Oruç tutarken iftara kadar susuzluğu yok eden yiyecekler ve içecekler!

11 ayın sultanı Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecekler en çok susuzluk ile zorlanacak. Günlerin uzun olması ve sıcakların artmasıyla birlikte susuzluk hissiyatı dahada artacak. Peki Ramazan'da susuzluk çekmemek için hangi besinleri ve içecekleri tercih etmeliyiz? İşte susuzluğa iyi gelen yiyecekler...

Oruç tutarken iftara kadar susuzluğu yok eden yiyecekler ve içecekler!
Oruç tutarken iftara kadar susuzluğu yok eden yiyecekler ve içecekler!
GİRİŞ 07.05.2019 09:31 GÜNCELLEME 07.05.2019 09:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ramazan ayının yaz mevsimine ve sıcak havalara gelmesi nedeniyle uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Bu günlerde oruç tutmanın en zorlu yanı uzun saatler boyunca susuz kalmak zorunda olmak. Peki Ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler nelerdir? 

 

 

Tüketeceğiniz besinler ve içeceklere dikkat etmeniz sizi gün boyu zinde tutabilir, susuzluğa karşı koruyabilir. Uzmanlar bu konuda Ramazan ayını daha rahat geçirmek için bazı besinler ve önerilerde bulunuyor. İşte susuzluk yaşamamak için dikkat etmeniz gereken hususlar...

SUSUZLUĞA İYİ GELEN BESİNLER VE İÇECEKLER

 

 

SÜT

Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissedilmesine yardımcı olur, hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek sağlar. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin susuzluğa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor. 

Süt

SALATALIK

Salatalığın yüzde 90 oranında su içerdiğini biliyor muydunuz? İster çoban salatada yer verin ister kütür kütür soyup yiyin. İçeriğindeki bileşim ile serinletici etkisi de bulunan salatalık aynı zamanda uzun açlık dönemiyle birlikte yavaşlamaya müsait hale gelen bağırsakların da düzgün bir şekilde çalışmasına destek sağlıyor. Sindirime yardımcı olarak ekşime, yanma, kramp gibi mide problemlerinin üstesinden gelinmesine de katkıda bulunuyor. 

Salatalık

MADEN SUYU

Eğer tansiyon probleminiz yoksa terleme ile vücuttan kaybedilen elektrolitleri yerine koymak için 1 şişe doğal maden suyu için. Her sahurda en az 3 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

Maden Suyu

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU

Bağımsız bir laboratuar tarafından yapılan bir araştırmaya göre hindistan cevizi suyu susatmayan mucize bir içecek.

Araştırmacılar sıcak havada 90 dakika koşan gönüllülerde normal su, enerji içeceği ve hindistancevizi suyunun etkilerini inceledi. diğer içecekleri içenlerin susuzluğu bir dereceye kadar giderken, hindistan cevizi suyu içenlerin hiç susuzluk çekmediği görüldü.

Hindistan Cevizi Suyu

ŞEFTALİ

Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatır. Hazmı kolaylaştırır. Susuzluğu ve ağız kokusunu giderir. Cildi nemlendirir dudaklara sürüldüğünde nemlendirici özelliği ile oruç tutanların dudaklarının kurumasını önler.

Şeftali

YOĞURT

Evde hazırlanacak olan mayalanmış tuzsuz yoğurt da susuzluğu gidererek yazın sıcak günlerinde oruç tutanlara kolaylık sağlıyor. Günde 3 kase yoğurt yemeye özen gösterin. 1 kase iftarda, 1 kase iftar ve sahur arasında, 1 kase de sahurda... 

Yoğurt, protein, karbonhidrat ve yağ açısından çok dengeli bir yiyecektir. İçerdiği vitamin ve mineraller açısından vücut direncini artırıcı özelliği vardır. Bağırsak çalışması Ramazan'da yavaşlayabilir ve kabızlık problemleri oluşabilir. Lif oranı zengin kabağı sofranızda bulundurun. Çorbalarınızın içine koyabilirsiniz; rendeleyip üzerini sarımsaklı yoğurtla süsleyerek salata olarak yiyebilirsiniz veya yeşil salatalarınızın içine bol limonlu bir şekilde koyabilirsiniz.

