Almanların Türkiye şaşkınlığı! Başı çekiyorlar! İki ülkeye önlem

Türkiye’nin elektrikli araç üretimindeki başarısı Alman medyasında yer aldı. Avrupa Birliği’nin elektrikli araç satışlarında istenilen seviyeye ulaşamadığını belirten Alman Focus Dergisi, Türkiye’nin bu yarışta başı çektiğini yazdı.

GİRİŞ 05.09.2024 08:51 GÜNCELLEME 05.09.2024 16:31
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Alman Focus dergisi, Türkiye’nin 2024’ün ilk yarısında elektrikli araç satışlarında yüzde 233’lük artışla bu yarışta başı çeken ülkeler arasında yer aldığını yazdı.

Avrupa Birliği’nde elektrikli araç satışlarında istenilen rakamlara ulaşılamadığına değindi, 2024 yılının ilk yarısında satışlar sadece yüze 1,3 arttığını belirtti.

Dergi, Almanya’da ise durumun daha kötü olduğunu, satışlarda yüzde 16,4’lük düşüş kaydedildiğine dikkati çekti.

AVRUPALILAR İÇİN ALTERNATİF OLABİLİR

TRT Almanya Temsilcisi Ramazan Aktaş’ın sorularını yanıtlayan İNG Avro Bölgesi Baş Ekonomisti Carsten Brzeski, “Alman otomotiv endüstrisinin iyi gitmemesinin ana nedeni, elektrikli araçlara geçişi kaçırmış olmasıdır” dedi.

“Alman otomobil üreticileri, elektrikli araçlara yönelik trendi uzun süre hafife aldılar ve ancak çok geç farkına vardılar. Bu süreçte, rekabeti küçümsediler ve şimdi elektrikli araç seçeneklerini artırmaya yeni yeni başladılar. Avrupa Komisyonu aslında biraz daha korumacılık oluşturmak için ticari engeller koyarak Türkiye'den ve Çin'den gelen otomobil üreticilerinin Avrupa pazarına girmesini zorlaştırıyor.

Aynı zamanda da vatandaşlarının uygun fiyatlı elektrikli araçlarla seyahat edebilmesini sağlayarak yeşil hedeflere ulaşmak istiyor. Bu nedenle bir uzlaşma bulunarak, kapılar aralanması gerekiyor.”

Avrupa Birliği’nin yeşil dönüşümü gerçekleştirmek istediğini belirten Brzeski, bunun için elektrikli araçlarla daha uygun fiyatlı bir şekilde seyahat edebilmenin önemli olduğunu söyledi.

TOGG ALTERNATİF OLABİLİR

Türkiye’nin yerli ve milli aracı TOGG'un ise Avrupalılar için çok iyi bir alternatif olduğunu söyledi.

KAYNAK: TRT
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Elektrikli araçlar rağbet gördükçe Benzin ve Mazotlu araçlara ilgi azalacak , Benzin ve Mazot fiyatları düşüşe geçecektir . Petrol lobisi son 2 - 3 senenin çırpınışlarını yapıyor , Sonrasında içten yanmalı motor likid yakıtlarına elveda ! Ayrıca , Hidrojen konusunda iyimserim , Güvenli ve Yoğun Depolanma olayını çözmek lazım . Belki Grafen ve Borofen teknolojisi ile başarılabilir .
    Cevapla
  • Ben 1 hafta önce Şikayet Et
    Alatrikli arabalar güzal, ama kim 3-5saat doldurmayı bekler. Bu yüzden pillerinin değişimi hızlı olması lazımdır
    Cevapla
  • insanlık 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir tek TOGG yetti yani bu Almanlara!
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    galericiler gelmiş yorum yazıyor benzinli arabalar elinizdemi kaldı
    Cevapla
  • Teknisyen 1 hafta önce Şikayet Et
    Elektrikli arabayı çabuk geçmemiz lazım Hidrojen teknolijisine. Gelecek bu. Öbürleri faso fiso.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle