7 koltuklu Tesla Model Y, Avrupa'ya geliyor

Tesla'nın Avrupa'da 7 kişilik Model Y versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlandığı bildiriliyor. Şirket, bu modelin Avrupa ve Çin'de satışı için gerekli sertifikaları almış durumda.

7 koltuklu Tesla Model Y, Avrupa'ya geliyor
7 koltuklu Tesla Model Y, Avrupa'ya geliyor
GİRİŞ 31.08.2024 16:59 GÜNCELLEME 31.08.2024 16:59

Çin kaynaklarına göre, Tesla Ekim ayında Avrupa'da 7 kişilik Model Y'yi satışa sunmayı planlıyor. Üç yıl önce Tesla'nın üç sıralı koltuk düzenine sahip bir Model Y üretme planları olduğu haberleri yapılmıştı, ancak bu versiyon yalnızca Kuzey Amerika pazarında piyasaya sürüldü.

Son bilgilere göre, Tesla Şanghay'daki Gigafactory'de 7 koltuklu Model Y üretimine başlamış durumda. Çinli National Business Daily gazetesinin haberine göre, şirket bu versiyon için gerekli sertifikaları aldı ve ilk araçların Ekim ayında Avrupa'da satışa sunulması bekleniyor.

7 kişilik Model Y, özellikle büyük aileler için cazip bir seçenek olabilir. Eklenen koltuklar aracın ağırlığını 45 kg artırıyor. Ancak, diz mesafesindeki kısıtlamalar ve eğimli arka cam nedeniyle ek koltukların genellikle çocuklar veya kısa boylu kişiler için daha konforlu olacağı belirtiliyor. Yetişkinler için ise konfor seviyesi sınırlı olabilir.

Bu arada, 7 kişilik versiyonun, yakında tanıtılması beklenen "Project Juniper" adlı Model Y güncellemesinin bir parçası olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Project Juniper ile birlikte yeni tasarım unsurları ve daha uzun menzil gibi özellikler bekleniyor, ancak 7 koltuklu versiyonun bu güncellemeyle birlikte sunulup sunulmayacağı belirsiz.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.