Rus sevgili için gaspa 31 yıl hapis!

Adana'da, Rus sevgilisini Türkiye'ye getirmek için eczanede gasp yapan kişi ve olaya karışan kuzeni 31 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Rus sevgili için gaspa 31 yıl hapis!
Rus sevgili için gaspa 31 yıl hapis!
GİRİŞ 16.05.2011 14:05 GÜNCELLEME 16.05.2011 14:05

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, 15 Ocak 2011 tarihinde Toros Mahallesi'ndeki bir nöbetçi eczanede çalışan 4 kişiyi, kurusıkı tabancayla etkisiz hale getirerek arka odaya kilitledikten sonra 5 bin TL'yi gasbettikleri iddiasıyla tutuklanan sanık Ali Kılıç (34) ve kuzeni İsmail Kılıç (26) hazır bulundu.

Hakkında ''nitelikli gasp ve hürriyetten yoksun bırakma'' suçlarından dava açılan sanık Ali Kılıç, savunmasında, olay tarihinde eşinden boşanma aşamasında olduğunu ve bu nedenle bunalıma girdiğini söyledi.

Kuzeni ile nöbetçi eczaneye gittiklerini belirten sanık Ali Kılıç, ''Üzerimizde kurusıkı tabanca vardı. Silahı doğrultup, orada bulunanlardan 5 bin TL civarında para ve cep telefonlarını aldık. Müştekileri de ellerini bağlamadan eczanenin arka odasına kilitleyip, olay yerinden kaçtık'' dedi.

Sanık İsmail Kılıç da olayın kuzeninin anlattığı gibi meydana geldiğini belirterek pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda sanıklar Ali Kılıç ve İsmail Kılıç'ın, 31 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanıklar hakkında, 25 Ocak 2011 tarihinde bir benzin istasyonundan bin 400 TL gasbettikleri iddiasıyla 5 Ağır Ceza Mahkemesinde de farklı bir dava daha açılmıştı.

-SANIK ALİ KILIÇ'IN POLİSTEKİ İFADESİ-

Sanık Ali Kılıç, polisteki ifadesinde ise şunları söylemişti:

''Bir firmanın muhasebe görevlisi olarak Türkmenistan'da çalışıyordum. Yelena isimli bir Rus ile tanıştım ve aşık oldum. Bu uğurda eşimi boşadım. Yelena ile nikahsız olduğum için sınır dışı edildim. Türkiye'ye gelmesini çok istiyordum. Para gönderirsem geleceğini söylüyordu. Önce eczaneyi soydum ve bu parayı kendisine gönderip Adana'ya getirttim. Sürekli para istediği için ikinci kez gasp yapmak zorunda kaldım.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 3. madde açıklaması!
Son dakika: İsrail'den BM üssüne bir saldırı daha! 15 asker yaralandı, BM izahat istedi