Kas ve eklem ağrısı geçirme yöntemleri: Geçmeyen ağrıyı kesecek doğal ve etkili çözüm!
Eklem ağrısı, bedenin düzdün bir biçimde kullanılmaması, ani ve fazla kilo yükselmesi ve anlık yanlış bir hareket yapılması durumunda kaçınılmaz bir sondur. Eklem ağrısı genel itibariyle omuz, kalça, diz ve bilek bölgesinde oluşum gösteren ve çoğu zaman kişiye acı verir. Birçok faktörün zemin hazırlayabileceği eklem ağrılarının tedavisi ve geçirme yöntemleri...
Yalnızca ilerleyen yaşlara mahsus bir rahatsızlık olarak zannedilse de, esasında eklem ağrılarının oluşum göstermesinin yaş faktörünün dışında birçok hatadan yahut hastalıklardan kaynaklı olarak karşılaşılabilmektedir. Vücutta ağrı ile birlikte karıncalanma, uyuşma veya şişme problemi de yaşanabilen, toplumda yaygın bir şekilde kendini gösterebilen bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Eklem ve kas ağrısı pek çok hastalığın beraberinde fazla kilolu olan, vücudunda kaza ve sakatlık geçiren ve ani hareketlerde bulunan kimselerde görülebilir. Bölgede yer alan kıkırdak dokusunun gücünü kaybetmeye başlaması ve eklem sıvısının düşüşün ardından etkilerini hissettirmeye başlar. Vücutsal hareketleri sınırlaması sebebiyle gündelik yaşamda aktivitede bulunmayı son derecede güçleştiren eklem ve kas ağrısının tedavisi...
EKLEM AĞRISI NEDİR?
Eklemler, hareketi kolaylaştırmak amacıyla kemikleri birleştiren, onları destekleyen dokulardır. Halk arasında sıklıkla kemiklerin ağrıdığı düşünülse de, aslında çoğunlukla ağrıyan kemikler arasındaki yumuşak dokulardır.
Yumuşak dokular inflame olduğunda yani iltihaplandığında ağrı hissedilir ve eklem hareketleri kısıtlanır. İltihap, mikrobik bir iltihap değildir, vücudun iyileşmeye çalışma çabasıdır. Otoimmün denilen rahatsızlıklardan kaynaklanabilir ve yetersiz beslenme ile alevlenir.
Eklem ağrısının en belirgin nedeni osteoartrittir. Orta yaşlarda daha yaygın olarak görülen rahatsızlık eklemler arasında yer alan kıkırdak dokunun yıpranması bu bölgede ağrıya, sertleşmeye ve tedavi edilmezse hareket kaybına neden olur. Aşırı kilolular, sakatlık geçirenler, yaşlılar ve aynı hareketi sürekli tekrarlayanlar da osteoartrit görülme sıklığı artar.
EKLEM AĞRISI NEDENLERİ? EKLEM AĞRILARI NEDEN OLUR?
Eklem Ağrısı nedenleri? Eklem Ağrıları neden olur? şeklinde sorgulamalarını sıklıkla yürüten kişilerin yararlanabileceği bilgileri aşağıda yer verdik:
-Fibramiyoloji hastalığı
-Lyme hastalığı
-Kemik erimesi
-Eklem yangısı
-Bursan iltihabı (Eklemlerdeki içi sıvı dolu keseciklerin iltihaplanması)
-Kırık ve çıkıklar
-Eklemlerde romatizma
-Tendon iltihabı ve kese iltihabı
-Romatoid artrit
-AIDS hastalığı
-Kemik enfeksiyonu
-Grip, nezle, sinüzit gibi soğuk algınlığı
-Gut hastalığı
EKLEM AĞRISINA NE İYİ GELİR? EKLEM AĞRISI NASIL GEÇER?
Eklem Ağrısına ne iyi gelir? 1-Spor: Yüzmek vücudunuzun sırt, boyun, göğüs, kol ve bacak gibi kas grubunu çalıştırır. Yüzmek kilo vermenizde de büyük rol oynar.
Eklem Ağrısı nasıl geçer? 2-Masaj: Profesyonel bir masajcı tarafından yapılması önerilir. Rastgele bir insana yaptırırsanız sonuçlar daha da kötü olabilir. Mümkün mertebe masajdan iyi anlayan, profesyonel birine yaptırın.
3-Boyunluk: Boyunluk takarak boyun hareketlerini kısıtlayabilirsiniz. Böylece eklem ve kasların dinlenmesi ve ağrının hafiflemesinde yardımcı olur.
Eklem Ağrılarına ne iyi gelir? 4-Soğuk – Sıcak Kompres: Kas ve eklem ağrıların yatışması için, ağrıyan bölgeye 10 ila 15 dakika boyunca sıcak veya soğuk kompres uygulayarak ağrıları dindirebilirsiniz.
