Mekke'deki Diyanet Hastanesi Türkiye'yi aratmıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı, Mekke ve Medine'de kurduğu hastaneleriyle burada hastalanan hacı adaylarının yardımına koşuyor.
Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gelen hacı adaylarına her türlü desteği veren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke ve Medine'de, Türkiye'den ve Avrupa'dan gelen Türk hacı adayları için iki hastanesi bulunuyor.
Mekke'de 16 katlı ve 123 yataklı olarak kurulan Diyanet Hastanesi'nde, acil servis, eczane, laboratuvar, röntgen, ultrason, yoğun bakım, poliklinik gözlem, kadın-erkek servisi gibi birimler yer alıyor.
Toplam 353 personelin hizmet verdiği hastanede, 17 ayrı branşta 52 uzman doktor, 57 pratisyen hekim, 2 diş hekimi, 5 eczacı, 66 hemşire ve ebe ile 24 sağlık memuru ve diğer sağlık görevlileri hizmet veriyor.
Mekke Diyanet Hastanesi'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren hastane başhekimi Dr. Ali Kalyoncu, acil hastaların komuta merkezi tarafından değerlendirildiğini ve bulundukları yerden alınarak hastaneye getirildiğini söyledi.
Başhekim Kalyoncu, Arafat'ta da sağlık hizmeti verdiklerini, kurulacak 400 metrekarelik klimalı çadır ve 10 adet gezici ambulansla bu hizmeti oraya da taşıyacaklarını kaydetti.
Dr. Kalyoncu, hacı adaylarının en çok, üst solunum yolu enfeksiyonu, bronşit, kronik akciğer hastalıkları, kalp hastalıkları ve ishal gibi şikayetlerle kendilerine başvurduğunu belirtti.
KABE-İ MUAZZAMA'DA 24 SAAT TEMİZLİK
Öte yandan her yıl milyonlarca Müslüman'ın hac ve umre için ziyaret ettiği Kabe-i Muazzama'da temizlik çalışmaları, hac dolayısıyla artan kalabalığa rağmen 24 saat aralıksız devam ediyor.
Günün her saatinin tıklım tıklım dolu olduğu tavaf alanı ve Mescid-i Haram, hacı adaylarının bu kutsal vazifeyi daha sağlıklı bir ortamda yapabilmeleri için sürekli temiz tutuluyor.
Kabe'nin temizlik işlerinde ağırlıklı olarak Pakistan, Bangladeş veya Hindistanlı Müslümanlar çalışıyor. Temizliğin ardından geçişe izin verilen kısmı dolduran hacı adayları, Beytullah'ı ziyarete devam ediyor.
Bu arada, hac öncesi endişeye neden olan ağır akut solunum yetmezliği sendromu (SARS) hastalığına benzer belirtilere neden olan corona virüsü konusunda da şimdiye kadar olumsuz bir durum yaşanmadı.
Suudi Arabistan yetkilileri, corona virüsü için de gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.