Aracı olanlar dikkat: 1 Aralık tarihinde başlıyor! Cezası 4 bin 69 TL

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kış lastiği takma zorunluluğu ne zaman başlayacak sorusu gündemde. Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak.

GİRİŞ 08.10.2024 02:24 GÜNCELLEME 08.10.2024 10:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sonbaharın sonlarına yaklaşmışken aracı olanlar için kış lastiği taktırma zorunluluğunun ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

Yol güvenliği için kritik önem taşıyan kış lastiğini taktırmayan vatandaşlar içinse cezalar oldukça yüksek.

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak. Bu zorunluluk 1 Nisan tarihine kadar devam edecek.

HANGİ ARAÇLAR KIŞ LASTİĞİ TAKMAK ZORUNDA?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri sonucunda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlar kış lastiği takmak zorunda.

Özel otomobiller için herhangi bir kış lastiği zorunluluğu yok. Buna rağmen her sürücünün kış lastiği kullanması öneriliyor.

KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR 2024?

Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu var. Bu nedenle kış lastiği takmayan ticari araçlar 4 bin 69 TL ceza ödemek zorunda.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • vatandaş hasan 2 saat önce Şikayet Et
    sanki KIŞ var, sanki kar yağıyor. KIŞ LASTİĞİ artık zorunlu olmasın. KAR' ın çok yağdığı yerlerde zorunlu olsun. bunu yetkililer göremiyorlar mı, yoksa ceza kesip BÜTÇE mi yapmak istiyorlar. anlamadım.
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    özel araçlar bazı ticari araçlar kadar geziyor onlarada getitirin zorunluluk
    Cevapla
  • Berk 6 saat önce Şikayet Et
    Ülkenin kanunları bile trajikomik, Bursa'da geçen sene kar yağmadı Bursa ile Kars bir mi tutuluyor. Madem ticari araçlara zorunluluk getiriyorsunuz doğuda her araca getirin, en azından 4 mevsim tekerlek olsun, özel araçlar hep yolları tıkıyor kar yağdığında.
    Cevapla
  • Mustafa Orhan 6 saat önce Şikayet Et
    MADDE 5 –(1) "Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur." Özel otomobilinizin ruhsatına bakın, kullanım amacında ne yazıyor? Bir de haberi okuyun. Şimdi düşünün... Kime zorunlu?
    Cevapla
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    böyle bir saçmalık olur mu özel otomobiller kışın trafiğe çıkmıyor mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle