Jandarma ve Emniyet’e yeni araç töreninde 271 TOGG teslim edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, jandarma ve emniyet teşkilatlarında 7 bin 204 yeni aracın hizmete alım töreninde bir konuşma yaptı. 271 Togg marka araçtan 250'sinin emniyete, 21'inin ise jandarmaya teslim edildiğini öğrenildi.

GİRİŞ 21.09.2024 15:09 GÜNCELLEME 21.09.2024 16:58

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 85 milyonun emniyeti, huzuru, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için fedakarca çalışan emniyet ve jandarma teşkilatının hiç tartışmasız ülkemizin de, milletimizin de kıvanç kaynağı olduğunu belirterek, "Eğer evlerimizde huzur ve güven içinde oturabiliyorsak, eğer millet olarak birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, eğer çocuklarımız hiçbir korku olmadan okullarına gidiyorsa, eğer gençlerimiz ülkemizin her yanında özgürce dolaşabiliyorsa, eğer malımız mülkümüz, canımız, namusumuz, bayrağımız ve tüm kutsal değerlerimiz teminat altındaysa, hiç şüphesiz bunda aslan payı sizindir, gece gündüz demeden görevlerini özveriyle yerine getiren polis ve jandarmalarımızındır.

Devletimize ve milletimize karşı mesuliyetlerinizi yerine getirebilmemiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. İşte bugün jandarma ve emniyet teşkilatlarımıza 7 bin 204 yeni aracın hizmete alım törenini gerçekleştiriyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ve Jandarma Genel Komutanlığımızın envanterinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan taşıtlarımızı artık yeniliyoruz.

Trafik ve asayiş hizmetleri için alınan ve hizmete sunulan bu araçlarımızın 5 bin 1 tanesini emniyet teşkilatımız kullanacak, 2 bin 203 adedini ise jandarma teşkilatımız kullanacak. Toplamda 7 bin 204 adet yeni taşıt emniyet ve jandarma birimlerimizin emrinde olacak" dedi.

271 TOGG JANDARMA VE EMNİYETE TESLİM EDİLDİ

Törende konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, alanda 5 bin 693 araç bulunduğunu, bu sayının 7 bin 204'e ulaşacağını açıkladı.

Bir süre önce de İstanbul Emniyet Müdürlüğüne katılan yeni araçları hatırlattı.

Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 7204 Yeni Aracın Hizmete Alım Töreni kapsamında, alandaki Togg marka araç sayısı 271'di. Sipariş edilen Togg araçların tamamı teslim edilmişti.

İçişleri Bakanlığı'nın Anadolu Ajansı'na vermiş olduğu bilgiye göre tören alanındaki bu 271 Togg marka araçtan 250'sinin emniyete, 21'inin ise jandarmaya teslim edildiğini öğrenildi.

"JANDARMA VE EMNİYETIN YENİ ARAÇLARINDA TOGG YOK" YALANI BOŞA ÇIKTI

Bir sosyal medya kullanıcısı, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) bir video paylaşarak, jandarma ve emniyet teşkilatlarında hizmete alınan 7 bin 204 aracın içinde Togg olmadığını ileri sürdü.

Kullanıcı, söz konusu iddia içeriğinde "Jandarma ve emniyet teşkilatları toplam 7 bin 204 taşıt teslim aldı. Togg niye yok, Togg?" diye yazdı. Paylaşım, bazı sosyal medya kullanıcıları arasında etkileşime neden oldu.

İYİ BAKMAYI BİLEN HERKES GÖREBİLDİ!

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında araçlarla ilgili şu sayısal bilgiler yer alıyor:

-       Törenle jandarma ve emniyet teşkilatlarında 7 bin 204 yeni araç hizmete alındı.

-       Araçların 5 bin 1'ini emniyet teşkilatı, 2 bin 203'ünü jandarma teşkilatı kullanacak.

Törenle ilgili detaylar, Anadolu Ajansı'nın servis ettiği yazılı haber ve videodan öğrenilebilir.

Törenle ilgili haberi, Anadolu Ajansı İstanbul Rutin Haberleri'nden Mustafa Hatipoğlu ve Anadolu Ajansı İstanbul Fotoğraf Haberleri'nden Arif Hüdaverdi Yaman takip etti.

Her iki isim de törende Togg marka araçların bulunduğunu teyit etti. Togg marka araçların fotoğraflarda ve videoda görülebileceğini belirtti.

Haberde fotoğraf ve video incelendiğinde Togg araçlarının polis ve jandarma araçları olarak hazırlandığı görülebiliyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.