BYD'nin Türkiye'ye yatırımı Japon devleri Nissan ve Honda'yı harekete geçirdi
Japon otomobil üreticileri Honda ve Nissan'ın elektrikli araçlarda Çin ve ABD'den gelen şiddetli rekabetin ardından birleşme için görüşmeler yaptıkları duyuruldu. Bu kararın BYD'nin Türkiye yatırımı sonrası gelmesi dikkat çekti.
ABD'li Tesla ve BYD gibi Çinli elektrikli araç üreticileriyle rekabet etmek için Japonya'nın ikinci ve üçüncü en büyük otomobil üreticilerinin (Honda ve Nissan), birleşme fikrini değerlendiriyor.
ABD VE ÇİN İKİ MARKAYI BİR ARAYA GETİRDİ
Resmi Kyodo ajansının haberine göre, Japonya'nın ikinci ve üçüncü en büyük otomobil üreticilerinin (Honda ve Nissan), ABD'li Tesla ve BYD gibi Çinli elektrikli araç üreticileriyle rekabet edecek bir otomobil grubu oluşturmak amacıyla bir holding şirketi kurma olasılığını değerlendiriyor.
TÜRKİYE'YE MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Çinli otomotiv üreticisi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli araç fabrikası kuracağını açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, geçtiğimiz temmuz ayında sözleşme imzalanmış, bu anlaşma dünya otomotiv sektöründe büyük yankı uyandırmıştı.
2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste, 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.
BYD'nin Türkiye'ye yatırım kararı Japon otomobil devleri Nissan ve Honda'yı harekete geçirdi.
Honda, Nissan ve Nissan ile ortak olan Mitsubishi Motors Corp (MMC) yaptıkları ortak açıklamada, "Bu yılın mart ve ağustos aylarında duyurulduğu üzere, Honda, Nissan ve MMC her bir şirketin güçlü yönlerini birleştirmek ve gelecekteki işbirliği için çeşitli olasılıkları değerlendirmektedir. Ancak herhangi bir karar alınmamıştır." denildi.
Honda ve Nissan'ın birleşmesi gerçekleşirse yıllık 7,4 milyon araç üretimiyle 54 milyar dolarlık bir şirket oluşturacak. Yeni şirket, Toyota ve Volkswagen'den sonra araç üretim hacmi bakımından dünyanın üçüncü büyük otomobil üreticisi olacak.
SEKTÖRDEKİ EN BÜYÜK BİRLEŞME OLACAK
Anlaşma aynı zamanda 2021 yılında Fiat Chrysler ve PSA arasında gerçekleşen ve Stellantis'i oluşturan 52 milyar dolarlık birleşmeden bu yana sektördeki en büyük birleşme de olacak. Geçen yıl Honda ve Nissan dünya çapında sırasıyla 3,98 milyon ve 3,37 milyon araç satışı gerçekleştirdi.
Toyota geçen yıl 11,23 milyon araç satarak art arda dördüncü yıl da birinciliğini korurken, Japon üreticiyi 9,24 milyon araçla Alman Volkswagen izledi. Küresel otomobil üreticileri, pahalı bataryalar, otonom sürüş gibi teknolojiyi geliştirme için gereken devasa kaynaklar nedeniyle elektrikli araç geliştirmenin giderek artan maliyetlerini karşılamak için fon bulmakta zorlanırken, birleşme veya işbirliklerini artırıyorlar.
Honda ve Nissan Mart 2024'te maliyetleri düşürmek ve rekabet gücünü arttırmak amacıyla elektrikli araç üretimi ve yazılım teknolojilerinde stratejik ortaklık için bir fizibilite çalışması başlatma konusunda anlaşmışlardı. Mitsubishi Motors da Ağustos 2024 görüşmelere katıldığını açıklamıştı.
-
Kartal gözü . 32 dakika önce Şikayet EtTogg cıgır actı müşteri memnuniyeti yüzde 95 .o yüzden tüm elektrikli sektörü ..Türkiye ile yola cıkmak istiyor yakında .tüm otomotiv üreticileri .Türkiye'ye üretim üssü kurar ..Beğen
-
Kartal gözü . 35 dakika önce Şikayet EtYeni tasarım elektirikli veya hidrojenli togg .zorunluluktur kamyonet kamyon otobüs minibüs tren uçak dron ..vsvs tüm sistemler elektirik ve hidrojene dönmelidirBeğen
-
Xfvm 55 dakika önce Şikayet EtMarka ismini de ben vereyim HONNİSBeğen
-
Kamil 1 saat önce Şikayet EtAllah'a Şükürler olsun , Karadeniz'deki Hidrojen Sülfür rezervlerimiz gibi muhteşem bir zenginlik dünyanın başka hiçbir yerinde yoktur . İsterlerse , Japonya'nın dev şirketleri bu hidrojen zenginliğini insanlığın yararına sunmak için Türkiye'de yatırım yapabilirler .Beğen
-
TC vatandaşı 1 saat önce Şikayet Etİşçileri Çin den, üretim makineleri Çin'den , pazar bizden! Çin açısından muhteşem bir “yatırım"! Bataryası da Çin'in Türkiye'deki fabrikasından. Sadece Çin'e pazar olmaya sevinmek akla zarar.Beğen Toplam 5 beğeni