Erdoğan'ın mitingi sonrası Hopa karıştı

Başbakan Erdoğan'ın Hopa ilçesinde düzenlediği mitingin ardından olaylar çıktı. Erdoğan'ın konvoyundaki araçlar taşlandı, başına taş isabet eden polis beyin kanaması geçirdi.

GİRİŞ 31.05.2011 15:10 GÜNCELLEME 31.05.2011 15:10
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın miting için gittiği Artvin'in Hopa ilçesi savaş alanına döndü. Miting öncesinde başlayan olaylar mitingden sonra da devam etti.

AK Parti konvoyundaki araçlar taşlanırken, güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açtı. Bir koruma polisi seçim otobüsünden düşerek yaralandı.

Miting öncesinde de olaylar çıkmıştı. Erdoğan'ın halka sesleneceği miting öncesinde Hopa Meydanı yakınında toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyesi bir grup, halay çekerek çeşitli sloganlar atmaya başladı.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Bu sırada polis ekipleri, panzerlerle su sıkarak izinsiz gösteri yapan grubu dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine grup üyeleri, polislere taş ve çeşitli eşyalar atmaya başladı. Gruba biber gazı sıkılarak müdahale edildi. Olaylar sırasında biber gazından etkilenerek kalp krizi geçiren 1 kişi öldü.

Dağılan grup, bir süre sonra ara sokaklardan tekrar miting alanı yakınına gelerek çevrede bulunan AK Parti'ye ait araçlar ile diğer araçlara taş atarak zarar verdi.

Öte yandan, çevredeki bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi, bu kişilere miting alanında bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.

Hafif yaralanan bazı vatandaşlar Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KORUMA POLİSİ SEÇİM OTOBÜSÜNDEN DÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan, AK Parti mitinginin ardından seçim otobüsü ile Trabzon’a gitmek üzere helikopter pistinin bulunduğu bölgeye hareket etti. Bu esnada, seyir halinde olan konvoya bazı kişiler tarafından taş atıldı.

Hızlanan otobüsün üzerindeki koruma polisi bir anda dengesini kaybederek düştü, ağır yaralandı. Ortalık bir anda karışırken, güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Hastaneye kaldırılan ve henüz kimliği öğrenilemeyen koruma polisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • umityldz 13 yıl önce Şikayet Et
    ne zamandan beri. banka yakanlar, içinde yolcuları ile otobus yakanlar, esnafın ekmek teknesini yağmalayanlar, ezilenler oluyır
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    ASILAN PANKARTA DİKKAT ETTİNİZ Mİ?. Tek yol devrim diye pankart asmışlar. Yani malum çevreler, Marksist Leninist yoldaşlar, İmralı, Kandil, Silivri, Hopa hattı yine çalışmış dersine.
    Cevapla
  • Muhammet SUİÇMEZ 13 yıl önce Şikayet Et
    KINIYORUM VE BAŞBAKANIMA SAHİP ÇIKIYORUM. Utanmaz adamlar, ne zaman unuttunuz paranızın pul olduğunu, ne zaman unuttunuz enflasyonları, ne zaman unuttunuz maaş alamayacak derecelere düştüğümüzü, bu adamın gece gündüz uykusu mu var, bu adamın gayesi ne, bu adam kim i.in bu fedakarlıkları yapıyor,, ne kadar alçaklık, ne kadar vicdanzılık, Recep tayyip Erdoğan olmasaydı istanbullu bu gün sususluktan , Türkiye kargaşadan çooooktan bittmiştiiiii
    Cevapla
  • mehmet ertekin 13 yıl önce Şikayet Et
    PKK + CHP ELELE...!!!. Atatürk ün partisine bak ne hale geldi,askere sığınıp darbeci oldular yıllarca iktidar olamadılar,şimdi askerden umudu kestiler pkk ya sığındılar...Baykal ın doğru yanlış bir çizğisi vardı,en azından tezat değildi,bu Kemal Chp yide pkk yandaşı yaptı...derin devlette bunlar elele zatende,bu kadar aşikarınıda görmemiştik hiç...!!!
    Cevapla
  • alaattin behar 13 yıl önce Şikayet Et
    taş atmak neyin demokrasisi. unutmayın ayeti kerime,insanlar oyun kurar,unutmasınlarki en büyük oyunu ALLAH kurar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Liste güncellendi! En fazla borcu olan ülke açıklandı! Türkiye'nin ne kadar borcu var?
İsrail: Bu gece tüm Orta Doğu genelinde güçlü saldırılar yapacağız