Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğü

GİRİŞ 19.09.2024 00:07
KUMLUCA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN
GAYRİMENKUL MAL SATIŞ İLANI
 

Kurumlar Vergi Dairesi Müdürlüğünün amme alacağından dolayı, hacizli olan aşağıda özellikleri ve şartları belirtilen gayrimenkulün açık arttırma yoluyla ihalesi yapılacaktır.

1- Satışa çıkartılan gayrimenkulün bulunduğu mahalle, cadde, sokak, kapı ve daire numarası Antalya ili, Kumluca ilçesi, Gölcük Mah. 105 ada, 27 parselde bulunan 19.338,95 m2’lik tarla
2- Satışa çıkartılan gayrimenkulün durumu

 

Tarla topografik olarak az eğimli, amorf şekilli geometrik formdadır. Bölgede elektrik ve su şebekeleri bulunmaktadır. Özel araç ile ulaşım mümkündür. Tarım alanında kaldığı belirlenmiştir.
3- Gayrimenkulün arttırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değeri 7.250.000,00 -TL
4- Arttırmaya iştirak için alınacak geçici teminatın tutarı 543.750,00-TL
-Teminat olarak;
a)
Para
b) Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları.
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler. (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değeri esas alınır.)
d) Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat (Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir) kabul edilecektir.
5-Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer, gün ve saat Taşınmazın Kumluca Vergi Dairesi Müdürü odasında 07/10/2024 günü saat 14:45’de 1.ihale ile satışı yapılacaktır. İlk satışta alıcı çıkmadığı veya kanuni miktara ulaşılamadığı takdirde ikinci satış 7 gün sonra aynı yerde ve saatte 14/10/2024 tarihinde yapılacaktır.
6-Gayrimenkul satış şartnamesinin nerede görüleceği ve nereden temin edileceği
Gayrimenkule ait satış şartnamesi Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğünden görülebilecek ve temin edilebilecektir.
7- Teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun nereye ve hangi tarihe kadar ibraz edileceği Taliplilerin arttırmaya iştirak için teminatlarını Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğü veznesine makbuz karşılığı yatırarak ihale saatinden bir saat öncesine kadar satış komisyonuna vermeleri gerekmektedir.
8-Gayrimenkulün satışı için verilen bedel satış için yeterli olmadığı takdirde tekrar ne zaman arttırmaya çıkarılacağı Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini bulmadığı ve şayet arttırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde en cok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla arttırma 7 gün sonrasında aynı yer ve mahalde ve aynı saatte tekrar arttırmaya çıkarılacaktır.
9-Tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer hakkında İşbu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olacaktır.

 

#ilangovtr Basın no ILN02090663