Filistinli öğrenciler Nakba'yı duvara işledi

Filistin'de öğrenci ve sanatçılar Nakba'yı duvarlara resmediyor.

Filistinli öğrenciler Nakba'yı duvara işledi
Filistinli öğrenciler Nakba'yı duvara işledi
GİRİŞ 17.05.2011 14:06 GÜNCELLEME 17.05.2011 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistinli öğrenciler ve sanatçılar, topraklarından ayrılışlarını ve İsrail'in kuruluş yıldönümünde andıkları Nakba (Büyük Felaket) günü etkinliklerini Gazze duvarlarına çizdikleri resimlerle sürdürüyor.

Sanatçılar ve öğrenciler çizdikleri resimlerle Nakba'yı anlatmaya çalışırken bir öğrenci, Filistin halkına bu resimle, "anavatana dönüşün kaçınılmaz olduğu inancına sıkıca tutunmaları" mesajını yolladığını söyledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bir başka öğrenci de Filistin halkı için ünlü Hanzala karakterini resmettiğini belirterek, Hanzala'nın özgürlüğün sembolü olduğunu, bu resimde de vatana dönüşün anahtarını elinde tuttuğunu anlattı.

Ünlü karikatür sanatçısı ve adı Filistin davasıyla özdeşleşmiş Naci Salim El Ali'nin tiplemesi olan Filistinli kız çocuğu Hanzala'nın elinde tuttuğu anahtarın, İsrail askerleri tarafından sürüldükleri topraklarına ve evlerine dönmek isteyen dedeler, atalar için simge olduğunu belirten öğrenci, vatana duyduğu hasretini dile getirmek için resme "Annemin ekmeğini özlüyorum" cümlesini yazdığını ifade etti.

Filistinliler, işgalin ardından Filistin topraklarında İsrail devletinin ilan edildiği 15 Mayıs 1948'i "Nakba" yani "büyük felaket günü" olarak tanımlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet AYDIN 13 yıl önce Şikayet Et
    İNSANLIK ADINA NE BÜYÜK BİR AYIP.DÜNYA ,BU AYIPIN ALTINDA BİR GÜN EZİLECEK. KENDİLERİNİN YAZDIĞI,ADINA KUTSAL KİTAP DEDİKLERİ TALMUT VAHİY LERİNE İNANAN BUGÜNKÜ İSRAİLİ,adeta bölgeye kıyameti yaşatıyor.filistinlileri ve ve yahudi olmayanların kanlarını kendilerine helal sayan bu talmut yahudileri,zulum üstüne zulum yapmalarına rağmen,amerika her yerde onları destekliyor,arka çıkıyor.hiçbir uluslararası kurumda israili suçlu göstermek mümkün değil.YÜCE ALLAH bir kavmi cezalandırıken düşmanlarına fırsat vererek onların da aynı akibete uğramaları için fırsat yaratır.verilen cezanın sebepleri size basit gelmesin, islam sınırları dışına çıkması çok basit şeylerle olur. Mesela; EMRİBİLMARUF. ETRAFINA İYİLİĞİ GÜZELLİĞİ TELKİN ETMAK gibi.Hem müslümanım der hemde yanlış yapanı ikaz etmezsen onun cezasını paylaşırsın.Vatanını koruma esnasında,birbirinden ayrı düşmek,silah kullanmak,düşman olmak,size düşmanın tuzağıdır.bakın siz aranızda anlaşınca israil kudurdu.Çünkü kurduğu tuzak çözüldü.FİLİSTİN BİRLİK OLURSA SİZİ İSRAİL BİLE YENEMEZ,İNANIN BUNA..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Zehir yedirdiler! İl il marka marka hileli ürünler sıralandı: Süt, peynir, tereyağ...
AK Parti Rize İl Başkanı Katmer'den Burger King açılışıyla ilgili tepki çeken açıklama