AK Parti'den yeni seçim formülü!

Ankara'da yeni bir formül konuşuluyor. Formüle göre TBMM'ye sunulacak teklifin kabul görmesi halinde mevcut hükümetle seçime gidilebilecek.

AK Parti'den yeni seçim formülü!
AK Parti'den yeni seçim formülü!
GİRİŞ 06.08.2015 10:27 GÜNCELLEME 06.08.2015 15:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Koalisyon arayışından sonuç çıkmazsa seçimin yenilenmesi gündeme gelebilir. Ankara'da yeni bir seçim formülü konuşuluyor. Ak Parti, ‘koalisyon hükümeti, azınlık hükümeti ve geçici seçim hükümeti’ alternatiflerine yeni bir seçenek ekledi.

Buna göre TBMM'ye seçimin yenilenmesi teklifi sunulacak ve salt çoğunluk sağlanıp seçim kararı alınırsa mevcut hükümetle seçime gidilebilecek.
 
Ankara'da siyaset kulislerinin bir numarayı gündem maddesi seçimin yenilenmesi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 45 günlük hükümeti kurma süresi dolmadan, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırarak, "Seçimin yenilenmesi" teklifini gündeme getirebileceği konuşuluyor.

AK Parti'nin hukukçu kurmaylarının gündeme getirdiği dördüncü yol, AK Parti’nin hiçbir partiyle ortaklık kuramaması durumunda, geçici seçim hükümeti yerine, bugünkü hükümetle seçime gitme amacı taşıyor.
 
AK Parti Meclis Başkanvekili Naci Bostancı, "Erken seçim şartları doğduktan sonra zaten 3 ay 4 ay sonra seçim olacak anlamına gelir ki Meclis'in inisiyatif alarak kendi iradesiyle seçimlere gitmesi doğru karar olur" dedi.

AK Parti Meclis Başkanvekili Naci Bostancı, "Erken seçim şartları doğduktan sonra zaten 3 ay 4 ay sonra seçim olacak anlamına gelir ki Meclis'in inisiyatif alarak kendi iradesiyle seçimlere gitmesi doğru karar olur" dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Bu seçenek AKP'nin her ne pahasına olursa olsun kendini iktidarda tutma seçenekle seçime gitme anlayışından kaynaklanıyor biz bu seçeneğin dışındayız" dedi.
 
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Bizim tercihimiz koalisyon şekillenmesi eğer şekillenmezse azınlık hükümetiyle MHP, AKP'nin yakınlaşması var biz onu sıkıntılı görüyoruz. Mevcut yasal anayasal durum işletilmesi gerekir" dedi.
 
Seçimin yenilenmesi kararı Meclis'te salt çoğunluk kararıyla alınabiliyor.
 
Bu durumda erken seçim isteyen ve "Azınlık hükümeti'ne destek vermeceğini açıklayan MHP'nin tavrı belirleyici olacak.

YORUMLAR 27
  • Abidin 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye,her zaman olduğu gibi,yine kritik bir aşamada.Osmanlı üzerine oynanan oyunlar,yine sahnede.Milli birlikten söz ederiz,lafta.Ülke,nice sorunlarla mücadele etti yıllardır.Sağolmasınlar,iç ve dış mihraklar, ellerinden geleni arkalarına bırakmıyorlar.Biz ne yapıyoruz;birlikteliğimizi pekiştirmek yerine sen ben kavgasına düşüyoruz.Sen veya ben zamanı değil..Nasıl olsa güçlü devletiz bize bir şey olmaz kafasındayız.İnşaallah bir şey olmaz diyelim de öyle olsun. Biz niye bir Fransa,Almanya bir İngiltere gibi birlik toplumu olamıyoruz.Tamam bizim düşmanımız çok ama içerde niçin tutarlı olamıyoruz.Bunun nedeni olarak başta,görevini gerektiği gibi yapmayan partiler ve idarecileridir
    Cevapla
  • Urfali 9 yıl önce Şikayet Et
    Mhp destek verse bu kanun tamam veya Mhp ile ortaklık
    Cevapla
  • Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Çeşit çeşit senaryolar üretmeyin milletin iradesinede saygı gösterin koalisyonsa koalisyon ben senelerce akpartiye oy verdim ama yeter işçiye bakma, emekliye bakma ona bakma buna bakma ondan sonra oy iste yeni bir seçim olsun hiçbirşey değişmeyecek görürsünüz zaman kaybından başka birşey değil erken seçim
    Cevapla
  • Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    defalarca oy verdim kimseye burda ispat yükümlülüğüm yok insanı yaşatki devlet yaşasın sözünü bilirsiniz herhalde önce millete bakacaklar çerez paralarının birazda vatandaşın cebine girmesi lazım
    Cevapla
  • mehmet ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Pışşt yalan atma sen asla AK Partiye oy vermezsin.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaten senin gibiler yüzünden bu durumdayız. Unutma aynı gemidesin, olmadık vaatlerle ülkenin anahtarı faiz baronlarına geçer de ülke batarsa sen de batacaksın. Akılcı politikalarla Ülke çıkarsa da herkes gibi sen de faydalanacaksın. AB’nin yavrusu gibi koruyup kolladığı Yunanistan’ın durumundan hiç mi ders almazsınız? . AB’nin koruyup kolladığı Yunanistan bu duruma düşüyorsa, eskiden beri bizi rakip ve düşman gören ve her fırsatta kuyumuzu kazanların eline ipimizi verirsek bize ne yaparlar? Yaşınız müsaitse yakın geçmişimizden de mi ders alamıyorsunuz ya?
    Cevapla
  • vicdan 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum... paralel bir daha yıkılsın inşaallah...
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    En iyi formül bu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkbal ve katilinin son görüntüleri ortaya çıktı!
Oyuncu bozuntusu Filistinlilere 'Çöl faresi' dedi: Salon tahsisi iptal edildi