5 dakikada horlamaya son: Horlama neden olur, nasıl geçer? İşte, sebepleri ve tedavisi!

Gürültü açısından etrafındaki kişileri hatta kimi durumda kişinin kendisini de olumsuz anlamda etkileyebilen bir sağlık sorunu olan horlamaya ne iyi gelir? Meydana gelmesinde çok çeşitli nedenleri içerisinde barındırarak kişiden kişiye göre farklılıklar teşkil edebilir. İşte, horlamaya 5 dakikada kesin çözüm ve tedavisi...

5 dakikada horlamaya son: Horlama neden olur, nasıl geçer? İşte, sebepleri ve tedavisi!
5 dakikada horlamaya son: Horlama neden olur, nasıl geçer? İşte, sebepleri ve tedavisi!
GİRİŞ 13.10.2024 15:34 GÜNCELLEME 13.10.2024 15:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Günümüzde yediden yetmişe çoğunlukla rastlanan bir sağlık problemi olan horlama, gerek kişinin kendisini gerekse etrafındakilerin hayat kalitesini ciddi ölçüde olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir. Öte yandan gürültü açısından son derece rahatsızlık veren bir durum olmanın yanı sıra, horlama sorununu yaşayan kişilerin bağışıklık sistemini zayıflattığı ve buna bağlı olarak dirençsiz hale getirdiği için de türlü hastalıklara davetiye çıkarabilmektedir.

Ancak, uyku esnasında yüksek nefes alıp verme şeklinde ortaya çıkan bir ses olan horlama, doğal tedavi yöntemler sayesinde önleyebilmek/durdurabilmek mümkün olmaktadır. Peki, solunumun gerçekleştirilebilmesi için harcanan ekstra enerji nedeniyle vücutta halsizlik, dikkat dağınıklığı, yorgunluk ya da uykusuzluk gibi etmenlerin oluşumuna sebebiyet verebilen horlamaya ne iyi gelir? Gerekli tedavi sağlanmadığı takdirde önemli sağlık sorunlarının meydana gelmesine zemin hazırlayabilen horlama nasıl geçer? İşte, önüne geçebilmek için etkili doğal tedavi yöntemleri...

Hıçkırık nasıl geçer? Hıçkırığa ne iyi gelir? Doğal tedavi yöntemleri

 

HORLAMAYA NE İYİ GELİR? HORLAMA NASIL GEÇER? DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ...

1)Düzenli Şekilde Egzersiz/Spor Yapın: Horlamaya iyi gelen doğal tedavi yöntemleri arasında, düzenli olarak yapılan egzersizler yer almaktadır. Gün içerisinde hareket etmeye özen gösterildiği takdirde hem zinde olup istenilen görünüme ulaşacaksınız hem de bu sayede horlamanın önüne geçebileceksiniz. 

horlama

2)Akşam Yemeği Tercihinizi Ağır Olmayan ve Erken Vakitte Yapın: Akşam yemeği öğünü hafif seçilmediği ve uyku saatine yakın bir zaman diliminde yapılması halinde horlama problemi meydana getirebilmektedir. Bu nedenle horlamayı önleyebilmek için akşam vakti ağır yemeklerin tüketiminden olabildiğince kaçınmak ve erken vakitte akşam yemeği yemeye yönelmek gerekmektedir. 

horlama

3)Sırt Üstü Bir Şekilde Yatmamaya Dikkat Edin: Horlama problemi, yatağınızda uyumak için aldığınız biçime göre farklılıklar arz edebilmektedir. Örnek verilecek olursa, sırt üstü şekilde yatıldığı takdirde horlamanın etkisinin artış gösterdiği gözlemlenmektedir. Hal böyle olunca horlamayı durdurabilmek için yüz üstü ya da yan bir şekilde yatılması lazım gelmektedir. 

horlama

4)Kilo Kontrolünüzü Sağlayın: Çok sık karşılaşılan bir sağlık sorunu olan horlama, genel itibariyle hem kilolu hem de ince kişilerde görülebilmektedir. Fakat, zayıf kişilere oranla kilolu olan kişilerde horlama sorununun daha fazla meydana geldiği belirtilmektedir. Çünkü, fazla kiloya sahip insanların boyun bölgesinde meydana gelen yağ dokusu ağırlığa sebebiyet verdiğinden ötürü solunum yollarında serbest hava akımının önüne geçmesine ve bu bağlamda sıkıştırılmasına zemin hazırlamaktadır. Bu da nefes darlığına neden olarak horlamaya davetiye çıkarmaktadır.

horlama

5)Yastık Seçiminizi Doğru Yapın: Doğru yastık seçimi horlamayı önemli ölçüde geçirebilen bir etmen olarak karşımıza çıkmaktadır. Şayet uyku için sert bir yastık kullanmanız halinde, baş bölgeniz bedeninizden daha yukarıda olacağı için mevcut veya var olabilecek horlamayı durdurabilirsiniz. Öte yandan düzenli olarak yastığınızı değiştirerek temizliğinin daima korunması ya da diğer bir tedavi yöntemi olan elektrikli yastık takımı kullanmak horlamaya iyi gelen önemli maddeler arasındaki yerini almaktadır. 

horlama

6)Alkol ve Sigaranın Tüketimini Azaltın, Horlamanın nedenleri arasında, Alkol ve Sigara gibi tütün mamullerinin ağırlıklı olarak kullanılması yer almaktadır. Bu nedenle horlamanın geçmesi için alkol ve sigara ürünlerinin kullanımını olabildiğince sınırlandırın. Çünkü bunların tüketimini artırdığınızda, boğaz bölgesindeki kas ve dokularını gevşeterek buradan hava geçişinin sağlanmasında zorluk çıkarıp horlamayı meydana getirebilmektedir. 

horlama

7)Burun Kanallarınızı Açın: Kimi durumda enfeksiyon, hava kirliliği veya alerji kaynaklı burun tıkanıklığı hadisesi yaşanarak solunum/nefes almakta güçlük oluşabilmektedir. Bu da burun kanallarında tıkanıklıklara neden olarak çoğunlukla horlamaya yol açabilmektedir. Bu yüzden burun tıkanıklığını tedavi edecek ilaçlar sayesi solunum/nefes yollarının açılarak horlamaya da iyi geldiği görülmektedir. Öte yandan rahat bir şekilde nefes alabilmek ve horlamayı geçirebilmek için yatmadan evvel ılık bir suyla duş alınması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

horlama

YORUMLAR 13
  • ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    bence en iyisi gidin burnunuzda ki geniz etini aldırın olay bitsin şifa ALLAH'tan tabiki :)
    Cevapla
  • 5 dakikada? 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlık atmış "horlamaya 5 dakikada son" diye... Zayıflamaktan, spordan bahsediyor... Dürüstlük mü bu?
    Cevapla
  • soner 1 yıl önce Şikayet Et
    5 dk.'da bunların hepsi yapılabiliyor mu?
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bunları 5 dakikadamı yapacaksınız Allah aşkına biraz ciddi olan
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    "vatandaş" Reflü yastıgını kast ediyorsun sanırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2025'te IMF'ye en fazla borcu olan ülke açıklandı! Türkiye'nin IMF'ye ne kadar borcu var?
Yönetim değişti altın fiyatları patladı! 'Trump 'vurma sözü' verdi'