Anlaşma duyuruldu: Uber, BYD'den 100 bin elektrikli araç alacak!

Uber, Çin'in BYD firması tarafından üretilen 100.000 elektrikli aracı küresel araç filosuna katmayı amaçlayan bir anlaşma yaptığını açıkladı.

Anlaşma duyuruldu: Uber, BYD'den 100 bin elektrikli araç alacak!
Anlaşma duyuruldu: Uber, BYD'den 100 bin elektrikli araç alacak!
GİRİŞ 01.08.2024 09:31 GÜNCELLEME 01.08.2024 09:31

İki şirket, sürücülere elektrikli araçlara geçmeleri için bakım, şarj, finansman ve leasing indirimleri de dahil olmak üzere teşvikler sunacaklarını belirtti.

ÖNCE AVRUPA VE LATIN AMERIKA'DA 

haberler/uber-bydden-100-bin-elektrikli-arac-alacak-h2353" target="_blank" rel="noopener">Cnbc-e'de yer alan habere göre çok yıllı anlaşma, Orta Doğu, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıma sunulmadan önce ilk olarak Avrupa ve Latin Amerika'da yaygınlaştırılacak.

Otomobil devi BYD, Türkiye’de resmen şirket kurduOtomobil devi BYD, Türkiye’de resmen şirket kurdu

Duyuru, dünya çapında elektrikli araç satışlarının yavaşladığı ve Çinli otomobil üreticilerinin ABD ve Avrupa Birliği gibi yerlerde daha yüksek ithalat ücretleriyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde geldi.

İki firmadan yapılan açıklamada, "Şirketler, Uber sürücüleri için elektrikli araç sahipliğinin toplam maliyetini düşürmeyi, Uber platformunda elektrikli araçların küresel olarak yaygınlaşmasını hızlandırmayı ve milyonlarca sürücüyü daha çevreci yolculuklarla tanıştırmayı hedefliyor" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca BYD'nin otonom sürüş teknolojilerini Uber'in platformuna entegre etmek için çalışacaklarını söylediler.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.