Asıf Ali Zerdari Türkiye'ye geliyor

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine karşılık olarak yapacağı Türkiye ziyaretinde “Devlet Nişanı” alacak.

Asıf Ali Zerdari Türkiye'ye geliyor
Asıf Ali Zerdari Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 11.04.2011 15:11 GÜNCELLEME 11.04.2011 15:11

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 11-14 Nisan 2011 tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak olan Zardari’nin gezisi, Cumhurbaşkanı Gül’ün geçen yıl Pakistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi niteliğini taşıyor. Cumhurbaşkanlarının başkanlığında 13 Nisan Çarşamba günü yapılacak resmi görüşmelerde, Türkiye-Pakistan ilişkilerinin yanısıra, başta Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki son gelişmeler olmak üzere, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Öte yandan, Türkiye ile Pakistan arasındaki tarihsel dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin belirtisi olarak Cumhurbaşkanı Gül tarafından, Cumhurbaşkanı Zardari’ye Devlet Nişanı verilecektir. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, “Bu ziyaret, dost ve kardeş Pakistan ile kapsamlı işbirliğimizin daha da geliştirilip güçlendirilmesi için yeni bir fırsat teşkil edecektir” denildi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten emeklilere zam hazırlığıyla ilgili açıklama
Otomobil devi BYD'den Türkiye'ye yatırım: 1 milyar dolarlık imza atıldı