Bin kemancı, Guinness'e aday

Kocaeli’nde başlatılan Roman projesi ile bin kemancı yetiştirildi. İlk defa prova yapan kemancılar, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday oldu.

Bin kemancı, Guinness'e aday
Bin kemancı, Guinness'e aday
GİRİŞ 26.04.2011 13:26 GÜNCELLEME 26.04.2011 13:26

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından dünyada ilk olan özel bir projeye imza atıldı. “Bin Enstrüman, Bin Roman Projesi” ile dünyanın en büyük keman orkestrası oluşturuldu. Roman Dernekleri Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında bin keman 5 Şubat’ta Kocaeli’nin belli bölgelerinde bulunan Roman çocuklara dağıtıldı.

Geçen süre zarfından eğitilen kemancılar, Mayıs ayında verecekleri konser için ilk defa İzmit Atatürk Spor Salonu’nda bir araya gelerek ilk provasını yaptı. İlk olması nedeniyle eğitmenler öğrencileri kontrol etmekte zorlandı.

Uzun süren uğraşlar sonucu, bin kemancı ilk defa birlikte prova yaptı. İlk provada kemancıları yalnız bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Romanların kendilerini en iyi şekilde ifade ettikleri yolun müzik ve onun en güzel enstrümanı olan keman olduğunu söyledi.

Bu yoldan hareketle keman ve müzikle Roman çocuklara el uzattıklarını belirten Büyükakın, Kocaeli’nin tüm ilçelerine yayılan keman dersleri yaklaşık iki aydır 13 müzik hocası tarafından sürdürüldüğünü aktardı. Büyükakın, “Keman dersleri için üç aylık bir süre belirlemiştik. Bu sürenin sonunda Dünyanın en büyük keman orkestrasını kurmayı ve adımızı da Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Roman Orkestrası 7 Mayıs Cumartesi günü Seka Park’ta ilk büyük konserini verecek. Çoğu ilköğretim çağında olan çocukların büyük bir kısmı ilk kez bir enstrümanla tanıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı: Saatler kaldı!
Bakan Şimşek 'Dünyada yeni trend' deyip, açıkladı: Yapay zekaya yatırım artacak!