Sünni kızı televizyonda zorla itiraf ettirdiler

Irak hükümeti, Ramadi'de esir aldıkları 14 yaşındaki kıza işkence edip televizyona çıkararak zorla itirafta bulundurdu.

GİRİŞ 03.02.2015 15:19 GÜNCELLEME 03.02.2015 17:08
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç'un haberi

Irak'ta IŞİD'in kontrolünde bulunan Ramadi'ye operasyon gerçekleştiren hükümet güçleri IŞİd militanlarıyla çatıştı. Çatışmalarda çok sayıda militan öldürülürken 14 yaşında Yasemin adlı bir kız da esir alındı.

IŞİD üyesi olmakla suçladıkları 14 yaşımdaki Yasemin El-Akidi'yi esir alan hükümet güçleri, televizyona çıkarak çeşitli itiraflarda bulunması için kendisine baskı yaptı. Sünni olduğu belirtilen kız, çıktığı bir televizyon programında "terörist" olarak tanıtıldı. Yüzündeki darbelerden işkence gördüğü anlaşılan Yasemin, bir IŞİD militanı ile evli olduğunu ve intihar saldırısı planı yaptıklarını söylüyor. Daha sonra IŞid'i eleştiren Yasemin, örgütün yanlış yolda olduğunu, kendisinin de pişmanlık duyduğumu belirtiyor belirtiyor.

Tepki Yağıyor

Irak güçlerinin 14 yaşındaki kızı "terörist kızın itirafları" başlığı ile televizyona çıkartıp zorla itirafta bulundurması Sünni aleminde büyük tepkilere yol açtı. Birçok merci skandal olarak niteledikleri bu eylemi kınadı. Twitter'da "Ramadinin kızı size haykırıyor" başlığıyla açılan hashtag şimdiden binlerce kez paylaşıldı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 62
  • yrm 9 yıl önce Şikayet Et
    vay be Müslümanların haline bak! Ne hallere düştük Allahım sen yardım et bize...
    Cevapla
  • muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    haber7 kuruldugu gunden berı sıkı takıpcısıyım herkese tavsıye ettıgım bır sayfaydı ama anlasılıyorkı onlarda fıtnede olmak ıstıyor bır daha tıklamam bu sayfayı dusmez kalkmaz bır ALLAH sonunuz gülen gibi olur ıns.
    Cevapla
  • ZATTIR 9 yıl önce Şikayet Et
    işidi mi savunuyorsunuz şimdi..şeytanın yolundan gidenin bile yapmayacağı vahşetleri yapan işidi
    Cevapla
  • hemo KÜRDO 9 yıl önce Şikayet Et
    BU ARAPLAR NORMAL INSAN DEYIL SIYA SUNI ARAPARIN GAYESI KAVOS YARATMAK BU HASTALIGI TÜRKIYEYEDE YAYMAK ISTEDILER ARAP HASTALARI!!!!
    Cevapla
  • insanlık 9 yıl önce Şikayet Et
    91.dakikaya girdi uzatmaları oynuyor, hakemin ağzında düdük maç bitebilir, aman dikkat, yer gök fitne, görünüyor ki kıyametin kopması hakmış, son söz La ilahe illallah Muhammeden Rasullullah, gerisi yalan,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
G.Saray'ın 20 yıllık kabusu bitti! Kadıköy'de işler 7 sezonda tersine döndü
Futbol tarihinde zirveye oturan teknik direktörler! Süper Lig'den 3 hoca listeye girdi