Kalp Damar Tıkanıklığı nasıl açılır & ne iyi gelir | Belirtileri - bikisel tedavisi!

Uzman hekimler tarafından kesin tanı koyabilmek açısından hastanın şikayetleri, tarif ettiği ağrılar, nefes darlığı veya ekstra şikayetlerinin neler olduğunun bilinmesinin önem arz ettiği Kalp Damar Tıkanıklığı nasıl açılır ve ne iyi gelir? Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın görülen Kalp Damar Tıkanıklığı belirtileri ve bitkisel tedavisi!

Kalp Damar Tıkanıklığı nasıl açılır & ne iyi gelir | Belirtileri - bikisel tedavisi!
Kalp Damar Tıkanıklığı nasıl açılır & ne iyi gelir | Belirtileri - bikisel tedavisi!
GİRİŞ 06.05.2020 13:42 GÜNCELLEME 06.05.2020 13:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kalp Damar Tıkanıklığı rahatsızlığında, kalp dokusunu besleyen atar damarların içerisinde yumuşak doku şeklinde birtakım çıkıntıların ortaya çıkması ve damarın içerisindeki kan akan boşluğun gittikçe azalması sonucu akımın yavaşlaması ve ileriki evrede ise durarak kalp krizine sebebiyet vermesi durumu görülmektedir. Kalp Damar Tıkanıklığı tanısını koyabilmek ve uzman hekimlerin hastalar için gerekli tedavi yöntemini uygulayabilmeleri açısından çeşitli şikayetlerle gelen hastaları teste tabi tutmasının büyük önem teşkil ettiği Kalp Damar Tıkanıklığı neden olur? Kadınlara nazaran erkeklerde daha sık bir şekilde meydana gelen Kalp Damar Tıkanıklığı belirtileri ve bitkisel tedavisi...

 

 

KALP DAMAR TIKANIKLIĞI NASIL OLUR?

Kalp damarını beslemeye yardımcı olan atar damarın içerisinde meydana gelen yumuşak doku biçimdeki çıkıntılara plak adı verilmektedir ve bu plakların hacmi ne kadar artış gösterirse damarın içerisindeki mevcut boşluğu o derece azaltır ve bunun sonucunda damar tıkanıklığı durumu kendini gösterir.

 

 

 

KALP DAMAR TIKANIKLIĞI NEDEN OLUR? KALP DAMAR TIKANIKLIĞI NEDENLERİ...

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın bir şekilde oluşum gösteren ciddi sağlık problemleri arasında yer alan Kalp Damar Tıkanıklığı, ölümlerin önemli sebeplerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalp Damar Tıkanıklığı hastalığının oluşumunda pek çok faktör etkili olmaktadır, bunlar arasında ise elbette ki genetik etkenler, cinsiyet (erkeklerde daha sık görülür), yaş olmak üzere sonradan meydana gelen hipertansiyon (yüksek tansiyon), şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, sigara kullanımı ve aşırı kilolu olmaktan (şişmanlık) meydana gelmektedir. 

kalp damar tıkanıklığı neden olur

KALP DAMAR TIKANIKLIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kalp Damar Tıkanıklığı rahatsızlığında, hastada göğüs ağrısı, göğüste baskı hissi ve sıkışma gibi belirtiler meydana gelmektedir. Her zaman göğüste değil, sol kolda da uyuşma görülebilir ve bazen ise kalbin alt tarafındaki damar tıkandığı vakit mide ağrısı şeklinde de şikayetler oluşum gösterebilmektedir.

Nadiren de olsa sırt ağrısı, karın ağrısı şeklinde de hastalar şikayetlerde bulunabilmektedir. Bu ağrıların ortak özelliği ise efor sarf ederken artış göstermesi ve dinlenince de şikayetlerin yavaş yavaş ortadan kaybolmasıdır. Bazen de Kalp Damar Tıkanıklığı olduğunda da hastalarda hiçbir şikayet belirtisi görülmeyebilmektedir ya da bazen de nefes darlığı şikayetiyle hastalar uzman hekimlere başvurabilmektedir. 

kalp damar tıkanıklığı belirtileri ve tedavisi

KALP DAMAR TIKANIKLIĞI TANI VE TEŞHİSİ NASIL KONULUR? KALP DAMAR TIKANIKLIĞI TESTLERİ...

