CHP Kürtçe afişleri toplattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Tunceli'de bugün yapacağı miting için bilboardlarda yer alan Kürtçe afişler parti genel merkezinin tepkisi üzerine kaldırıldı.

CHP Kürtçe afişleri toplattı
CHP Kürtçe afişleri toplattı
GİRİŞ 19.05.2011 10:57 GÜNCELLEME 19.05.2011 10:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de yaygın olarak konuşulan Kürtçe'nin Zazaca lehçesinde hazırlanan billboard afişleriyle karşılanacaktı. Bilboardlara Kürtçe afişler asıldı. Ancak aynı gün akşam bu afişler kaldırıldı, yerine gene merkezin hazırladığı afişler asıldı.

Genel merkezin tepkisini çeken ve  CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bugün  şehir merkezine gelişi sırasında karşılaşacağı billboardlardaki afişlerde yazılan sloganlardan bazıları şöyleydi:

"Evlade Resul, tı xer ama haro bımbarek (Peygamber evladı kutsal topraklara hoş geldin), Kırmanc, Zaza, Tırk, Kurd, Elevi, Suni, Xore bıra zonena, çoke to ra has keme (Kırmançi, Zaza, Türk, Kürt, Alevi, Sünni'yi kendine kardeş biliyorsun. Seni bu yüzden seviyoruz), Servere ma guna domonuna ma vıle to dare (Bu çocukların günahı senin boynundadır). " 

Billboardlardaki afişlerde, 'Dersimli Anneler', 'Kürt Gençliği' ve CHP'nin 2'nci sıra milletvekili adayı Hüseyin Aygün'ün imzalarını taşıyordu. 


 
 
 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • tekin126 13 yıl önce Şikayet Et
    al bır firildaklık örneğı daha. yahu niye astın niye topluyorsun bır hafta sözunuzde durun barı de adam sansınlar
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    İLK DEFA GÜZEL ANLAMLI, GÜZEL MESAJLI PANKARTLAR ASILMIŞ. Chp bunu da toplatmış. Zaten kötü bir şey olsaydı toplatmazlardı.
    Cevapla
  • sabriye 13 yıl önce Şikayet Et
    MHP NİN DESTEKLEDİĞİ CHP YE BAK ÜLKÜCÜLER. MHP böyle bir chp yi yere göğe sığdıramıyor milliyetcilerin dikkatine.bence MHP ülkücülük ve milliyetciliği bıraktı CHP ye bakınca MHP yi hatırlıyorum
    Cevapla
  • 1299 13 yıl önce Şikayet Et
    ne oldukları belli değil. Allah bunlardan Ülkemizi korusun.. Doğuya giderler terörist olurlar, kepenk kapatırlar. Batıya giderler, ulusalcı olurlar. Doğuda afiş asarlar, batıdan toplatılır. Akşam söylerler, sabah çarkederler. Adamın arkasından iftira atarlar, yüzyüze gelince tırsar geri adım atarlar. Allah chp zihniyetinden Ülkemizi korusun.
    Cevapla
  • Göksenin Akturan 13 yıl önce Şikayet Et
    ayıp. Bunların hesabını BUYUK BIRLIK PARTİSİ SANA AGIR ODETECEKTIR ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu yeni operasyon başlattı! Lübnan'da alarm! Peş peşe patlamalar...
Rekor üstüne rekor kırarken Merkez Bankası'ndan 'Altın Operasyonu'! İki ülke daha devrede