Eklem Ağrıları nasıl geçer? 5-Esneme: Ağrıyan bölge için yavaş yavaş esneme hareketleri yaparsanız, kan pompalama işleminde büyük katkı sağlarsınız.
EKLEM AĞRISI BELİRTİLERİ NELERDİR?
Eklem ağrıları bazı vakalarda oldukça şiddetli seyretse de, bazı vakalarda çok şiddetli olmayabilir. Kişilerde nöbet şeklinde ortaya çıkabilecek eklem ağrıları nedeni ile kişide bazı yakınmalar orta çıkabilir. Eklem Ağrısı belirtileri şu şekilde sıralanmaktadır:
->Eklemlerde şişlik ve sertlik
->Hareket bozuklukları
->Hareketleri gerçekleştirebilmekte güçlük
->Hareketlerde kısıtlanma
EKLEM AĞRILARI TEDAVİSİ…
Eklem ağrılarındaki belirtileri yaşıyor iseniz doktorunuza danışarak tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Doktorunuz, ilk muayene sürecinde eklem ağrısının yerini dikkatlice tespit, eklemlerin hareketlerini kontrol edecektir. Daha sonra uygulanacak kan tahlilleri ile vücudunuzda bulunan kan hücrelerinin sayısı doktorunuz tarafından kontrol edilmek istenebilir.
Eklem ağrılarının tedavisinde eklemi oluşturan nedenin saptanması ve buna uygun bir tedavi yolu izlenmesi gerekir. Eklem ağrıları mekanik nedenlerden ya da eklem iltihaplarından kaynaklanabilir. Eklem ağrıları mekanik nedenlerden kaynaklanmışsa buna uygun bir tedavi uygulanır. Hastanın kilo problemi kıkırdaklarda zedelenmeye neden olabilir.
Eklem ağrıları tedavisi aşağıda maddeler halinde yer verilmektedir:
*Eklem fonksiyonlarının korunabilmesi için düzenli egzersiz yapmak çok önemlidir.
*Yumuşak doku romatizması olan hastalara sıcak kompres ve kas gevşetici uygulanabilmektedir.
*Eğer hastada gut hastalığı varsa aşırı protein tüketiminden ve uykusuzluktan uzak kalması gerekmektedir.
*Travmaya bağlı ağrıysa soğuk uygulama ve ağrı kesiciler faydalı olabilmektedir.
*Beslenme ve kilolara dikkat etmek gerekir.
*Romatizmal ağrılar ve eklem kireçlenmesine fizik tedavi, sıcak su ve kaplıcalar faydalı olabilmektedir.
->Tekrarlayan travmalar ve mesleki durumlar eklemde kireçlenmeye neden olarak ağrı oluşturabilir. Bu tür durumlarda medikal tedavinin faydası yeterli değildir. Kireçlenmeye bağlı ağrılarda fizik tedavi uygulamalarına başvurulabilir.
->İltihap sebebi ile oluşan eklem ağrılarında ilaçlı tedavi uygulanır. İltihaplı eklem ağrılarında fizik tedavi ve diğer yöntemler yetersiz kalacaktır. Hastanın iltihabını kontrol altına alacak iltihap giderici ilaçlar, kortizon ve hastalığın gidişatına göre değişiklik gösteren ilaçlar kullanılır.
EKLEM AĞRILARI TEDAVİ YOLLARI VE YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Eklem ağrıları tedavi yolları ve yöntemleri şunlardan oluşmaktadır:
1)Kaplıca Tedavisi: Kaplıcalar, içinde bulunan ısı ve mineral suların verdiği etkinin yanı sıra oluşan basıncın etkisiyle belli bir süre uygulanan kaplıca tedavisi eklem ağrılarına iyi gelmektedir.
2)Fizik tedavi: Bölgeye uygun fizik hareketleri egzersizi kasları güçlendirmektedir ve eklemi stabilize ederek eklemin hareketliliğini korumaktadır.
3)Akupunktur Tedavisi: Genellikle bu tedavi yönteminde 2 farklı yöntem uygulanmaktadır. Bunlar, geleneksel akupunktur ve şok tedavileri şeklinde sıralanır. Bu yöntemlerle oluşan eklem ağrıları önlenmeye çalışılmaktadır.
4)İlaç tedavisi: Ağrıları hafifletmeye ve iltihapları dindirmeye yaramaktadır. Bu sayede hareketlilik yeteneği iyileştirilebilir- bu tedavinin başarılı olması için vazgeçilmez bir faktördür.
Non-steroidal olan antirümatizmal ilaçlar kısaca NSAR bu tedavide sıkca kullanılmaktadır. Ağrıları hafifletmekle kalmamaktadır aynı zamanda ilithaplarıda iyileştirmektedir. Fakat NSAR ilaçların çok fazla yan etkileri bulunuduğu için kısa süreli az dozayda kullanılması gerekmektedir. Cox-2- engelleyen ilaçlar ağrılara ve iltihaplara etki etmektedir. Bölgesel etki gösterdiği için NSAR ilaçları kadar yan etkisi bulunmamaktdır. Onun dışında eklem ağrıları tedavisinde kortizon ilaçları kullanılmaktadır: Normal şartlar altında hasta ekleme direk enjekte edilmektedir.
