İsrail'in yaptığı 'seçim oyunu'dur

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, İsrail'in Mescid-i Aksaya yönelik ihlallerinin "İsrail'in seçim oyunu " olarak tanımladı.

İsrail'in yaptığı 'seçim oyunu'dur
İsrail'in yaptığı 'seçim oyunu'dur
GİRİŞ 09.11.2014 15:38 GÜNCELLEME 09.11.2014 15:38

Ürdün Başbakanı Nusur, başkent Amman'da düzenlediği basın açıklamasında İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı.

Kudüs'te yaşanan olaylara değinen Nusur, "Mukaddes şehir Kudüs'te yaşanalar bireysel olaylar değildi, yaşananlar İsrail hükümetinin planlarının parçasıdır" dedi.

Nusur, İsrail'in seçim hazırlıkları için Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerde bulunduğunu dile getirerek, İsrail'in ihlallerini "seçim oyunu" olarak niteledi.

Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Velid Ubediyat'ı istişare için ülkesine çağırdıklarını hatırlatan Nusur, Ubediyat'ın geri çağrılma kararının dünya çapında etki sağladığını belirtti. Nusur, Kudüs'te olaylar yatıştığında Büyükelçi Ubediyat'ın geri gönderileceğini söyledi.

Nusur, 2005 yılında Amman'da 3 büyük otelde geçekleşen ve 60 kişinin ölümüne neden olan patlamaları yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "terör olayı" olarak nitelediği patlamaları ve İslam adına yapılan terör faaliyetlerini kınadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Bizim Çocuklar'ın Avusturya zaferi manşetlerde: Leipzig arşidükü...
Resmi Gazete'de yayımlandı: 29 il için flaş karar! Tek çatı altında birleşti, ismi değişti