Beşşar Esed öldü mü? Yoksa ağır yaralı mı?

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yakın koruması tarafından vurularak öldürüldüğü yönündeki bir söylenti sosyal medyada hızla yayılmaya devam ediyor. Dünden beri yayılan bu haberle ilgili olarak Esed çevresinden bir yalanlamanın gelmemesi ise kafaları karıştırdı.

Beşşar Esed öldü mü? Yoksa ağır yaralı mı?
Beşşar Esed öldü mü? Yoksa ağır yaralı mı?
GİRİŞ 25.03.2013 06:33 GÜNCELLEME 25.03.2013 10:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tweet'lerde İsrailli ve Lübnanlı kaynakların Beşşar Esed'in ölüm iddialarını doğruladığı öne sürüldü. Ancak bu ülkelerin güvenilir basın kaynaklarında konuyla ilgili henüz bir haber yer almıyor.

Haberin kaynağı olduğu belirtilen biri Arapça biri İbranice iki sitede ise Esed'ın ölmediği, ağır yaralı olarak başkent Şam'da bulunan El Şami Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade ediliyor. Ancak resmi bir teyit bu haberlerde de yer almıyor. Esed'i vuran kişinin İranlı koruması Mehdi Yakubi isimli bir subay olduğu da iddialar arasında.

Daha önce de Esed ve aile üyeleriyle ilgili sosyal medyada benzer iddialar yayıldığı için bu tür durumlara artık fazla itibar edilmiyor.

Son olarak Esma Esed'in Nasır ve Muntasır isimli ikiz bebekler doğurduğu iddiaları yayılmıştı. Ancak bu söylentiden iki gün sonra Esma Esed halkın içine çıkmış ve iddialar bir anda kesilmişti.

BÜYÜKELÇİLİK YALANLADI

Suriye'nin Moskova Büyükelçiliği, internette dolaşan 'Beşşar Esed öldü' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Rus Ria Novosti haber ajansının verdiği habere göre elçilik yetkilisi, "Devlet Başkanımız yerinde ve işlerini yapmaya devam ediyor. Bu söylentiler yalan" dediğini ve bu bilginin Büyükelçi'den olduğunu söylediğini yazdı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 10
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    nasıl olsa. doğru yada yanlış ölmüşse bence erkenden kurtulmuş olur :) eğer ölmemişse Allahın izni ile onunda sonu gaddafininki gibi olur inşllh... diyoruz ama inanıyorumki olacak....zalimler için yaşasın cehennem...ve onları yallayan iran ve irancılarada
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 11 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan Emperyalim'ine Karşı.... Yaşasın Esat ve Onun gibi olanlar.
    Cevapla
  • YILMAZ BABUTCU 11 yıl önce Şikayet Et
    ..soru işareti. ..Türkiyeden suriyeye esed le görişmeye giden milletvekillerine sormak lazım,belki omlar teyid edebilir yada yalanlarlar...
    Cevapla
  • Jet Ali 11 yıl önce Şikayet Et
    ON DEDİKODUNUN BİRİ DOĞRUDUR..... ESAT öldürüldümü şimdilik kimse bilemez zamanla anlaşılır ama, 10 dedikodunun illaki bir tanesi doğru çıkar. Karısı ikiz bebeklere hamile ikiz doğurdu lafı yalan çıktı diye,buda yalan çıkacak diye bir kural yok. Hem açıklama yani yalanlama nereden geliyor?Rusya dan müttefikten. Yalanlama Düşmandan bile gelse , esat yaşıyordur diyebiliriz.Mesela Suriyedeki Muhalifler ESAT yaşıyor keşke ölseydi dese inanırız. Ama yalanlama rusyadan gelince bu sefer dedikodu değil gibi geldi bana? Umarım tahminim doğru çıkar? Koruması tarafından öldürülen bilmem kaçıncı kişi olur.Herif koltuğa yapıştı iç savaş pahasına gitmiyor.Köpek bile yalakadır.Ama, üst üste kov er geç gider.Adam koltuğa yapıştı ama ecel onu o koltuktan alır.Dediydi dersiniz bu seferki dedikodu değil gibime geliyor. ESAT ölüm haberini Rusya değilde başkası yalanlasa idi dedikodu derdim. Beden dili esat ödürüldü diyor.
    Cevapla
  • Ahmet doyulmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Sana katiliyorum ali kardeş inşallah dogrudur gevermesi
    Cevapla
  • Esad Kılıç 11 yıl önce Şikayet Et
    o koruma eğer böle bişi yaptı ise iki dünyada makamı cennet olur. gelsin burada bizle yaşasın.. eğer böyle bir şey olmadı ise dua niyetine amin diyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan AB'ye Kıbrıs resti: Bu herkesin menfaatine olacaktır
Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi yapıldı!