Türkiye’de yatırım kararı almıştı! Çinli BYD 9 milyonuncu aracını banttan indirdi

Türkiye’ye yatırım kararı alan Çinli otomotiv devi BYD 2024 hedefi doğrultusunda 9 milyonuncu aracını banttan indirdi. Elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçları ile öne çıkan BYD araç satışında da rekor kırıyor.

Türkiye’de yatırım kararı almıştı! Çinli BYD 9 milyonuncu aracını banttan indirdi
Türkiye’de yatırım kararı almıştı! Çinli BYD 9 milyonuncu aracını banttan indirdi
GİRİŞ 27.09.2024 17:19 GÜNCELLEME 27.09.2024 17:20

Elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlarıyla öne çıkan ve Türkiye’ye yapacağı yatırımla gündem olan BYD, 8 milyonuncu aracını ürettikten iki ay sonra 9 milyonluk üretim hedefine ulaştı.

YANGWANG U9 ELEKTRİKLİ SÜPER OTOMOBİLİ BANTTAN İNDİ

Üretimde yeni bir kilometre taşına ulaşan ilk yeni enerji aracı üreticisi olan BYD, bu başarıyı BYD'nin Shenzhen-Shanwei fabrikasında üretilen YangWang U9 elektrikli süper otomobilini banttan indirerek elde etti.

DÜNYANIN 7. OTOMOBİL ÜRETİCİSİ OLDU

Yılın ilk 7 ayında 1,9 milyon adedin üzerinde satışa ulaşan BYD, ikinci çeyrekte dünyanın en büyük yedinci otomobil üreticisi oldu.

TÜRKİYE’DE DE ÜRETİME BAŞLAYACAK

TÜrkiye'de de yatırım kararını duyuran ve gelecek dönemlerde üretime başlayacak olan BYD, aynı zamanda Brezilya, Meksika ve Avrupa gibi yeni pazarlarda yatırımlarını artırarak global ölçekte büyümeye devam ediyor.

900 BİNDEN FAZLA ÇALIŞANI BULUNUYOR

Dünya çapında 900 binden fazla çalışanı bulunan BYD, 100 bini aşkın mühendisle birlikte, araştırma ve geliştirme çalışmalarına yaptığı büyük yatırımlarla otomotiv sektörüne yön veriyor.

1 AYDA 30 BİNDEN FAZLA PATENT ONAYI ALDI

Şirket, her gün ortalama 30 yeni patent başvurusu yaparken, temmuz itibarıyla 30 binden fazla patent onayı aldı.

KAYNAK: EKONOMİM
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.