Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yurt dışına personel alımı! KPSS şartsız başvuru...

Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurt Dışı Sözleşmeli Din Görevlisi unvanında 120 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yurt dışına personel alımı! KPSS şartsız başvuru...
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yurt dışına personel alımı! KPSS şartsız başvuru...
GİRİŞ 26.06.2022 14:40 GÜNCELLEME 26.06.2022 14:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı; Yurt dışındaki vatandaş, soydaş ve dindaşlarımızın kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi, dini konularda aydınlatılması ile din hizmetleri ve din eğitimi faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yurt dışında istihdam edilmek üzere sınavla sözleşmeli din görevlisi (kadın ve erkek) alınacağını açıkladı. Peki kimler başvuru yapabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • İlgili ülke vatandaşlığına veya süresiz oturma iznine sahip olmak, 

  • Lisans düzeyinde dinî yükseköğrenim mezunu olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışında bir İslam ilahiyatı bölümü mezunu olmak, (15.09.2022 tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olan adaylarda başvuruda bulunabileceklerdir.) (Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış Denklik Belgesine sahip olmak), (Adaylar ÖSYM’den eşdeğerlik belgelerini kendileri alacaklardır.) 

  •  İstihdam edilecek ülkede konuşulan resmî dil veya o ülkede yaygın olarak kullanılan dillerden birisi için; sınav son başvuru tarihi itibariyle Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) 5 yıl içinde en az elli (50) puan almış olmak ya da uluslararası geçerliği olan sınavlardan ÖSYM tarafından en az YDS’nin elli (50) puan dengi kabul edilen bir belgeye sahip olmak. (Adaylar ÖSYM’den eşdeğerlik belgelerini kendileri alacaklardır.) Ancak, görev yapacağı ülke dilinde ilk, orta veya yükseköğrenimini tamamlayanlarda o ülkede konuşulan dillere ilişkin dil yeterlik şartı aranmaz, 

  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 

  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, 

  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 

  • Görevini yapmasına mani olabilecek akıl, ruh ve vücut sağlığı ile ilgili her hangi bir engeli

  • İstihdam edileceği ülkede çalışmasına engel bir durumu bulunmamak,

  • Yürütülecek hizmetlerin gerekli kıldığı ölçüde Türkçe bilmek ve Türkçeyi kullanma becerisine sahip olmak,

  • İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklindeki ortak niteliği taşıyor olmak, 

  • Yurtdışı hizmetinin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak.

HANGİ ÜLKELERDE İSTİHDAM EDİLECEK?

SINAV İŞLEMLERİ

Sınav “Mesleki Ehliyet Sınavı” ve “Yurt Dışı Temsil ve Yeterlik Sınavı” olmak üzere iki aşamalı yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacaktır. Mesleki Ehliyet Sınavında başarılı olan adaylar, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunca yapılacak “Yurt Dışı Temsil ve Yeterlik Sınavına” çağrılacaklardır. 

Sınavlarda başarılı olabilmek için her bir sınavdan yüz tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekecektir. 

Mesleki Ehliyet Sınavı, yurt içinde (ihtiyaç duyulması halinde yurt dışında) yapılabilecektir. Adaylar, Başkanlığımız web sayfası “duyurular” bölümünden sınav yeri ve tarihini öğrenebileceklerdir. Adaylara ayrıca bir tebligatta bulunulmayacaktır. 

Adaylar sınava gelirken sınava giriş belgeleriyle birlikte, nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarında bulunduracaklardır. 

İlan edilen sınav tarihlerinde sınavlara katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaklardır. 

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. kimlik numarası, ilgili ülke kimlik kartı numarası, pasaport numarası veya başvuru numarası ile Başkanlığımız web sayfası “duyurular” bölümünden öğrenebileceklerdir. Adaylara ayrıca bir tebligatta bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI NELER?

a) Mesleki Ehliyet Sınavı Konuları 

1) Kur’an-ı Kerim, (Yüzünden-40 puan, Ezber-30 puan) 

2) Temel Dini Bilgiler, (Akaid, Fıkıh, Siyer ve Ahlak-30 puan) 

b) Yurtdışı Temsil ve Yeterlik Sınavı Konuları 

1) Temsil Kabiliyeti, (40 puan) 

2) Genel Kültür, (30 puan) 

3) Türkçeyi Kullanma Becerisi, (30 puan)

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar, 01.07.2022-05.08.2022 tarihleri arasında dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/DisIliskiler/SozlesmeliDinGorevlisiBas vuruFormu.aspx linkinden mesai bitimine kadar başvuruda bulunabileceklerdir. 

Başvurular, Müşavirlik/Ataşelik ve İl Müftülüklerince DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından kontrol edildikten sonra sistem üzerinden onaylanacaktır.

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu anki UİP li hocaların durumunu düzeltin sonra personel arayın bu calışma sistemi ile genç hocalar başka iş arıyor yazık oluyor
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    kazananlari cok ciddi bir sekilde her yönde test etmeleri gerekiyor Almanyaya gelen hocalardan Türkiye ve devletimniz lehine konusmalar yapmalardan hic utanmiyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir günde bin 300 hanelik kaçak elektrik kullanmış
ABD'den sürpriz Türkiye çıkışı: Devlet içinde devlet gibi kalamaz...