Öcalan''dan Türk ve Ata'ya kritik mesajlar

BDP milletvekili Ayla Akat Ata, Bağımsız milletvekili ve DTK eşbaşkanı Ahmet Türk'ün arasında bulunduğu üç kişilik heyet bugün İmralı'daydı

Öcalan''dan Türk ve Ata'ya kritik mesajlar
Öcalan''dan Türk ve Ata'ya kritik mesajlar
GİRİŞ 03.01.2013 17:59 GÜNCELLEME 04.01.2013 00:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

. Bu sabah saat 08.00 sularında Ataköy Marina'dan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzereİmralı'ya giden üç kişilik heyet saat 15.00 sularında İstanbul'a döndü.

BDP'DE SESSİZLİK ORUCU

BDP'den ulaşmaya çalıştığımız kaynaklar, İmralı'ya ziyaretle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Konuya ilişkin konuşan tek BDP'li Sırrı Sakık, "Biz de gelişmeleri izliyoruz. Belki önümüzdeki günlerde bu konuda daha rahat konuşuruz" dedi. BDP'den 11 vekil şu anda İstanbul'da bir toplantı hazırlığında. Hükümet kanadından da henüz bir açıklama gelmedi.

ÖCALAN: "KAYBEDECEK TEK GÜNÜMÜZ YOK"

BDP'nin sessizlik orucu sürerken, Öcalan'nın sözlerine dair ilk bilgiler sızdı. Habertürk'ten Abdullah Kılıç'ın haberine göre, Öcalan BDP'li vekillere "Barış için kaybedecek tek bir günümüz bile yok" dedi..

Öcalan'ın, "Hedef Kürt sorunun çözümü kapsamında silaha ihtiyaç duyulmayacak bir ortamın yaratılması. PKK'nın silahsızlandırılması. Bu doğrultuda müzakerelere başlandı. Herkes dikkatli ve hassas olsun" emri verdiği iddia edildi.

Öcalan'ın, Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata'ya "Süreç sabote edilmez, devlet ile süren müzakereler de olumlu sonuçlanırsa bu yıl içinde önemli adımlar atılabilir. Bu süreçte herkes sabırlı olacak. Benim dışımda bir irade arayışını da kabul etmem " uyarısında bulunduğu öğrenildi.

YORUMLAR 6
  • mustafa şentürk 11 yıl önce Şikayet Et
    bu toplum sizi kabul edmez. eğerki barış isdiyorsan önce silahı brakıp dağdan ineceksin. bu bir gercek ki bu millet topluma sizi kabul etmez bir daha onların evlatlarını öldürdünüz dünyaları kararan aileler vadani görevlerini yabmak icin cocuklarını askere gönderdi siz öldürdünüz soruyoruk askerle sizin işiniz ne ki muhattablarınız generallerdir. şehit kardeşlerimin günahı ne ki sizin yaşyacağınız bölge kuzey ırakdır. mesut barzaniden aldığını emirlerle bu milletin yuvalarını dağıddınız gibi şimdi ülkesinde sizi barındırsın
    Cevapla
  • fatihhan 11 yıl önce Şikayet Et
    çok büyük hata bence. hükümet baktı olacak değil apo köpeyiyle görüşelim ve pekakayı böylece bitirelim diyor. ama ateşle oynuyorlar. yapackaları silahlı mücadele ve hatta en başında güçlü bir türkiye ve pekakaya destek veren ülkeleri bundan vazgeçirmesi lazım. inşALLAH sonumuz hayr olur. ALLAH başımızdakileri doğru yöne yönlendirsin.
    Cevapla
  • emre bay 11 yıl önce Şikayet Et
    oyun. her sene yaşanan olayı tekrar yaşıyoruz pkk bu sene ağır kayıplar verdi şimdide kendisine zaman kazandırma peşinde.bence silahlı mücadele sonuna kadar devam etmeli ne zamanki pkk silah bırakır o zaman silah sesleri susar.ordumuzada yürekten teşekkür ediyorum ALLAH yolunuzu açık eylesin
    Cevapla
  • METİN YAZAR 11 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı ve uğurlu olsun inşALLAH. umarım bu sefer barış ve kardeşlik için yeni bir sayfa yeni bir dönem olur. 2013 yılı hayır,mutluluk,refah,huzur,kardeşlik,bir birini anlayan saygı duyan bir topluluk olgusu yaratır. bu yıl mayalara değil kürt ,türk,alevi,laz,çerkez ve tüm ülkede yaşayan insanlara kardeşlik hediyesi olur.
    Cevapla
  • cahid yagcı 11 yıl önce Şikayet Et
    ....". ikinci bir silvan olayına daha tahammülümüz yok.bu görüşmeler yazın neden yapılmıyor.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'da flaş ayrılık! ABD ve Avrupa'ya uyarı! Son dakika çağrı yaptı: Türkiyesiz...
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret