Ucuz otomobil modellerine enflasyonun iki katı zam: Üreticiler yakayı ele verdi

Avrupa Ulaşım ve Çevre Federasyonunun araştırmasına göre, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticileri, son yıllarda en ucuz modellerinin fiyatlarını enflasyonun yaklaşık 2 kat üzerinde yükseltti

GİRİŞ 07.11.2023 09:51 GÜNCELLEME 07.11.2023 10:05
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Sürdürülebilir taşımacılığı destekleyen Brüksel merkezli sivil toplum kuruluşu Avrupa Ulaşım ve Çevre Federasyonu, otomobil fiyatlarına ilişkin yaptığı araştırmayı yayımladı.

Çalışmada, otomobil üreticilerinin, özellikle küçük modellerin fiyatlarını enflasyonun çok üzerinde artırdığına işaret edildi.

Avrupa'nın en büyük 5 otomobil üreticisinin en ucuz modellerinin fiyatlarını 2019'dan bu yana ortalama yüzde 41 yükselttiğine dikkat çekilen araştırmada, bu dönemde ucuz modellerin fiyatlarının toplam enflasyon oranının neredeyse 2 katı arttığı belirtildi.

Peugeot 208, Seat Ibiza, Renault Twingo fiyatlarının yüzde 37 ile yüzde 56, Mercedes A ve B sınıfı modellerin fiyatlarının da yüzde 38 yükseldiği anımsatılan araştırmada, "Fiyatlar enflasyon seviyelerinin veya ham madde ve diğer bileşen maliyetlerinin çok üzerinde arttı" ifadesi yer aldı.

REKOR KÂR ELDE ETTİLER

Araştırmada, otomobil üreticilerinin fiyat artışları nedeniyle geçen yıl 64 milyar Euro düzeyinde rekor kâr elde ettiği, buna rağmen Euro 7 emisyon standartları çerçevesinde araç başına 200 avroya mal olacak önlemleri pahalı bulduğu ve bununla mücadele ettiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 56
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    millette maalesef millilik ruhu yok olmaya başladı/bitti.
    Cevapla
  • Cano 10 ay önce Şikayet Et
    Almanlar TÜRKIYEDE Araba Fabrikalari Acmaz Amma Türkler Alman Arabalari Ali ALMANLARA CALISIRLAR E Telofonda da ayni Amerikaya Calisirlar Milyarlar Amerika Avrupaya Gider Bütce Acik Verir TÜRK DEVLETI YURT DISINDAN GELENE VERGI YÜKSEK DOGRU YAPIYO E ALMANLARDA TÜRK ÜRÜNLERINE VERGI YÜKSEK
    Cevapla
  • Defa 10 ay önce Şikayet Et
    yerli kolayı yapmayı içmeyi bile küçümseyen bu halk daha çok şey yaşar
    Cevapla
  • ÖTV+KDV+Adan Zye 10 ay önce Şikayet Et
    Araçta %200 olan vergiyi kaldırma;sadece %100e indir zaten araç fiyatlari yarı yarıya düşer,Araç fiyatlarını Turkiyede yükselten vergidir,devlettir.Zaten araç olayı devletin %200 vergisi yüzunden zarar ettirdi.Burda hiç bir şey yapmadan fahiş karlar eden vergi yani devlettir.
    Cevapla
  • olay 10 ay önce Şikayet Et
    avrupada daha fazla. otomotiv firmaları kazanacağına devlet kazansın.
    Cevapla
  • Pirana61 10 ay önce Şikayet Et
    Bu yüksek fiyatların tek suçlusu hükümettir .
    Cevapla
  • sonra bir daha 10 ay önce Şikayet Et
    haberi okumamış gibi davranmayı tercih ediyorsun yani. istersen tekrar bi oku. olmazsa bir daha.
    Cevapla
  • Harbinger35 10 ay önce Şikayet Et
    Denetimsizlik var elbette.Ama cahiller gibi 3 büyükşehiri muhalefet partisine verirsen!Oda iktidarı indirmek için fahiş fiyatların yolunu açar!!!Anlamıyorsunuz politikadan yorum yapıp komik duruma düşmeyin burda!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle