Aç karnına çiğ kabak çekirdeği yemenin faydaları: Kavrulmuş kabak çekirdeğinin yararları
Ağza atıldığı ilk andan itibaren muazzam tat bırakan kabak çekirdeği, yaz veya kış ayı fark etmeksizin hemen herkesin karşı koyamayarak iştahla tükettiği kuru yemiş çeşididir. Bileşiminde zengin ölçüde gün içerisindeki temel ihtiyaç maddelerini barındırır. Çiğ kabak çekirdeği sağlığın her koşulda hiçbir problem meydana gelmeden korunması ve uzun dönemde sürmesini sağlar.
Özellikle yaz mevsimi başta olmak üzere her mevsimde ağırlıklı olarak tercih edilen Kabak Çekirdeği, bağımlılık etkisi meydana getiren lezzetiyle olmazsa olmaz kuru yemiş çeşididir. Cezbedici tadıyla damaklarda kendine has bir lezzet oluşturmasının yanı sıra, insan sağlığı için de tüketilmesi ihmal edilmemesi gereken önemli ölçüde faydalarının olduğu uzmanlar tarafından da her fırsatta dile getirilmektedir. Öte yandan vitaminler ve mineraller açısından da besleyici, kalp ve damar sağlığını koruyucu, beyin fonksiyonlarını geliştirici, vücuttaki iltihapları önleyici ve bağışıklık sistemini güçlenmesinde etkisi olan kabak çekirdeğini her gün bir avuç bile tüketmek son derece yeterli olacaktır. Peki, kabak sebzesinin içerisinde yer alan çekirdeklerin kurutulması sonrasında elde edilen kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Magnezyum, bakır, demir ve çinko açısından yüksek besin değerleri bulunan ve en fazla tüketilen kuru yemiş çeşitleri arasında önemli bir konuma sahip kabak çekirdeği hangi hastalıklara iyi gelir?
Keçiboynuzu pekmezinin faydaları | Harnup kürü nasıl tüketilir: Uzman doktordan videolu tarif!
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
*Yüksek oranda magnezyum, bakır, demir ve çinko deposu, manganez besin değerleri içeren Kabak Çekirdeği, aynı zamanda K vitamini, E vitamini, B2 vitamini gibi vitamin açısından da zengindir.
-Kabak çekirdeği, beyin sağlığı için çok önemlidir. Bir avuç kabak çekirdeği günlük çinko ihtiyacını karşılarken hafızayı güçlendirmeye de yardımcı olur.
Tarçının faydaları, suyu ne işe yarar: Çubuk ve toz tarçın hangi hastalıklara iyi gelir?
*Kabak çekirdeği, kalbin sağlıklı olarak kalmasını sağlayacak iyi bir antioksidan, çinko, magnezyum ve yağ asitleri kaynağıdır.
-Saç için mucizevi bir besin kaynağıdır. Saçlara parlaklık kazandırır. Saçların güçlenmesine yardımcı olur.
*Yüksek miktarda çinko içeren kabak çekirdeği, bağışıklık sistemini güçlendirir ve virüslerin vücudunuza girmesini önleyerek soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer.
Bamya tohumu faydaları, nelere iyi gelir? Bamya tohumu nasıl kullanılır ve neye yarar?
HER GÜN DÜZENLİ OLARAK KABAK ÇEKİRDEĞİ YEMENİN YARARLARI...
*İçeriğindeki çinko sayesinde özellikle kemik erimesine karşı koruma sağlar.
-Kabak çekirdeği de diğer kuruyemişler gibi omega – 3 yağ asitleri açısından zengin bir besindir.
*İçerdiği A vitamini sayesinde cildin hasarlı olan doku ve hücrelerini onarır.
-Amino asit bakımından zengin olan kabak çekirdeği uyku düzenin de fayda sağlayıp kaliteli uyku çekmek adına yararlıdır.
*Antioksidan, sağlıklı lifler ve yağlar içeren kabak çekirdeği karaciğeri koruyarak güçlenmesini sağlamaktadır.
-Kabak Çekirdeği, vücuttaki iskelet ve diş yapısını korumaya yardımcı olmaktadır. Kabak Çekirdeği kemiklerin güçlü kalmasında önemli rol oynar.
*Kabak çekirdeği, protein ve lif bakımından oldukça zengindir. Bu özelliğiyle kilo vermenize yardımcı olur.
KABAK ÇEKİRDEĞİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?
-Kabak çekirdeği uyku sorunlarının giderilmesi, göz ve cilt hastalıklarından korunabilmek açısından önemli bir mineraldir.
*Kalp ritminin korunması ve tansiyonun düzelmesi gibi metabolik rahatsızlıklar üzerinde olumlu etkileri görülmektedir.
-Kabak çekirdekleri prostat hastalıkları karşısında çok etkili olan çinkoyu bol miktarda içermektedir.
*Aşırı aktif mesane ve idrara çıkma semptomlarını azaltıcı özelliği bulunmaktadır.
-Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon hastalıklardan korunmaya yardımcı olmaktadır.
-Bağırsak ve kan damarlarının fonksiyonlarının iyileşmesine sağlamaktadır.
*Kabak Çekirdeğinin içerisinde barındırdığı besin maddeleri sayesinde stres ve depresyona iyi geldiği saptanmıştır.
-Kabak Çekirdeği, kalp krizi ve felç gibi hastalıkları da önleyici özelliği bulunmaktadır.
*Kabak çekirdeğinin içindeki lignanin maddesi göğüs kanserinin önlenmesinde etkili bir rol oynar.
-Kabak Çekirdeği vücuttaki iltihaplanmalara karşı mücadele eder. Hücreleri zararlı serbest radikallere karşı korumada kalkan görevi görür. Bu sayede vücudu hastalıklara karşı korumaktadır.
*Yüksek oranda lif içermesi sayesinde şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıkları yakalanma oranını azaltmaktadır.
-Kabak Çekirdeği bağırsaklardaki parazitleri yok etmekte ve böbrek taşı oluşumunu engellemektedir.
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN ZARARLARI NELERDİR?
-Kalori bakımından yüksek olduğu için sağlıklı beslenen kişilerin dikkatli tüketmeleri öneriliyor.
*Kabak çekirdeği aşırı ve bilinçsiz tüketildiği zaman kişilerde kilo sorununa neden olabiliyor.
-Aşırı tüketilmesi halinde kişilerde ishal gibi sorunlara yol açabiliyor.
*Özellikle cilt sorunu yaşayan kişilerin kabak çekirdeğini tüketirken dikkatli olmaları gerekiyor. Aksi halde ciltte sivilce gibi olumsuzluklara neden olabiliyor.
-Mide rahatsızlığı çeken kişiler kabak çekirdeğini günde bir tutamdan fazla tüketmemeleri öneriliyor.
-
Emeklidur 1 yıl önce Şikayet EtPerakende alırsanız biraz pahalı olur.Toptancıdan kiloyla alındığında bayağı indirim var.3-4 yıldır prostat var.Ara sıra nüksediyor.Kabak çekirdeğine devam ediyorum.Bence faydası oldu.Sancılarım azaldı.Genelde tuzsuzunu ve işlem görmemişini yemeliymiş.Tuzlusunu da yiyorum.Günde bir avuç veya biraz fazlası yeterli oluyor.Obezitem-allerjim yok.Diğer sayılan rahatsızlıklar vardı.Tabii ilaçlarıma da devam ediyorum.Kalp ritmi düzeldi.Şeker eskisi kadar yüksek değil.Prostat ve mesane de hamdolsun düzgün.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Nuri er 1 yıl önce Şikayet Etİnsanlar her gün sigaraya para buluyorlar ama başka şeye. BulamıyorlarBeğen Toplam 4 beğeni
-
İbrahim... 1 yıl önce Şikayet EtKabak çekirdeği kilosu 100 TL den başlayıp 150 TL kadar gidiyor. Hadi ye bakalım yiye bilirsenBeğen Toplam 2 beğeni
-
Döndü 3 ay önce Şikayet EtKabak çekirdeğinin kg 400tl alda ye ve faydalanBeğen
-
Bitlisli ismet 5 ay önce Şikayet EtEe 75 tl sigaraya var iç iç içe bildiğin kadar ama faydslıta gelince yok ne beyin varBeğen
-
tuncel 1 yıl önce Şikayet Etkabak alın çekirdeğini kurutup biraz tuzla tavada kızarttınmı ucuza ve kaliteli kabak çekirdeği yersinBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mine 1 yıl önce Şikayet Et250 tl ankaradaBeğen Toplam 2 beğeni
-
Veysel 2 yıl önce Şikayet EtBahsedilen özellikleri anlayamayanlar için, çok yönlü, kötü eleştiri üretmek kolay. Ancak her kabuklu yiyeceğin az tüketildiğinde canlı yaşamına yararlarının olduğu bilinen bir bilimsel bulgudur. Az ama öz yenen/yutulan her çeşit meyve, kabuğu, tohumu, kendisi genellikle yararlı olmaktadır. Yenilen ne ise zamanımızın bilgisayar kütüphanesinden kısmen de olsa güvenilir kaynaklılar tercih edilerek (mümkünse bilimsel makaleler) bilgi edinmek çok kolay. Sağlıklı yaşam dileklerimle.Beğen Toplam 8 beğeni
-
burhan 4 yıl önce Şikayet Etsatışları azaldı iseBeğen Toplam 6 beğeni