MHP'den istifa, Ak Parti'ye destek

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü MHP'den istifa edip AK partiye katıldığını açıklayan Abdulazim Arğan, Midyat ilçe teşkilatına giderek desteğini AK partiye verdiğini açıkladı.

MHP'den istifa, Ak Parti'ye destek
MHP'den istifa, Ak Parti'ye destek
GİRİŞ 16.05.2011 16:48 GÜNCELLEME 16.05.2011 16:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz gün bir basın açıklaması ile Ak partiye geçtiğini ifade eden Abdulazim Arğan bugün Ak parti Midyat Seçim Koordinasyon Merkezi Ak parti Milletvekili adayı Edip Demirdağ ve Ak parti ilçe başkanı Hüseyin Çelebi'in yanına giderek desteğini vereceğini yineleyerek açıklamalarda bulundu.

Ak partiye katılmayı daha önce düşündüklerini ve şimdi katıldıklarını açıklayan Abdulazim Arğan, "biz resmi olarak MHP'den istifa ederek, bütün resmi belgeler ile Ak partiye katılıyoruz. Yerel seçimlerde bizzat belde belediye başkanı olarak MHP den aday oldum. MHP'den istifa ederek yine belde başkanlığına devam ettim. Çünkü parti tüzüğünde var. Parti tüzüğünde bu olduğu için mecburen belde teşkilatından belde başkanlığından istifa etmek zorunda kalıyorsun. O süreçte belde başkanlığını kardeşim Nevzat Arğan'na devrederek, tekrar devam ettim. Akabinde biz seçimi kaybettikten sonra, tekrar MHP ile devam etmen istendi. 5-6 ay önce benden resmi belge isteyerek, il başkanlığına teslim ettim. İl başkanı bunu Ankara'da onaylayarak tamam dedi. Söğütlü belde başkanlığı tekrar senin elinde dendi. Ama ben bu süreçte girmeyi düşünmedim, katılmadım. Belde teşkilatı olarak biz tamamen MHP'den istifa ediyoruz. Ak partiye geçiyoruz."dedi.

Ak partiye geçiş süreçlerini açıklayan Arğan, "Ak partinin siyasi çizgisi, Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılan çalışmalar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan ılımlı yaklaşımları, yapılan iyi çalışmaların dışında kalmayı düşünmediğimizden dolayı Ak partiye katılıyoruz ve bunun dışında kalmak istemiyoruz. En azından hizmet götürebileceğimiz fakir vatandaşlarımız var. O yüzden biz Ak partiyi tercih ediyoruz. İnşallah mahcup kalmayız. Allah bizi mahcup etmesin. Allah yolumuzu açık etsin."şeklinde konuştu.

Arğan yaptığı açıklamanın yanında Midyat Ak parti SKM merkezine gitti. Milletvekili Adayı' Edip Demirdağ ve Ak parti ilçe Başkanı Hüseyin Çelebi, Abdulazim Arğan'ı kabul ederek kucaklaşarak tebrik ettiler. Ak parti Mardin milletvekili adayı edip Demirdağ ise yaptığı açıklamada katımlından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "Midyat'ın söğütlü beldesinden MHP Belde Başkanı Abdulazim Arğan'ın partisinden istifa edip Ak partiye katılmasına tüm kalbimiz ile yürekten kutluyoruz. Ak parti camiası olarak kendilerine her zaman kapımızın açık olduğunu beyan ettik. Şimdi de söylüyoruz, kendilerini tüm basın mensupları önünde kutluyorum. Hoş geldin sefalar getirdin diyorum."dedi. Abdulazim Arğan Ak parti SKM merkezi'nde de, "Ak partiye katılmaktan dolayı çok mutluyum, guruluyum, Allah yolumuzu açık etsin. Allah bizi utandırmasın."şeklinde konuşmasını tekrarladı. Abdulazim Arğan Ak parti'ye katılmasının ardında Ak partiye ait bayrak, filamanlarını alarak SKM merkezinden ayrıldı. MHP İL Başkanı Veysi Oğuz ise, aldığımız bir habere göre, söğütlü belde teşkilatı olarak istifa ettiğini açıklayan Abdulazim Arğan, 01.12.2008 tarihinden itibaren partimiz ile bir bağlantısı olmadığı teşkilat başkanı olmadığını beyan etmek istediğini söyledi.

Oğuz yaptığı açıklamada şöyle konuştu:" basın yolu Söğütlü belde teşkilatı olarak genel başkanımızı eleştirip Fethullah Gülen'e sahip çıkma amacıyla ayrıldığını iddia eden Abdulazim Arğan, belirttiğim tarihten itibaren belde teşkilatı başkanı olmadığını, kendisinin mahalli idareler seçimi sebebi ile beyan ettiğimiz tarihten itibaren Söğütlü'de belde teşkilatının olmadığını, teşkilat olmadığı gibi kendisi il teşkilatımızın kongresi yapmadığı için zaten fesih durumdadır. O tarihten itibaren belde teşkilatını kurmadığımızı belirtmek isterim. Abdulazim Arğan beyin, burada hem genel başkanımızı eleştirip hem de Fethullah Gülen'e sahip çıkma iddiasıyla ortaya attığı bu iddiaların hepsinin yalan olduğunu beyan ederim. Kendisinin dürüst omurgalı bir siyaset izlemesini tavsiye ederim. Burada hem MHP'yi hem de Fethullah Gülen hocayı kullanma amacıyla şahsi, kişisel bir rant elde etme mücadelesi içinde olduğunu görüyorum. Kesinlikle MHP bunlara prim vermeyecektir. Hakkımızı hukuki süreç içerisinde arayacağımızı beyan etmek isterim."şeklinde konuştu.

İHA

YORUMLAR 7
  • Mutlu DEMİR 13 yıl önce Şikayet Et
    18 mayıs 18 mayıss. Çürükler temizleniyormuş.İstifa edincemi çürük oluyor anlamadım ki ben.Madem çürüktü niye partiden atmadınız.Yarından sonra ne yapacaksınız bakalım.Neler öğreneceğiz merakla bekliyoruz.Ha birde bu kaset işleri Cehepe nin oyunu diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • sukru bas 13 yıl önce Şikayet Et
    ::. kimin umrunda, ne getirir, ne götürür.
    Cevapla
  • yalnız kurt 13 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür aramızdaki ÇÜRÜKLERDEN kurtuluyoruz.... Çok şükür aramızdaki ÇÜRÜKLERDEN kurtuluyoruz...
    Cevapla
  • Hürkan Küksar 13 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Seçim Oyunu. Bunların hepsinin amacı seçim öncesi Akp ve yandaş cemaatlerini güçlü göstermek.Türkiye'deki güç dengesi olan milliyetçi-ülkücü kesimi yıpratıp dengeleri bozmaya çalışıyorlar.Sivas'tan ötesi derken başbakan neyi kastediyor?
    Cevapla
  • DADAŞ 13 yıl önce Şikayet Et
    bir köy belde başkanı akp ye 3 akp li vekil mhp ye. devamı gelsin..vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş, 6 yıldır başında olduğu Ankara'dan dert yandı! "Bunların hiçbiri yapılmamış"
Siyasetin futbola çökme örneği