Otomobil devi 1,5 milyon aracını geri çağıracak! Sektörde kriz büyüyor...

Alman otomobil firması BMW fren sorunları nedeniyle 1,5 milyon aracı geri çağıracağını açıkladı.

GİRİŞ 10.09.2024 19:52 GÜNCELLEME 10.09.2024 20:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış
 

Alman otomobil sektörü için kötü bir haber daha geldi. Otomotiv devi BMW fren sorunları nedeniyle 1,5 milyon aracı geri çağıracağını açıkladı.

Geçtiğimiz ay BMW de Çin'deki 1,4 milyon aracını hatalı hava yastıkları nedeniyle geri çağırdığını duyurmuştu.

BMW, Çin'deki zayıf işlerin ve yüksek üretim maliyetlerinin etkisiyle ikinci çeyrekte net kârında düşüş bildirdi. Grubun net kârı nisan ve haziran ayları arasında yüzde 8,6 azalarak 2,7 milyar Euro'ya gerilerken, gelirler yüzde 0,7 azalarak 37 milyar Euro'nun biraz altına düştü.

Konuya yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada geri çağırmanın etkisinin yanı sıra, “Çin'de devam eden durgun talep satış hacimlerini etkiliyor. Hükümetin teşvik önlemlerine rağmen, tüketici duyarlılığı zayıf kalmaya devam ediyor” dedi.

Otomobil üreticisi ayrıca kârlılık beklentisini de düşürdü ve daha önce sekiz ila 10 arasında olan marjların bu yıl yüzde altı ila yedi arasında olmasını bekliyor.

Açıklamanın ardından otomobil üreticisinin hisseleri Frankfurt Borsası'nda yüzde dokuz değer kaybetti.

SEKTÖRDE SORUNLAR BÜYÜYOR

Geçtiğimiz hafta Volkswagen, geçen hafta yaklaşık 10 milyar Euro tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında 87 yıllık tarihinde ilk kez, yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağladığı Almanya'daki bazı fabrikalarını kapatmayı değerlendirdiğini açıkladı.

Alman otomobil üreticileri, enflasyonist baskılar, yüksek enerji maliyetleri, Avrupa'daki yavaş ekonomik büyüme, yükselen aşırı sağ ve Çinli otomobil üreticilerinin yanı sıra Tesla'nın rekabetiyle karşı karşıya kaldı.

Elektrikli araçlara geçiş, Almanya'nın otomotiv sektörü için ülkede ve Avrupa Birliği (AB) nezdinde çeşitli düzenlemeler ve ham madde tedariki nedeniyle zorlu olmayı sürdürüyor. Sektör, batarya teknolojisine büyük yatırımlar yaparken, artan maliyetlerle boğuşmak zorunda kalıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Hüseyin- 6 gün önce Şikayet Et
    salih tugra : ne anlatiyorsun sen lan ? hangi okula gitmis bunlar ?// BMW nin tarihini taniyan yabanci ,akli basindaysa ,zaten kullanmaz.Frenlerin hatali olmasi ucuza mal edilmesine bagli olabilir.
    Cevapla
  • Türk 6 gün önce Şikayet Et
    Asıl sorun AB nın Çin düsmanlıgı ve Filistin Ukranya savaşıdır. O insanlar almak istemiyor işte. Talep azalınça öyle oluyur. Eminim.
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 6 gün önce Şikayet Et
    Salih boş bir yorum,genellemen yanlış! Bende sana sonradan paralanan benzci porscheçu vs bulabilirim.Çevrenizde gördüklerinizi genele yaymayı marifet sanmayı bırakınız artık.
    Cevapla
  • Salih Tuğra 6 gün önce Şikayet Et
    Bmw'yi Bavyera'lı çiftçiler, Türkler ve doğu blok ülkelerinin sonra dan görmeleri kullanıyor. Almanya'da, Bavyera dıṣın da Almanlar Bmw sürmez. Bmw sürenler parayı sonra dan bulmuṣ eğitimsiz insanlardır.
    Cevapla
  • vatandaş 6 gün önce Şikayet Et
    kardeş bence sen bilmeden yorum yapıyorsun...senin cevrendekiler sonradan görme olabilir ...kaliteyi her zaman tercih eden insanlar var...sen bi almanyaya git gör nasılmış ..ha ordaki alman olmayanlar kullanır diyorsan bence git gör
    Cevapla
  • BMW'si olan genç 6 gün önce Şikayet Et
    sen daha bulamamıssın :D
    Cevapla
  • cemil 6 gün önce Şikayet Et
    garip bir yorum. almanlarla calisiyorum ve cogununda bir bmw si var.
    Cevapla
  • Misafir1 6 gün önce Şikayet Et
    Cin yerine Turkiye de acsalardi kaliteden odun vermezlerdi. Gavurun islam karsitligi, para kazanma isteklerinin onune geciyor. Cok cok yazik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle