Muhalifler bombaları kendileri üretiyor

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Esed muhalifi bir grubun saldırılarda kullanılmak üzere 'Suriye sınırında' bomba yaptıkları bir atölyeyi görüntülediklerini duyurdu. Görüntüler muhaliflere dışarıdan mühimmat yardımı yapıldığına ilişkin iddiaları da çürütüyor.

GİRİŞ 31.01.2013 11:22 GÜNCELLEME 31.01.2013 14:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriyeli direnişçilerin, hükümete karşı verdikleri mücadelede son aylarda bir takım ilerlemeler kaydettiği, helikopter ve savaş uçağı dahi düşürdüklerinin belirtildiği haberde direnişçilerin Esed yönetimine karşı hâlâ ilkel yöntemlerle savaştığı vurgulanıyor.

Kanal, haberi BBC'nin Türkiye muhabiri James Reynolds'in hazırladığını ve bomba üretilen atölyeyi yine kendisinin görüntülediğini duyurdu. "Suriye sınırında bir bomba atölyesi" olarak nitelendirilen yerin tam olarak noktasının belirtilmediği haberde bir odada bomba yapmakta olan, sadece gözleri görünen, yüzleri kapalı 3 kişi görülüyor. Haberde, kimyasal karışımları dikkatle hazırlayan kişiler hakkında bilgi de veriliyor. Savaş öncesi Suriye'de işletme okuduğu belirtilen bir muhalifin şimdi bomba üretiminde uzman olmak için çalıştığı kaydediliyor.

Haberde isyancıların, bulundukları yerin haberde söylenmesini istemedikleri de belirtiliyor. El yapımı patlayıcıların Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye hükümetine karşı savaşında en önemli silah olduğu vurgulanıyor. Muhaliflerin bombaları ürettikleri atölyede kaldıkları ve bombaları da sınırdan geçerek Suriye'ye soktukları belirtiliyor.

BİR BİNADA DENEME YAPTILAR

Habere dair verilen görüntülerde, muhaliflerin hazırladıkları bir bombayı, Suriye'de bir binada patlattıklarına dair bir görüntü de görülüyor. Muhabirin "Bombalama yapmayı planlarken, masum kadın ve çocukların ölmeyeceğinden nasıl emin olabiliyorsunuz" sorusuna muhalif "Bombayı muhaliflerin kontrolündeki köylerin sınırlarına koyuyoruz ve halkı da ikaz ediyoruz, işaret koyuyoruz" diyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • kadir kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    suriye halkı esedi göndermeye kararlı. bence kendileri yapıyorlar. suriye halkı esedi indirmeye kararlı görünüyor.
    Cevapla
  • murat 11 yıl önce Şikayet Et
    israil niye vurdu. iyi düşünün arkadaşlar esad rejimi yıkılmak üzere ve rejime ait israil için tehlike arzeden kimyasal silahlar ve fabrikalar muhaliflerin kontrolüne geçecek.muhalifler ise israil için önemli bir tehdit olarak görüldüğü için israil silahları ve silah fabrikalarını imha ediyor.muhaliflere yardım maksadı yok elbette.
    Cevapla
  • mehmet ay 11 yıl önce Şikayet Et
    şimdi gördük mü?. ya böyle iş mi olur onca silahı böyle mi yapıyorlar güldürmeyin . ben artık muhaliflerin haksız olduğunu düşünüyorum çünkü israil suriyeye saldırdı onlardan çıt yok. amaç yavaş yavaş ortaya çıkıyor gibi
    Cevapla
  • uğur atam 11 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar da inandırıcıymış!!. mühimmat yardımı yapıldığı iddaasını çürütüyormuş bbc insanlarda hemen inandı bu yalana.peki ellerinde olan gelişmiş silahları da mı kendileri üretiyor. çıkarlarınız doğrultusunda sizlerden her şey beklenir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Filistin'in teklifi BM'de kabul edildi! İsrail'e kötü haber
Uzmanlar açıkladı! Bu ürünler bombaya dönüşebilir