Arınç: Niçin Ladin'e göz yumdunuz?

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, El Kaide Lideri Bin Ladin'in Pakistan'da öldürüldüğü haberlerini Bursa'da değerlendirdi.

Arınç: Niçin Ladin'e göz yumdunuz?
Arınç: Niçin Ladin'e göz yumdunuz?
GİRİŞ 02.05.2011 13:29 GÜNCELLEME 02.05.2011 13:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, El Kaide ve benzeri örgütlerin marjinal de olsa yaptıkları eylemlerin bugüne kadar herkesi üzüp derin endişeye sevk ettiğini belirtti.

El Kaide Lideri Bin Ladin'in Pakistan'da öldürüldüğü haberlerini Bursa'da değerlendiren Bülent Arınç, Türkiye olarak terörü insanlık suçu kabul ettiklerini hatırlatarak, "Obama Pakistan'da Ladin'in öldürüldüğünü duyurdu. Bu konudaki gelişmeler yeni izleniyor. Pakistan'da yakalandığı söyleniyor. Operasyon yapıldı.

Amerika kendi başına mı yaptı, Pakistan'ın yardımıyla mı yaptı. Burası netlik kazanmadı. Pakistan'dan yapılacak açıklamaya ihtiyaç var. Türkiye olarak terörü insanlık suçu olarak kabul ediyoruz. Hiç bir terör eylemini hoş görmek mümkün değil. Terörle mücadelenin ortaklar platformu haline gelmesi gerekiyor. Müslümanların terörle iniltili anılması bizi rahatsız ediyor. İslamiyet barıştır. İnsanların, kadınların, çocukların öldürülmesini İslamiyet kabul etmez. Biz de terörle mücadele ediyoruz. El Kaide Türkiye'de taban bulamamaktadır. Ancak zaman zaman Türkiye'de de operasyonlar yapılmaktadır" dedi.

"El Kaide ve benzeri örgütlerin marjinal de olsa yaptıkları eylemlerin bugüne kadar hepimizi üzmüş, derin endişeye sevk etmiştir" diyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"11 Eylül saldırısının El Kaide örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edildiğine göre bunun üzerinden 10 yıl geçmesine bugüne kadar niçin müsamaha edilmiş, niçin göz yumulmuştur. Bunlar kamuoyunda tartışılacak hususlardır. Ancak gelinen sonuç umarız ki bundan sonra hiçbir terör amaçlı kurulan örgütün başıyla, sonuyla, içindekilerle, destekçileriyle yaşamaması, güçlenmemesi ve barışı tehdit etmemesidir. İnsana yönelik her türlü saldırıyı kesinlikle lanetliyoruz ve onunla mücadele etmeyi kendimize görev biliyoruz."

 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    ABD EMEKLİYE AYIRDI. Kullanım süresi, raf ömrü dolmuştu.
    Cevapla
  • la tahzen 13 yıl önce Şikayet Et
    Ölen mi Terörist, Öldüren mi?. Sayın Arınç: Ölen Ladin mi terörist yoksa Afganistan'ı, Irak'ı İşgal ettikten sonra Pakistan içinde operasyon yapan AMERİKA mı? Sizce hangisi terörist... Eskiden Amerika'ya LANET Yağdırırken şimdi Amerika'yı İNSANLIK SAVAŞÇISI ilan etmek ne acı bir durum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sözlerini inkar eden DEM'li Garo Paylan, kendisini eleştiren gazeteciye saldırdı!
İsrail, Lübnan’da 180 noktayı böyle vurdu