Resmi Gazete'de yayımlandı! Çinli otomobillerle ilgili yeni karar!

Yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanarak gerçekleştirilen Çin menşeli otomobil ithalatında, ek mali yükümlülük uygulanmayacak.

GİRİŞ 05.07.2024 10:35 GÜNCELLEME 05.07.2024 10:56
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulamasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı kararıyla haziran ayında, "Çin'den ithal edilen içten yanmalı ve hibrit binek otomobillere ithalat değerinin yüzde 40'ı veya 7 bin dolar/adetin yüksek olanı" şeklinde ilave gümrük vergisi uygulanmasına karar verilmişti.



VERGİDEN MUAF TUTULACAK

Düzenlemeye eklenen yeni maddeyle yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanarak gerçekleştirilen Çin menşeli otomobil ithalatında, ek mali yükümlülük uygulanmayacak. Buna göre, Türkiye'de yatırım yapanlar, söz konusu vergiden muaf tutulacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Kamil 2 gün önce Şikayet Et
    Yatırım atraksiyonu konusunda reformist kararlar almalıyız . Mesela ben sana 1 gram Germanyum hibe edeceğim , Sen bana 100.000 adet her biri $ 1000 eder nano chipset devresi üreteceksin . NTE tedariği ve İhracat kotasına ben karar vereceğim , İhracat Kâr'ını paylaşacağız . İç piyasa şu kadar tedarik edecek , dış piyasa şu kadar ithal edecek .
    Cevapla
  • Öğün 2 gün önce Şikayet Et
    Elden gelen öğün olmaz oda çabuk bulunmaz
    Cevapla
  • Kamil 2 gün önce Şikayet Et
    Batarya teknolojisi geliştikçe , Elektrikli otomobiller , içten yanmalı motorlu otomobillerin yerini almaya başlayacak . Japonlar , 10 dakikadan kısa sürede full şarj yaparak 1000 km sürüş menziline ulaşmayı başardılar . Zaten , Benzin istasyonunda bile dolum yaparken 5 ila 8 dakika bekleniyor . Dolum Süresi olarak iyidir .
    Cevapla
  • Dikkat 2 gün önce Şikayet Et
    Çin istilacı ve ahlaksızdır. Avrupanın elli yılda yaptığı mezalimi bunlar beş yılda yapabilir. Para gelecek ümidiyle tedbiri bırakırsak yerli girişimlerin önünü tıkamış oluruz ve Çin üssüne dönüşürüz.
    Cevapla
  • Kamil 2 gün önce Şikayet Et
    Biz çok ekmek ve peynir üretiyoruz . Avrupa'daki fabrikalar ise ekmek , peynir üretimi gibi tıkır tıkır , makineler ve otomobil üretiyor . Avrupalı otomobile doymuş , fazla fazla var . Çinli Şirket İspanya'da fabrika açıyor , Ne hedefliyor ? Mallarını , Avrupa , Afrika , Amerika üç kıtaya satacak . Şirket ticari menfaatini düşünüyor . Ne istilacıdır , Ne de ahlak sorunları var .
    Cevapla
  • Kamil 2 gün önce Şikayet Et
    ABD ne yapıyor ? Dev Japon otomotiv üreticilerine kendi topraklarında fabrika kurduruyor , Lüks arabalar üretiliyor . Sürümden kazanıyor . İşine gelmeyenlere vergi ve kota yaptırımı uyguluyor .
    Cevapla
  • Kamil 2 gün önce Şikayet Et
    Çin Yuan'ı ¥ paritesine bir bakın , Çin'in yıllık İhracat kâr 'ına bir bakın . Ahlaklı ve akıllı ticaret yapan kim imiş öğrenin .
    Cevapla
  • Çin 2 gün önce Şikayet Et
    Katar parası parada kızıl çininki para degilmi . Siyasal islamcilar nasıl dönecek izliyelim
    Cevapla
  • Üretici 2 gün önce Şikayet Et
    Dışarıdan giren tüketim mallarının nelere malolduğunu bi anlasak artık. Her taraf börtüböcek çin malı motosiklet dolu iş makinası dolu. Cari açık var ha!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle