Nevruz gösterisinde polise ateş açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Nevruz kutlaması için izinsiz bir araya gelen gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulunan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

GİRİŞ 20.03.2012 15:29 GÜNCELLEME 20.03.2012 15:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, izinsiz nevruz kutlaması için toplanan göstericilerin arasından açılan ateş sonucu 2 polis memurunun yaralandığını belirtti.

Kaymakam Özeren AA Muhabirine yaptığı açıklamada, izinsiz nevruz kutlaması için Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulunulduğunu, ancak güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulunulduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kalabalığın dağıldığını ifade eden Özeren, grupların daha sonra tekrar toplandığını belirtti.

Özeren, ''Grubun arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, bir panzer sürücüsü ile yanındaki polis memurunun yaralandığını'' belirterek, yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Üzeyir Aziz Özeren, göstericilerin arasında polise uzun namlulu silahla ateş açan bir kişinin polis tarafından tespit edildiğini kaydederek, ''Polise uzun namlulu silahla ateş açan kişi özel harekat timlerinin karşılık vermesi üzerine yaralanarak mahalle arasına kaçmış. Uzun namlulu silahlı saldırganın yakalanması için kaçtığı bölgeye hava destekli operasyon başlatıldı'' dedi.

KAYNAK: AA - İHA
YORUMLAR 16
  • Hamza D. 12 yıl önce Şikayet Et
    bu iş gaz bombası ile olacak iş değil. adamlar gaz bombasına bağışıklık kazandı ve her geçen gün hadlerini aşıyorlar !
    Cevapla
  • memduh mutlu 12 yıl önce Şikayet Et
    yazıklarosun.... vergi yok elektirik yok memleket faydasına icraat yok en ufak şeyde feryadıfigan ne verdiniz ne istiyorsunuz hak edenler için söylüyorum nankörlük bu adilik...
    Cevapla
  • engin aksak 12 yıl önce Şikayet Et
    alooooooooooo. yorum yapmaya canım istemedi ama yinede yapıcam bu devlet adada bebek katiline bakıyorsa bu ülkede herşey olur cünki devlet yok meclis yok maaşını beş dakikada meclisden geciren partiler var ben cocuklarımı askere gönderdim sıkıyorsa torunumu askere alaıcak baba yiyit göreyim bundan sonra batılı olarak bende hain olucam askerin ve polisin önünü kesen yetkililere duyrulur
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    TAM ATEŞE TAPANLAR GİBİ YAKIP YIKIYORLAR !... Nevruz neydi dostlar mecusilerin bayramı, yani ateşe tapanlara ait bir kutlamadır aslında, ancak haberdeki yaratıklara bakınca yani yakıp yıkanlar hiç de ateşe tapanları aratmamışlar. Mecusi bayramı olduğuna dair işte kafası karışık olan dostlara kaynak; "Büyük Kostantinin hıristiyanlık dînine karışdırdığı Noel gecesini ve Cemşîdin ortaya çıkardığı Nevruz günü mecûsî bayramını, millî bayram olarak tanıtıyorlar. Müslimânların bu günlerde bayram yapmalarını istiyorlar. Genç ve sâf müslimânlar bunlara aldanmamalıdır." (Tam İlmihal Se'adet-i Ebediyye) Müslümanız, bizim dinimiz asla leke kaldırmaz dostlar, yani biz inancımız gereği yaşarız, hem öyle hem böyle inanırız kafamıza göre takılırız ayakları çok bayat. Allah muhafaza buyursun İslamiyeti beğenmeyenleri sevmek ve onların itikadlarını benimsemek imanı tehlikeye sokar. Bazıları şunu sorabilir "DEVLET NEDEN KUTLUYOR PEKİ?" Dostlar devlet bu ülkede yaşayan tüm bireylerin inançlarına, örf ve adetlerine karışmaz, kutlar.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Polise direk vur emri verilsin?...silaha davranan kim olursa olsun indirilsin?. ...yetti artık!!!! çok etkili tedbirler alınması lazım? gösterilere katılan kürtler çocuklar kim olursa olsun takibe alınsın ve Türk Vatandaşlığından çıkarılıp Aileleri ile birlikde sınır dışı edilsinler? Avrupa böyle yapıyor?...tek çare bu?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan'dan İsrail'e mesaj: Bedelini ödeyecekler!
Gazze'ye bir yılda kaç ton bomba atıldı?