PTT personel alımı şartları neler? PTT ne zaman personel alacak 2024?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) 10 bin personel alımının ne zaman olacağı çalışmak isteyenler tarafından merak ediliyor. PTT genel olarak yılda ya da 2 yılda bir personel alımı yapan PTT'nin, 2024 yılında alım yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Peki, PTT personel alımı şartları neler, ne zaman başvurulacak? İşte PTT personel alımı takvimi...

PTT personel alımı şartları neler? PTT ne zaman personel alacak 2024?
PTT personel alımı şartları neler? PTT ne zaman personel alacak 2024?
GİRİŞ 22.10.2024 17:01 GÜNCELLEME 22.10.2024 17:02

2024 PTT personel alımı için detaylar araştırılmaya başlandı. PTT bünyesinde çalışmak isteyenler, kurum tarafından personel alımı duyurusunun yapılması ardından başvuruda bulunacak. Peki, PTT personel alımı şartları neler, ne zaman başvurulacak?

PTT İŞ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) personel alımı hakkında kurum tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

PTT personel alımına dair duyurular genel olarak resmi internet sitesi üzerinden yapılır. Personel alımına dair tarihlerin netleşmesi durumunda detaylar haberimize eklenecektir.

PTT 10 BİN PERSONEL ALABİLİR İDDİASI

PTT'nin 10 bin personel alacağına dair resim internet sitesinde duyuru bulunmamaktadır.

Bu sebepten ötürü PTT personel aımı iddialarını değerlendirmek için kurumun resmi açıklamalarına bakılmalıdır.

PTT resmi sitesinden duyurular bölümünü düzenli takip etmeniz takdirde yayımlanacak iş ilanlarının detaylarını hızlıca öğrenebilirsiniz.

BAŞVURULAR NEREDEN, NASIL YAPILIR?

PTT tarafından yayımlanan kılavuz ile birlikte başvuru işlemleri yapılmaktadır.

Her yıl kendi resmi internet sitesinden veya konuyla ilgili farklı sitelerden alım yapılacak personel sayısı PTT tarafından duyurulur.

ŞARTLAR NELER?

PTT personel alımı şartları, genel ve özel olacak şekilde iki aşamadan yapılmaktadır. Özel şartlar alım yapılacak kadryoe göre değişebiliyor. 

2024 yılı personel alımı ilanı yayınlanmamasından dolayı özel şartlar belli olmadı. Fakat geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlardaki şartlar şu şekildedir:

  • a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak

  • b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

  • c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

  • ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

  • f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

  • g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

  • ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

  • h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB'den sürpriz karar: Geçme puanları değişti!
Mercedes 'Çin' tuzağına düştü! İşler berbat durumda