Yoğurt

HURMA

Bol miktarda potasyum, magnezyum ve demir içeren hurma adete bir mineral bombası. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden veriyor. 3 adet hurma, susuzluğu da gideriyor. 

Hurma

YORUMLAR 15
  • Tuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş konuşmayın. Kefir caizdir, capcaizdir. Aç ve susuz kalmamak için ne gerekli ise uygulanmalıdır Ramazan ayında. Amaç nefsi terbiye etmek,vücudu darp etmek değil ! o kadarrr !!!
    Cevapla
  • Ülkeci 5 yıl önce Şikayet Et
    Kefir danelerinin süte ilavesiyle fermantasyon sonucu üretilir. Asidik, CO2 içeren, hafif alkollü bir tada sahiptir. Kefir Alkol içerir haramdır okadar.
    Cevapla
  • zfr 5 yıl önce Şikayet Et
    Kefir haramdır. Ha kefir ha bira aynı şey..
    Cevapla
  • Efe Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçma Saçma Konuşma
    Cevapla
  • tunhima 5 yıl önce Şikayet Et
    abartma istersen
    Cevapla
  • HASAN 5 yıl önce Şikayet Et
    "Dikkat"İnek sütünden yapılana kefir, kısrak sütünden yapılana kımız, arpadan yapılana bira denir. Bunlar dört mezhepte de haramdır. Kısrak, inek sütleri, mayalanıp, tadı keskin olunca, müselles gibi olurlar. Birincisine (Kumis = kımız), ikincisine (Kefir) denir. Bira gibi haramdırlar. İmam-ı Muhammed’e göre, müselles denilen içkiler, gaz çıkarmış ve tadı keskin olmuşsa, sarhoş etmeyecek kadar az içilmesi de haram olur. Fetva da böyledir. Bunlar, diğer üç mezhepte de haramdır. (Çoğu sarhoş eden içkinin, azını içmek de haramdır) hadis-i şerifi, bunların haram olduğunu bildirmektedir. (S. Ebediyye)
    Cevapla
  • Tachiwaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Alkol olmadıktan sonra hepsi helal.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    kimyasal madde ile ickiyi karistiyorsun
    Cevapla
  • Nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sirke, şıra, turşu, boza, ekmek ve diğer mayalı unlu mamullerde de fermantasyondan dolayı doğal olarak alkol oluşmaktadır. Ekmekte sıcaklıkla özellikle kabuk kısmındaki alkol uçmakta ancak içinde önemli bir miktar kalmaktadır. Bu ürünlerdeki oran yüzde 2-3 gibidir. Aynı zamanda portakal, limon, nane v.b. doğal ürünlerde yüzde 2-3 oranında alkol vardır. Ancak bunların hiçbiri insanı sarhoş etmez. Buna göre Türkiye’de üretilen tatlı kefirin içinde oluşan alkol da sarhoş etmeyeceğinden üretilmesinde, satılmasında ve içilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Ayrıca Kimya öğretmeninin yazdığı İlmihale bakacağına diyanetin ilmihaline baksan daha doğru bilgi edinirsin.
    Cevapla
  • hassan 5 yıl önce Şikayet Et
    cehaletin gözü körolsun.keşke biraz araştırıpta yazsaydın.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilgi. Kefir yoğurt mayasıdır. Alkol değildir.
    Cevapla
  • OSMAN AKTAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Amaç aç ve susuz kalıp , Allah'ın verdiği nimetlere şükretmek değil miydi ?
    Cevapla
  • Bir kul 5 yıl önce Şikayet Et
    Asım bey , sen sahura iftara kadar susamamak veya acıkmamak içinmi kalkıyorsun bay mantıklı Asım bey :) Yoksa vücudun ihtiyacını karşılamak için mi bay mantıklı Asım bey :)
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz yemek yemeden tutun daha çok sevaba girersiniz bu mantıkla... Bu ancak oruç tutmayanın veya ne olduğunu anlamayanın yazabileceği bir şey olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi davada sürpriz karar
35 yıllık komşu bunu yaptı: Duvarı kırdı, bütün eşyaları çaldı, sıvayıp gitti