200 genç Gazze'ye gitmek istiyor

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplanan çeşitli Arap ülkelerinden 200'e yakın genç, İsrail'in 63. kuruluş yıldönümünde Gazze Şeridi'ne yürümek istiyor.

200 genç Gazze'ye gitmek istiyor
200 genç Gazze'ye gitmek istiyor
GİRİŞ 14.05.2011 15:15 GÜNCELLEME 14.05.2011 15:15

"Milyonlar Gazze'ye" sloganı ile bir milyondan fazla kişiyi ünlü Tahrir Meydanı'ndan Gazze'ye yürütmeyi planlayan Arap gençlik örgütleri, Mısır hükümetinin güvenliği gerekçe göstererek yaptığı iptal çağrılarına ve ordunun sınır bölgelerine giden yollarda kurduğu barikatlara tepki gösterdi.

Valizleri ve yol erzakları ile birlikte Gazze'ye gitmek için meydanda toplanan gençler, şarkılar söyleyerek İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Bazı tur şirketlerinin, Mısır hükümetinin tutumu ve ordunun yollarda barikatlar kurması sonucunda Arap gençleri Mısır'ın Gazze sınırına taşımaktan vazgeçtiği bildirildi.

Yürüyüşün Mısır ayağını organize eden yetkililer, gençleri Gazze sınırına taşıyacak araç bulmakta güçlük çektiklerini ifade ettiler.

Mısır ordusunun Kahire'yi Sina yarımadasına bağlayacak geçişlere kurduğu barikatlara rağmen, daha önceden Refah kasabasına giden yüzlerce gencin, Gazze'ye geçmek için Kahire ve Süveyş kentlerinden gelecek grupları beklediği öğrenildi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mısır'daki Kifaye (Yeter) Hareketine mensup Ahmet Hamdi Mustafa "Tüm engellemelere rağmen, sayıca az bile olsak Gazze'ye gideceğiz ve Filistinli kardeşlerimizle birlikte olacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas, İsrail'in yeni planını açıkladı: Maksimum güç kullanacaklar
CHP'li belediyeden büyük saygısızlık!  Makam odasındaki skandal dikkat çekti