Simavlılar Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'ta meydana gelen depremin ardından yaklaşık 7 bin kişi, Türk Kızılayı'nın kurduğu çadır kentte yaşama devam ediyor.

Simavlılar Başbakan Erdoğan'ı bekliyor
Simavlılar Başbakan Erdoğan'ı bekliyor
GİRİŞ 23.05.2011 10:50 GÜNCELLEME 23.05.2011 10:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çadır kentte dün gece havanın serin olmasına aldırmayan depremzedelerden bazıları çay demleyip komşularıyla paylaşırken, bazıları da çevrede yürüyüş yapmayı tercih etti.

4 aileye bir çadırın düştüğü çadır kentte bazı vatandaşlar sunulan hizmetlerden memnun olduklarını ifade ederken, bazıları da ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

Tuvalet ve içme suyu sorunu ile çöp toplama konusunda sıkıntıların devam ettiğini belirten depremzedeler, aydınlatma probleminin de çözülmesini talep etti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GELMESİNİ İSTİYORLAR

Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan depremzedeler dün gece Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye gelmesini istedi.

Çoğunluğunu esnafın oluşturduğu bir grup, Simav'ın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini dile getirerek, çadır kent alanına yürüdü.

Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Kasım Karahan da vatandaşları sakinleştirmek için konuşmalar yaptı.

Grup, konuşmaların ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • alper1987 13 yıl önce Şikayet Et
    canları istese. simav'a geçmiş olsun dileklerimle. Allah yardımcınız olsun Kardeşlerim. Hükümetin canı İstese 1 Haftada Simavı ayağa Kaldırırdı.
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    aşağıdaki yorumculara. iyi ya işte size bir rant kapısı. açıkken hemen girin içeri. ne de olsa felaketler ve ölümler sizlere oy getiriyor, ya da siz öyle sanıyorsunuz.
    Cevapla
  • hasangulten 13 yıl önce Şikayet Et
    vatan evlatları. Sayın Tayyip Bey Arap Ülkelerine yardım etmede yarışırken kendi vatanında yaşanan feleketlere niye seyirci kalıyor.Arabistan başkakanımısın,Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı mı,bi karar vermen lazım.
    Cevapla
  • Gencay Fiskeci 13 yıl önce Şikayet Et
    herkes geldi bi tayyip bey gelemedi. zahmet olacak heralde daha teşrif edemediler simava. bu kadar zor mu zaman ayırmak? bu ülkenin başbakanı olarak herkesten önce kendisinin gelmesi gerekirdi. aynı k.maraştaki göçük yerine teşrif etmediği gibi buraya da gidemedi bir türlü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu, 891 bin kişinin hakkına nasıl geçti? Kitapçıklar ortaya çıktı
Dolandırıcılık, pedofili, terör ne ararsan var! Türkiye'de internet çetesi tehlikesi