Kılıçdaroğlu: Ak Parti'ye sırtınızı dönün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in Erdemli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. kılıçdaroğlu hükümete yüklendi.

Kılıçdaroğlu: Ak Parti'ye sırtınızı dönün
Kılıçdaroğlu: Ak Parti'ye sırtınızı dönün
GİRİŞ 06.06.2011 10:47 GÜNCELLEME 06.06.2011 10:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çiftçinin mazotunu 1.5 TL yapacağız. Çiftçinin elektrik borcunu ve faizini sileceğiz. CHP iktidarında çiftçi rahat edecek. Fiyatları da, maliyetleri de düşüreceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim programı kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Halkın sorunlarını yakından bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Erdemli için, çiftçi için, limonun ne demek olduğun biliyorum. Ama şimdi başka bir süreç başlıyor, sandığa sahip çıkacağız, limon üreticisine sahip çıkacağız. Limon ürecisi hayatından memnun mu? 9 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Arkadaşlar rakam verdiler, 15 kilogram limonla 1 litre mazot alınıyor.

Soruyorum nasıl iş bu, düzen ne düzeni, alın teriyle düşman olanların düzeni. Bu düzen, Türkiye'ye üreticiye düşman olan düzen. Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki 'köylü milletin efendisidir'. Hala CHP için, halkın partisi için köylü milletin efendisidir, partimizin de onurudur" diye konuştu.

Vatandaşlardan destek isteyen Kılıçdaroğlu, "Siz yeter ki bize yetki verin, biz 12 Haziran'a hazırlanmıyoruz, 13 Haziran'a hazırlanıyoruz. 13 Haziran demokrasi günü olacak. 13 Haziran barışın günü olacak. 13 Haziran özgürlüğün, alın terinin, halkın günü olacak" dedi.

2-B ile ilgili çözümü ilk kez kendilerinin dile getirdiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "2-B de fahiş bedeli kabul etmiyoruz, AKP'den en büyük farkımız bu. Onlar arsaları fahiş bedelle satmak istiyorlar. Biz fahiş bedeli kabul etmiyoruz. Köylü arazisini ekecek biçecek, alın teriyle kazanacak. Madem ki toprağı siz işliyorsunuz, o toprak anaların ak sütü gibi helal olacaktır. Çiftçinin mazotunu 1.5 TL yapacağız. Çiftçinin elektrik borcunu ve faizini sileceğiz. CHP iktidarında çiftçi rahat edecek. Fiyatları
da, maliyetleri de düşüreceğiz. Çiftçi ürününün karşılığını alacak, borçlanmayacak. Bankadan borç alırsa bile gidip rahatlıkla ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Hükümetin toplu sözleşmesi hakkını kullandırtmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Aramızda kamu çalışanları da var. Ustayız diyorlar, 6 aydır kamu sözleşmelerini yapamadılar. Biliyorum, az önce Adana'da söyledim, bu ülkenin sendikacıları pusuya yatmışlar. İşçi toplu sözleşme bekliyor. Toplu sözleşme hakkını kullandırtmıyorlar. Hiç meraklanmayın, 13 Haziran'da göreceksiniz; işçinin hakkı nasıl verilir, alın teri nasıl verilir, Türkiye aydınlığa nasıl çıkarılır, nasıl bir tek çocuk bile yatağa aç girmez, bunu göstereceğiz" dedi.

Aile Sigortası vaadiyel ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "12 milyon 715 bin yoksulumuz var. Bir yılda artan yoksul sayısı 818 bin kişi. Halkın iktidarında, yani CHP'nin iktidarında bir ahdim var, ülkemi seviyorum, insanlarımı seviyorum, çocukları seviyorum. Bir çocuğun bile yatağa aç girmediği ailesi sigortasını getireceğim. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan her ailenin, kadının hesabına 600 TL yatıracağız. Onu namerde muhtaç etmeyeceğiz" diye konuştu.
"Bunları söylüyorum.