EKLEM AĞRISI İÇİN NE ZAMAN VE HANGİ DURUMLARDA DOKTORA GİTMEK GEREKMEKTEDİR?
-Eklem bölgesi şiş, sıcak,ağrılı ve kızarık var ise,
-Ağrılarımız 3-5 günden fazla sürmüş ise doktora başvurulmalıdır. Kemik ağrıları bel sırt ve -kaburgalarda oluşmaktadır.
-Kaza sonrası eklemlerde şişlik ağrı hareket azlığı,
-Kilo kaybı çok olmuşsa,
-Soğuk algınlığı yok iken ateşlenme yüksek olası durumunda.
EKLEM AĞRILARI DOĞAL VE BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ...
Eklem Ağrıları doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri: 1)ZERDEÇAL: Ayurveda tedavisi olarak da bilinen zerdeçal kas ve eklem ağrılarını çok iyi gelir. Anti-enflamatuar özelliğinin yanı sıra antioksidan olarak da ağrı gidericidir.
GEREKLİ MALZEME LİSTESİ…
-Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
-2 su bardağı içme suyu
NASIL YAPILIR? HAZIRLANIŞI…
-Suyun içine zerdeçalı koyun ve kısık ateşte ısınmaya bırakın. Bir taşım kaynayınca ocaktan alın.
-6-7 dakika kadar demlendikten sonra sabah ve akşam 1 bardak için.
2)ANANAS: Taze ananas eklem ağrısına en iyi gelen meyvelerden ve doğal yöntemlerden biridir. İçindeki bromelain isimli enzim sayesinde eklemdeki iltihabın azalmasına yardımcı olur.
GEREKLİ MALZEME LİSTESİ…
-2 dilim taze ananas
-1 litre içme suyu
NASIL YAPILIR? HAZIRLANIŞI…
-Blenderın içine 2 dilim ananası koyun ve 4 su bardağı yani 1 litre suyu da ilave ederek 5 dakika boyunca karıştırın.
-Bu karışımı günde 4 defa içmeniz gerekmektedir. Bittikçe taze şekilde yeniden yaparak uygulamaya devam edebilirsiniz.
EKLEM AĞRISI İÇİN MUHTEŞEM BİTKİSEL KÜR...
Eklem ağrıları, çeşitli spor aktiviteleri, kilo sorunları, kazalar veya çeşitli hastalıklardan dolayı ortaya çıkabilir. Eklem ağrısı vücudun hareketlerini kısıtlayacağından günlük aktiviteleri olumsuz etkiler. Dr. Feridun Kunak, içerisinde kara turp rendesi, biberiye yağı, zencefil yağı ve ozon yağı olan eklem ağrılarına iyi gelen doğal kür tarifini ekrana getirdi. Kunak, karışımı ısıttıktan sonra ağrıyan yere uygulanmasını önerdi.
-
Kamil 4 yıl önce Şikayet EtÇok güzel bi açıklama olmuş bende basımızdan gecen sancılı süreci nasıl noktaladıgımzı anlatmk isterim. Annemin yıllardır devam eden eklem ağrıları vardı. Merdiven çıkmakta zorlanırdı. biçok doktora gittik en sonunda bi doktorumuz bize yabares adında bitkisel bi ürün tavsiye etti. Onu kullandıktan sonra annemin cok sukur eklem ağrıları geçti. Kesinlikle tavsiye ederim. Bitkisel oluşu gönül rahatlığı ile kullanmamızı sağladı.Beğen Toplam 3 beğeni
-
kevo 3 yıl önce Şikayet Etnasil kullandinizBeğen Toplam 2 beğeni
-
yılmaz 4 yıl önce Şikayet EtGöbek ve karın ağrısı nasıl gecerBeğen Toplam 1 beğeni
-
davut azar 5 yıl önce Şikayet Etgiris yapamıyorumBeğen
-
Stj.Fzt. Görkem 5 yıl önce Şikayet EtMerhabalar gördüğüm birkaç yanlışı düzeltmek isterim. Fibromiyalji hastalığı eklemsel bir hastalık değildir. Bitkisel ilaçların bu hastalıklara ne yazıkki hiç bir faydası yoktur. Osteoartrit gibi hastalıklar nörodejeneratif hastalıklardır. Yani tedavileri yoktur. Eklemsel hastalıklardan korunmanın en iyi yolu ise düzenli egzersiz yapmaktır. Daha detaylı bilgiler için Fizyoterapiste veya bir doktora sorabilirsiniz. Saygılarımla...Beğen Toplam 5 beğeni