AB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyor

Avrupa Birliği, Tesla ve diğer otomobil üreticilerinin Çin'den ithal ettiği elektrikli araçlar için önerilen ek gümrük vergisi oranlarında aşağı yönlü küçük ayarlamalar yapmaya hazırlanıyor.

AB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyor
AB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyor
GİRİŞ 10.09.2024 11:52 GÜNCELLEME 10.09.2024 11:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), Tesla ve Çin'den gelen diğer elektrikli araçlar için önerilen gümrük vergilerini düşürüyor. Değişiklikler henüz açıklanmadığı için Bloomberg News'a isimlerinin gizli kalması koşuluyla konuşan kişiler, Tesla'nın önerilen oranının yüzde 9'dan yüzde 8'in biraz altına revize edileceğini söyledi.

Söz konusu kişiler, AB'nin revizyonları şirketlerin sağladığı yeni bilgiler nedeniyle yaptığını söyledi. Üye ülkeler, Kasım ayında yürürlüğe girmeden önce önerilen kesin tarifeleri oylamaya hazırlanıyor. Ek vergiler, Çin'den gelen ihracatçıların halihazırda tabi olduğu yüzde 10'luk vergilerin üzerine eklenecek.

Değişiklikleri ilk olarak Pazartesi günü bildiren Mlex, Tesla'nın oranının yüzde 7,8'e düşeceğini söyledi. Haber kuruluşuna göre, AB'nin soruşturmasıyla işbirliği yapmayan Çinli üreticiler için yeni en yüksek oran yüzde 36,3'ten yüzde 35,3'e düşecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • indirim 1 hafta önce Şikayet Et
    gıdım gıdım.
    Cevapla