Recep bey, 'bunları nereden bulacaksın' diyor" diye devam eden CHP lideri, "Sen demiyor muydun 'Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biridir'. Madem ki 20 büyük ekonomiden birisi, paramız var, bütçemiz var, imkanımız var, tüyü bitmemiş yetim bile vergi ödüyor. O zaman birinci soru; bu vergiler nereye gidiyor, biliyor musunuz? Sözüm var. İlk dört ay içinde çiftçinin mazotunu 1.5 TL yapmazsam, esnaf emeklisinin aylığından kesilen yüzde 15 sosyal güvenlik destek primini kaldırmazsam, çiftçinin elektrik borcunu ve faizini ilk dört ay içinde silmezsem, Aile Sigortası kurumunu ilk dört ay içinde kurmazsam hem başbakanlığı, hem de siyaseti bırakacağım. Recep Tayyip Erdoğan'ın maskesini indirip gerçek yüzünü göstereceğim size. AKP'yi silkeleyeceğiz.

Ama gövdesini silkelemek bana, dallarını silkelemek size ait. Öyle dallarını silkelerken dikkatli olun, meyve düşer, limon düşer diye beklemeyin, dikkatli olun her an Recep düşebilir. AKP'nin dallarını silkelerseniz, bu ülkeyi aydınlığa kavuşturursunuz. AKP'nin dallarını silkelerseniz, geleceğe umutla bakan bir Türkiye'yi ayağa kaldırmış olursunuz. AKP'nin dallarını silkelerseniz, bereketsiz bir iktidarı sandığa gömüp, bereketli bir iktidarı, halkın iktidarını, iktidara getirirsiniz. AKP iktidarı bereketli olsa limon para eder, mazot 4 TL olmaz, insanlar açlıktan ölmez. Bereket olsa ülke huzur içinde olur. O nedenle 12 Haziran'da sandığa giderken sırtınızı AKP'ye dönün" ifadelerini kullandı.

 
 
 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • semanur aytekin 13 yıl önce Şikayet Et
    ?. ya sen ulkeyı batırmaya yonelık projeler sunmaya devam et cebınden mı vereceksın bunları kımın malını kıme verıyorsun
    Cevapla
  • asuman doğuş 13 yıl önce Şikayet Et
    husran. 12 hazıranda buyuk husran yasayacaksın kılıcdaroglu
    Cevapla
  • Ahmet Gül 13 yıl önce Şikayet Et
    Millet kendi evlatlarina sirtini dönermi .?. Kilicdaroglu Ak parti milletin ve cogunlugun partisidir,millet SIRTINI dönermi saniyorsun? Türkiyenin yarisi akpartili yaw .Kilicdaroglunun istegi neye benziyor biliyormusunuz{ ey millet cocuklariniza SIRTINIZI dönün } Ah cahil CHP liler ah.
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    El kesesinden beylik taslıyor.. Dağıtırsın tabi nasılsa hazine RECEP TAYYİP ERDOĞAN tarafından ağzına kadar dolduruldu. Erdoğan dibine darı ekilmiş hazineyi doldurmasaydı,bugün "Kaynak benim " bile diyemezdin. Asıl kaynak, u ve s dönüşleri yapmayan,sabah başka akşam başka konuşmayan, PKK'ya genel af vaat etmeyen, özerklik sözü vermeyen,yürüyen merdivene binmesini bilen,Kağıthaneye Kağıttepe demeyen,oyunu kullanabilen,BDP'lilerle ortak miting yapmayan,SSK'ya akrabayı taallukatını doldurup batmasına sebep olmayan,Mavimarmara olayı yüzünden başbakanını İsrail medyasını şikayet etmeyen, partisine ayetler için -Sinir bozucu- diyen insanları almayan adam gibi adam olan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Dokuz senede dişimizden tırnağımızdan biriktirdiğimiz 97 milyar doları kimseye yedirmeyeceğiz.Hazinenin KİT'ler,İSKİ ve SSK'nın durumuna düşürülmesine izin vermeyeceğiz.Biz o parayla duble yollar,hastahaneler,havaalanları,kanallar,köprüler,spor tesisleri,hızlı trenler,uçaklar yapacağız.İşte o kadar.
    Cevapla
  • ali veli 13 yıl önce Şikayet Et
    sırtımızda taşırız. ne sırtını dönmesi sırtımızda taşırız başbakanımızı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir zamanlar pembeydi! Meyil Gölü tamamen kurudu
Erdoğan'dan son dakika erken seçim açıklaması!