KPSS-2024 lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM akademik takvim açıklandı

KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavının ardından yaklaşık bir ay zaman geçti. Sınava katılan adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS-2024 lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM akademik takvim açıklandı
KPSS-2024 lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM akademik takvim açıklandı
GİRİŞ 22.08.2024 11:50 GÜNCELLEME 22.08.2024 11:50

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) sonuçları öncesi geri sayım sürüyor. Takvime göre, KPSS sonuçları bu ay (ağustos) içerisinde ilan edilecek. Adaylar KPSS sonuçlarını ÖSYM.gov.tr AİS ekranı üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleri ile öğrenecekler.

2024-KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin belirlediği takvime göre Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı sonuçları 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

DEĞERLENDİRME

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)/Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda ve ilgili yabancı dilde alınan YDS/e-YDS sonucu (2024 yılında 2024-YDS/1 ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2024 e-YDS sonucu) kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS-1/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında soruşturma başlatıldı!
Son Dakika... İzmir'de şiddetli yağış: Yol çöktü!