Muğla spor turizminde atağa kalktı
DURMUŞ GENÇ - Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'da, spora yönelik yatırımlar sayesinde son 9 ayda 204 ulusal ve uluslararası organizasyon gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığınca Muğla'da, 350 milyon lira bütçe ayrılarak yapılan stat, yüzme havuzu, spor salonu ve gençlik merkezinde ulusal ve uluslararası spor organizasyonları düzenlendi.
Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde son yıllarda spor alanında büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, kentin bu sayede spor turizminde de atağa kalktığını söyledi.
Muğla'nın coğrafi açıdan çok önemli bir noktada bulunması nedeniyle her türlü spor turizmine ev sahipliği yapabileceğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:
"Muğla, ilçeleriyle birlikte tüm imkanlarını spora ve gençliğe seferber etmiş durumda. Gençlerimizi sporla iç içe yaşatmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmalara Muğla'daki tesislerde yetiştirdiğimiz sporcuları göndermek ve kentimizi temsil ettirmek istiyoruz. Milli sporcuları kentimizde yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız."
Çiçek, Muğla’da her ay turizm etkinliği yapılması için alternatif metotları ve projelerini hayata geçirdiklerini anlatarak, özellikle spor turizmine yönelik alt yapı çalışmaları gerçekleştirildiğini ve spor komplekslerinin tamamlanmasıyla ilde müsabakalar yapılmaya başlandığını belirtti.
Muğla’da turizmin konseptini değiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Çiçek, son 9 ayda 204 ulusal ve uluslararası organizasyon düzenlendiğini kaydetti. Çiçek, "4 mevsim spor, 4 mevsim organizasyon, 4 mevsim turizm sloganıyla hareket ederek biz her mevsimde, her ayda Muğla il ve ilçelerinde hem kendi iç dinamiğinde hem bölgesel hem ulusal olarak hem de uluslararası bütün müsabakalara ev sahipliği yapmayı karar verdik ve bu güne kadar çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptık."
- "Otellerimiz kapanmadı"
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün ilde, Cumhuriyet tarihinin en büyük tesisleşme hamlesini gerçekleştirdiğini söyleyen Çiçek, şöyle devam etti:
"Muğla hem iklimiyle hem güzellikleriyle hem insanların hoşgörüsüyle güvenli ve huzurlu bir il olduğunu kanıtlayarak çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonlarda 52 bin 392 sporcu, antrenör, idareci ve hakem ilimizde bulundu. Kafilelerle birlikte gelen konaklama yapan seyirciler ve aileleriyle birlikte bu rakam 239 bin 562'ye ulaştı. Bu kadar kişi bölgemize daha turizm sezonu başlamadan geldi. Yani sezon başlamadan biz yüz binlerce kişiyi ağırladık. Böylelikle otellerimiz kapanmadı. Önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak."
-"Bisikletçiler için cazibe merkezi olacak"
Muğla'nın sadece yaz aylarında değil, artık kış aylarında da müsabakalara ev sahipliği yaparak, özellikle Avrupa'daki önemli takımlar için cazibe merkezi olmaya aday olduğunu vurgulayan Çiçek, bisiklet turizminde de 12 ay boyunca hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını dile getirdi.
Bu anlamda kentte belediyeler tarafından bisiklet yolları, dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından da bisiklet rotaları oluşturulduğunu anlatan Çiçek, bu yıl Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye’de de yeni bisiklet güzergahları belirlendiğini kaydetti.
Muğla’da özellikle Sağlık Bakanlığının öğrencilere dağıttığı bisikletlerle çocukların da bisikletle yaşamayı öğrendiğini belirten Çiçek, "Muğla bisiklet şehri derken bir dayanağımız var. Bölgemizde bisiklet dernekleri tarafından yılın belirli dönemlerinde düzenlenen turlara Türkiye'nin yanı sıra dünyanın bir çok şehrinden yabancı bisikletçiler katılıyor. Bunun yanı sıra Güney Ege Kalkınma Ajansı ile yürüttüğümüz çalışma kapsamında Ortaca, Köyceğiz, Dalaman üçgeninde oluşturulan yeni parkurlarla bisikletçileri hem doğayla hem de tarih ve kültürle buluşturacağız." diye konuştu.
Muğla'nın elverişli doğası, tarihi ve kültürel dokusu nedeniyle bisikletçiler için de cazibe merkezi olacağını ifade eden Çiçek, özellikle sonbahar ve kış dönemlerinde bu çalışmaların daha yoğunlaşacağını dile getirdi.
YORUMLAR