Enginar suyunun hiç bilinmeyen 7 faydası! Düzenli olarak tüketirseniz...

Karaciğer sağlığını korumasıyla bilinen enginar suyu tam bir şifa deposu. Enginar, vitamin, mineral ve antioksidan maddeler yönünden çok zengin bir sebzedir ve enginar suyu genel olarak sağlık için çok faydalıdır. İşte insan vücuduna olan etkisiyle sıkça tüketilen enginar suyunun bilinmeyen tüm yararları

Enginar suyunun hiç bilinmeyen 7 faydası! Düzenli olarak tüketirseniz...
Enginar suyunun hiç bilinmeyen 7 faydası! Düzenli olarak tüketirseniz...
GİRİŞ 04.05.2019 13:42 GÜNCELLEME 04.05.2019 13:42

Enginar, sağlık deposu sebzelerden biridir. Zeytinyağlısı, dolması ve salatası yapılan enginarın suyu şifa deposudur.  Alışılmadık bir görünüme sahip olan bu sebzenin kayda değer miktarda lif, karbonhidrat, protein ve daha az miktarda temel yağ asitleri içerdiği bilinmektedir. Araştırmalar, enginarın toksinlerin etkilerine karşı karaciğeri koruduğunu gösteriyor. Karaciğerdeki kan dolaşımını artırdığı ve hücre bölünmesini teşvik ettiği bilinen enginar, böylece gıdaların enerjiye dönüşmesinde büyük rolü bulunan karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Peki enginar suyu nasıl hazırlanır? İşte enginar suyunun faydaları ve besin değeri

 

 

Enginar Suyu Faydaları

ENGİNAR SUYUNUN FAYDALARI NELER?

 

 

1- Enginarın yapısında yer alan inülin maddesi, vücutta sindirimi yavaş olan bir karbonhidrattır, şekerin enerjiye dönüşümünde kolaylık sağlar. Ayrıca inülin maddesi insülin seviyesini düzenlemeye yardım eder ve diyabet hastalığına şifa kaynağıdır.

2- Enginar, mineral deposu bir sebze. Bu mineraller kan şekerini dengelemede önemli rol oynuyor. Enginar suyu, vücudun şeker dengesini korumaya yardımcı oluyor. 

3- Karaciğerde safra salgılanmasının artmasına etki ederek hazımsızlık ve diğer sindirim şikâyetlerinin azaltılmasına yardımcı olur.

4- Enginar suyu karaciğer yağlanması gibi pek çok karaciğer rahatsızlığının önüne geçer. Bağırsaklara olan etkisinden dolayı karaciğerde yağlanmaya karşı duvar oluşturur. Karaciğerin daha aktif işlemesini destekleyen enginar suyu, karaciğer hastaları için adeta bir şifadır.

5- Börek hastalıklarının tedavisinde kullanılır

6- Enginarın yapısındaki flavonoidler ile iltihaplar ile mücadele eder ve kardiyovasiküler hastalıkların riskini azaltır.

7- Enginar tüketimi hücrelerin gerekli olan hareketleri için oldukça önem taşıyan B6 vitamini ve niasin yani B3 vitamini içermektedir. Bu özelliği sayesinde hücre sağlığını korumakta ve hasarlı olan hücrelerin onarımında da önemli katkıları olmaktadır.

Enginar Suyu

ENGİNAR SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

Taze ve temiz 3 orta büyüklükteki enginar
Yaklaşık 1 litre kadar içme suyu
Orta boy tencere

Hazırlanışı:

Enginarların taze olmasına özen gösterdiğiniz takdirde enginar suyu besin değerini kaybetmeyecektir. Yıkanmış enginarın saplarını ayırın ve uç kısımlarını da temizleyin. Yapraklarının aralarını da kontrol ederek güzelce yıkayın. Orta boy tencerenin içine temizlenmiş enginarları yerleştirin ve yaklaşık 1 litre kadar içme suyunu tencereye ekleyin. Kısık ateşte olacak şekilde yaklaşık 20 dakika kadar enginarları kaynatın. Kaynayan enginarları tencere kapağını kapatarak demleme aşamasına geçin. Bir süre demlendikten sonra bu suyu süzerek tüketebilirsiniz. İsterseniz ılık şekilde de içebilirsiniz.

Fazla gelen enginar suyunu buzdolabında olmak koşulu ile birkaç gün muhafaza edebilirsiniz. Uzun süre aynı enginar suyunu tüketmenizi tavsiye edemeyeceğiz. Bu gibi sağlıklı besinlerin taze olarak tüketilmesi gereklidir.

Enginar suyu yan etkileri konusunda bir şüpheniz varsa içinizi ferahlatabilirsiniz. Ciddi sağlık sorunlarına neden olacak bir içecek değildir. Sadece çok yoğun tüketimde bağırsaklarınızı fazla çalıştırıp ishal etkisi oluşturabilir.

Enginar Nasıl Tüketilir?

ENGİNAR SUYU NASIL TÜKETİLMELİ?

Hazırladığınız enginar suyundan, kahvaltı ve öğle yemeğinden önce birer fincan tüketin.
Bu uygulamayı üç hafta boyunca sürdürün, arzu ederseniz süreyi uzatabilirsiniz.

Enginar suyu sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir.

Eğer önceden büyük miktarda hazırlamayı tercih ederseniz, bu karışımı buzdolabında yaklaşık bir hafta boyunca saklayabilirsiniz.

ENGİNARIN BESİN DEĞERİ

Bu besinin 100 gramında 22 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 150 gramlık miktarında Enginar 33 kalori bulunmaktadır.

Enginar Besin Değeri

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya'da bina çöktü: Suriyeli genç apartman sakinlerini zile basarak kurtardı
Konya'da 3 katlı binanın çökme anı kamerada!