Ordu

Milli tüfeğin bazı parçaları kapatılan cezaevinde üretiliyor

11:11 17 Kasım 2017
Milli tüfeğin bazı parçaları kapatılan cezaevinde üretiliyor

HAYATİ AKÇAY - Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın bazı parçaları Ordu'da, kapatıldıktan sonra silah fabrikasına dönüştürülen cezaevi binasında üretiliyor.

Uzun yıllar cezaevi olarak hizmet verdikten sonra 2008 yılında kapatılan Ulubey K Tipi Cezaevi binası, belediye ve özel bir firmanın hazırladığı projeyle silah fabrikasına dönüştürüldü.

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan silah fabrikasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin piyade tüfeği ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen MPT-76'nın bazı parçaları imal ediliyor.

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevinin kapatılmasının ardından binanın 7-8 yıl atıl şekilde kaldığını söyledi. Cezaevi binasının silah fabrikasına dönüştürülmesi için girişimlerde bulunduklarını aktaran Türkcan, "2016 yılında Ordu Savunma Silah Sanayi (ORSAV) olarak burası açıldı. Bu yatırımı ilçemiz başta olmak üzere ülkemize kazandıran yatırımcı iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'nin markası olma yolundaki fabrikada gece gündüz çalışıldığını dile getiren Türkcan, "Şu anda bu fabrikada 35 çalışan arkadaşımız var. İnşallah burada iki üç yıl içinde 200 kişi istihdam edilecek." diye konuştu.

Türkcan, silah fabrikasında ilk etapta GİRSAN ve CANİK 55 markalı silahların, ardından yapılan anlaşmalarla MPT-76'nın parçalarının üretimine başlandığını, bu durumun kendilerine gurur verdiğini söyledi.

- Yöre halkı fabrikadan memnun

Türkcan, fabrikanın ilçelerine kurulmasının yöre halkını memnun ettiğini, bu sayede göç veren bir ilçeden göç alan bir ilçe haline geldiklerini kaydetti.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Demirel de 2016 yılında imalata başlanan fabrikada üretimin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

ORSAV'da MPT-76'nın parçalarının üretilmesinin kendileri için önemli olduğunu anlatan Demirel, "Şu anda MPT-76 tüfeğinin iç mekanize parçaları ve nişan parçalarını montajıyla birlikte burada üretiyoruz. Her geçen gün de üretim kapasitemiz artarak devam ediyor." dedi.

Bunun yanı sıra Makina Kimya Endüstrisi ve özel kurumlar için de parça üretimi yaptıklarını vurgulayan Demirel, şöyle devam etti:

"Amacımız buranın kapasitesini daha da yükseltmek. Fabrikamızda şu anda 35 kişi istihdam ediyor. Ancak bu sayı kısa sürede 150-200 kişiyi bulacak. Şu anda bile personel alımlarımız devam ediyor. Kısa sürede yapacağımız projelerle silah ya da tüfeklerin tamamını burada üretmek istiyoruz. Bunun için de silah üretim belgesi almamız gerekiyor. Bunun da çalışması sürüyor. Bunu aldıktan sonra Milli Savunma Bakanlığı projelerinden yararlanmak istiyoruz."

Demirel, şimdiye kadar fabrika için 10 milyon lira harcadıklarını, bu miktarın atacakları yeni adımlarla 30 milyon lirayı bulabileceğini söyledi.

Fabrikanın İdari İşler Sorumlusu Uğurcan Demirel ise iki bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikada, üretime başladıkları günden bu yana bölgedeki firmalardan çok ciddi siparişler almaya başladıklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.