Suriye basını: ABD ülkelerin içişlerine karışıyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gelişmeleri değerlendirdiği konuşması Suriye basınında geniş yer aldı.

Suriye basını: ABD ülkelerin içişlerine karışıyor
Suriye basını: ABD ülkelerin içişlerine karışıyor
GİRİŞ 20.05.2011 13:44 GÜNCELLEME 20.05.2011 13:44

Obama'nın Suriye'de bir süredir devam eden olaylara ilişkin çağrılarda da bulunduğu konuşma, Suriye basınında, "ABD'nin Ortadoğu ülkelerinin içişlerine karıştığının teyidi" olarak değerlendirildi.

Resmi haber ajansı SANA, Obama'nın konuşmasını, "ABD, bölgedeki değişimi kendi çıkarlarına hizmet edecek şekilde bütün gücüyle destekleyecek" başlığı ile duyurarak, "Konuşmanın ABD'nin bölge ülkelerinin içişlerine karıştığının teyidi olduğunu, bu ülkelerden biri olan Suriye'ye yönelik yaptırım kararlarının ve bu konuşmanın uluslararası meşru uygulamalara aykırı olduğunu" savundu.

Baas gazetesi, haberi "ABD'nin bölgedeki önceliği İsrail'in güvenliğini korumak" başlığı ile verirken, "ABD'nin 1967 sınırları esas alınarak kurulması istenen Filistin devleti konusunda İsrail'in taleplerini benimseyecek şekilde hareket edeceği" yorumuna yer verdi.

Ülkedeki televizyon kanallarında Obama'nın konuşmasına ilişkin haberlerde, "konuşmanın içeriğinin yeni olmadığı ve ABD'nin bölgede kendi ve İsrail'in çıkarları doğrultusunda hareket ettiği" kaydedildi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Maltepe Belediyesi'nden 'Sessiz Rezalet'
Bakanlıktan hileli gıda için 'yargı' açıklaması