'Bu maili 10 kişiye gönderirsem duam kabul olur mu?

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın sade ve etkileyici sunumuyla ekrana gelen Muhabbet Kapısı'nda bu hafta son senelerde internette dolaşan bir hurafeye açıklık getirildi.

GİRİŞ 05.11.2013 17:15 GÜNCELLEME 05.11.2013 17:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

"Şu maili şu kadar kişiye gönderin duanız kabul olacak" gibi ifadeler içeren e-postalar ne kadar doğru? Prof. Dr. Mustafa Karataş son noktayı koydu…

Prof. Dr. Mustafa Karataş Muhabbet Kapısı'nda bu hafta hurafeler ve batıl inançlar hakkında merak edilenlere cevap verdi. Programda teknolojinin de gelişmesi sonucu, ‘Şu duayı şu kadar kişiye gönderirsen dileğin kabul olacak' şeklinde gelen mesaj ve e-postalara değinildi. Karataş bu konu hakkında böyle bir şeyin gerçek olmadığını belirtirken; "Hicri yılbaşında okunacak dua diye dua olur mu? Bugün maalesef Müslümanlar arasında dualar dolaşıyor ‘bugün şunu okuyacaksın' diye.  Böyle bir şey yok. Sünnette, Kur'an'da okunması gereken bir şey varsa okunacak" dedi.

YORUMLAR 4
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARI YAPANLAR. Sosyal medya üzerinden bu mesajları yollayan kişiler,belkide DİN DÜŞMANLARI. İnsanları hurafelere yönlendirmek,dini bilgilerini çarpıtmak ,onları günaha sokmak isteyen kişiler. bu gibi mesajları görmezden gelmek en iyisi.
    Cevapla
  • Radyo Mevlana 10 yıl önce Şikayet Et
    bizlerede gelmektedir bu tür mesajlar.... ama bizler umursamıyoruz, evet şu olabilir bi dua yapılır gönderirsin gönderdiğin kişinin duasının kabul olma anına denk gelir amin der kabul olunur amma velakin dua gönderen kim, genellikle, şu mesajı 10 kişiye gönder 5 dk sonra olacakları gör, şu mesajı şu kadar kişiye gönder şu gün sevgilinle mutlu olacan, böyle mesaj gönderiliyor, bizler bu tür mesajlara karşıyız şöyle bir dua gönderilse olmazmı ?? Rabbim ümmeti muhammedi görünür görünmez kazalardan belalardan tabi afetlerden defası bulunmayan hastalıklardan kötü kadınların ve kötü erkeklerin şerrinden cümlemizi muhafaza eylesin... Amin... Böyle mesajlar gönderilse daha da güzel olmaz mı ? hem sevap kazanıyorsun ümmeti muhammede dua ediyorsun, Rabbim cümlemizi şeytanı aleyhilleyaniye uyanlardan muhafaza eylesin..
    Cevapla
  • FATİH TEKİN 10 yıl önce Şikayet Et
    çok gerizekalı var ya bu ülkedeki müslümanlık kuran dışı hurafalerle dolu :)). ya komedi ya oysaki Allah heran duyuyor işitiyor Allah a birşeyler söyleyin isteyin dileyin konuşun o cevap veririr duanın ne olduğunu duanın nasıl edileceğini bilmeyen bir toplum felanın duadsı felan duası filan duası diye hayat geçirir:))
    Cevapla
  • şakir yüksel 10 yıl önce Şikayet Et
    "kubel" olur ama.... "kubel" olur belki ama, "kabul" olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
Manisa'da kadına şiddet kameralarda!