MHP'nin son Diyarbakır mitingi kana bulanmış!

MHP, en son 1975 yılında Diyarbakır’da açık hava mitingi yapmıştı ve çıkan olaylarda bir kişi ölmüştü.

MHP'nin son Diyarbakır mitingi kana bulanmış!
MHP'nin son Diyarbakır mitingi kana bulanmış!
GİRİŞ 04.06.2011 06:33 GÜNCELLEME 04.06.2011 06:33
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Nevin Bilgin'in haberi

MHP, 6 Haziran’da Diyarbakır’da yapacağı mitingi gövde gösterisine çevirmeyi planlarken BDP’den miting ile ilgili ilginç bir değerlendirme geldi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Bahçeli’nin mitinginin tabansal karşılığı olmadığını, psikolojik olduğunu belirterek, “Çiçekle karşılamayı düşünmüyoruz. Kepenk kapattırma gibi önerimiz de yok. Ben gidip dinlemeyeceğim. Çünkü MHP’nin klasik politikası dışına çıkacağını düşünmüyorum” dedi. Mitigndi bir olay olmasını beklemediklerini ifade eden Aydın, “MHP’nin ve Sayın Bahçeli’nin Diyarbakır’da siyasi karşılığı yok. Sayın Bahçeli, alandaki güvenlik güçlerine ve konvoyunda getirdiği bir gruba konuşur. Mitingin siyasal bir anlamı yok, psikolojik bir anlamı var. Kepenk kapatma gibi bir önerimiz yok. Çiçeklerle falan da karşılama gibi durum da yok. Ama halkın refleksinden kaynaklanan bir şey olur mu bilemiyorum. MHP’nin vereceği mesajın klasik olduğunu bildiğim için ben de konuşmayı dinlemeyi düşünmüyorum. MHP, klasik politikaları dışına çıkmayacaktır diye düşünüyorum. MHP’nin politikası farklılıkları reddeden ve tek tipleştirmeye çalışan bir politika. Bunu reddediyoruz” dedi.

Öte yandan Diyarbakır’da en son 1975’te bir açık hava mitingi düzenleyen MHP 36 yıl sonra düzenleyeceği toplantıda İstasyon Meydanı’nda çevre illerden getirtilecek kalabalık bir gruba konuşması planlanıyor.

Partinin merhum lideri Alparslan Türkeş döneminde sadece salon toplantıları ile Diyarbakır’da seçim çalışması yapabilen MHP, en son 1975 yılında Diyarbakır’da açık hava mitingi yapmıştı ve çıkan olaylarda bir kişi ölmüştü. Türkeş’in kente sokulmadığı olaylar sırasında 1 er şehit olurken, 8’i ağır olmak üzere 30’a yakın kişi de yaralanmıştı. Kentin girişinde tankın üzerinde megafonla konuşmak zorunda kalan Türkeş kentten ayrılmıştı.

Star

YORUMLAR 25
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    konuyla ilgili yorumlarımızı takip et,nasiplen :). tekrar tekrar aynı konuları açıklayacak değilim.hopadaki eşkiyanın bdp li eşkiyalardan bir farkı yok.hepsi hakkında gereği yapılıyor hiç bir şey yapanın yanına kar kalmıyor.özellikle kck davalarını iyi takip et ..
    Cevapla
  • suleyman d 13 yıl önce Şikayet Et
    BIRAK SİVASTAN ÖTEYİ TEVİL ETMEYİ DE ARTVİNDEN BERİDE OLANLARI AÇIKLA!. Hopayı, Çankırıyı,Çorumu izah et! İzmirdeki mitiglerde terör örgütü propagandası yapılmasını,Söke'de imam ve köylülere saldırılıp;Türk bayraklarının yırtılmasını, araçların parçalanmasını anlat! Denizlide ,Gölcükte ve SİVASIN BATISINDAKİ daha bir çok VATAN TOPRAĞINDA GELİNEN NOKTAYI ANLAT! Ne de olsa az çok bu işleri bilensin. Başbakana parasız eğitim pankartı açanların 14 aydır içerde olduğunu ve 14 yılla yargılandığını hepimiz biliyoruz da; Nerede polisleri linç eden terör yardakçıları? tutuklandı mı? Hani sökeyi yakanlar? Polis tekmeleyen,emniyet müdürü tokatlayan için ne yapıldı? BEN SÖYLEYEYİM. ONLAR İÇİN YENİ ANAYASA HAZIRLANDI! SEÇİMDEN SONRA GÖRECEĞİZ GÖSTERMELİK ÇAKMA MİLLİYETÇİLİĞİNİZİ ! 1 ileri 4 GERİ VİTESÇİLERİ MİLLET DEŞİFRE ETMİŞTİR İNŞALLAH!
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    MHP TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜNDE OLSA DİYARBAKIR BAĞRINA BASAR, ÇİÇEKLERLE KARŞILARDI MHPYİ. Ama bu Mhp zavallı politika, zavallı söylem ve zavallı, anlaşılmaz, ne olduğu belli olmayan yaklaşımlarla bitmiştir, bitmiş.
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    kepen kapatılmasında. bizim rolümüz yok diyenler bakın burdaki açıklamasında nasıl kendilerini ele vermişler.bdp diyarbakır il başkanı diyor ki ;ÇİÇEKLE KARŞILAMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ.KEPENK KAPATTIRMA GİBİ BİR ÖNERİMİZDE YOK !bölgede 7 yılını geçirmiş biri olarak bende diyorum ki kepenk kapattırma işi terör örgütünün tehditleriyle yapılır.belirlenmiş 3-5 esnaf vardır onlar kapattığında diğerleri işareti alır kapatmayan veya ailesi anında cezalandırılır.bilmeyen işkembeden atanlar için zorunlu bir açıklama kepen kapatma 1990 lı yıllardan beri uygalanan protest bir uygulamadır.yani bu uygulama ak partinin olmadığı çok uzun yıllar öncesinin ürünüdür..
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    sivastan öteye gidememek ne demek ?. siyasi olarak ordan öteye hitap edememektir.o bölgenin insanlarını anlayamayanların kuru kuru gitmesinin bir anlamı yok.demokrasilerde 1 taraftarın olduğu yerde bile liderler seçim çalışması yapabilmeli.bdp liler batı illerinde-ilçelerinde nasıl rahatça miting yapabiliyor işte öle.akıllı siyasetçiler dengeleride gözetmek zorundadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katliam cepheleri artan İsrail 10 bin asker açığı için Afrikalı mültecilerin peşinde!
Büyükçekmece'de polise ateş açan suç makinesi ölü olarak ele geçirildi