Kalp Damar Tıkanıklığı hastalığının teşhisinin konulabilmesi için sağlık kuruluşlarındaki uzman hekimler tarafından çeşitli şikayetlerle gelen hastaları birtakım testlere tabir tutulmaktadır. Kalp Damar Tıkanıklığından şüphelenildiğinde veya olma ihtimali düşünüldüğünde hastalara ilk olarak istenen en önemli testlerden bir tanesi olan damar tıkanıklığı ve kalp ritmi ile ilgili bilgiler veren EKG (Elektrokardiyogram) uygulanmaktadır.

Daha sonra ise hastanın muayenesinin tamamlanmasının ardından EKO (Ekokardiyografi) testi sayesinde kalbin anatomisi incelenmektedir. Bu sayede sadece damar tıkanıklığı ile ilgili değil, kalp kapakları ve kalpte delik olup olmadığı konusunda bilgi verip, ''Kalp iyi kasılıyor mu gevşiyor mu ve kalpten çıkan ana atar damarda genişleme var mı?'' sorusuna da yanıt veren bir yöntemdir.

Efor testi ise istirahatte çekilen EKG'nin kalbin biraz daha zorlanmış halinde çekilmesidir, yani hastayı biraz daha zorlayıp kalbin maksimum efor sarf etmesi durumunda EKG kaydının alınması şeklindedir. Çünkü bazen Kalp Damar Tıkanıklıkları istirahat halinde çıkmayabilir, bu nedenle hastalara Efor testi uygulanır. Şayet Efor testinde damar tıkanıklığı bulgusu için sonuç ''şüpheli'' çıkarsa bir sonraki aşama olan Kalp Sintigrafisi uygulanmaktadır,

Kalp Sintigrafisi ise, hastaya damardan nükleer madde verilip kalpte tutulumuna bakılır eğer kalbin her tarafında eşit tutuluyorsa kalpte damar tıkanıklığı rahatsızlığı bulunmamaktadır. Ama verilen bu nükleer madde kalbin bazı bölgelerinde az tutuluyorsa o bölgeleri besleyen damarda tıkanıklık olması halinde en son aşama olan Kalp Anjiyosu yapılması kararı verilmektedir.

Kalp Anjiyosu testi, hastalığın tanısının koyulabilmesi açısından %100 kesin sonuç vermektedir, ama belirli komplikasyonları olmasından ötürü her hastaya da anjiyo testi yapılmamaktadır. Kasıktan veya el bileğinden girilerek kalp damarlarına ulaşılarak damarların içerisinde ilaç verilen bir yöntemdir, verilen ilacın damarların şeklini almasıyla tıkanıklık olup olmadığını net bir şekilde gösterip nerede yüzde kaç oranında tıkanıklık bulunduğunu ve nasıl bir tedavi alınması gerektiğini belirtir.

KALP DAMAR TIKANIKLIĞI TEDAVİSİ! KALP DAMAR TIKANIKLIĞINA NE İYİ GELİR?

Kalp Damar Tıkanıklığı Tedavisi, Kalp Damar Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Damar tıkanıklığı özellikle ilerleyen yaşlarda karşımıza çıkan ve kalp krizine kadar götüren bir hastalıktır. Dr. Feridun Kunak, içerisinde, limon suyu, zencefil suyu, soğan suyu, elma sirkesi, zeytinyağı ve bal olan kalp damarlarını açan çok özel karışım tarifi verdi. Kunak, karışımın günde bir çorba kaşığı içilmesini, ayrıca şeker hastalarının bal koymamalarını önerdi.

YORUMLAR 1
  • İsim, Soyisim 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten yararlı bilgiler olmuş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 86'da hayata tutundu!
AK Parti İstanbul İl Başkanlığında bayrak değişimi