Organik keçiboynuzu pekmezinin faydaları! Sabah aç karnına keçiboynuzu pekmezi yerseniz...

Keçiboynuzu, yaş ve cinsiyet ayırdı olmaksızın sıklıkla tercih edilmekte ve toplumda görülme oranı artan kanserli hücrelerin meydana gelmesinin önüne geçmektedir. Pek çok hastalığa karşı kalkan görevi üstlenen doğal keçiboynuzu pekmezinin faydaları! Harnup biçiminde de isimlendirilen, vücudumuzun günlük gereksinimi olan neredeyse tüm besin değerlerini karşılayan organik keçiboynuzu özü kürü nasıl yapılır? Tarifi...

Organik keçiboynuzu pekmezinin faydaları! Sabah aç karnına keçiboynuzu pekmezi yerseniz...
Organik keçiboynuzu pekmezinin faydaları! Sabah aç karnına keçiboynuzu pekmezi yerseniz...
GİRİŞ 14.10.2024 14:40 GÜNCELLEME 14.10.2024 14:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Keçiboynuzu, günümüzde yaygın biçimde oluşum gösteren kemik erimesi ve kansızlık gibi sağlık problemleri karşısında kalkan görevi üstlenen ve kalsiyum açısından son derece zengin olması nedeniyle her yaş grubundaki kişilerin mutlak surette tüketilmesi lazım gelen bir besindir. Keçiboynuzunun faydalarına bakıldığında, vücudun çeşitli bölgesinde meydana gelen enfeksiyonların ve iltihapları temizleyerek eskisinden çok daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlamanın yanı sıra hem kabızlık ve hem de ishal sorunuyla karşı karşıya kalanların imdadına hızır gibi yetişmektedir.

Keçiboynuzunun yararları arasında, gün içerisinde hemen herkesin yakındığı mide-bağırsak problemi yahut sindirim-hazımsızlık sorunu yaşayanlar için de adeta kurtarıcı görevi taşımaktadır. Peki, hafızayı kuvvetlendirmesi ve beyin gelişimini desteklemesi sayesinde annelerin de çocukların beslenmesi açısından bir numaralı tercihi olan keçiboynuzu yararları nelerdir?

Gün içerisinde yorgunluk, halsizlik ve uyuşukluk gibi doğabilecek şikayetlerin tamamen önüne geçen özelliklere sahip Harnup Keçiboynuzunun faydaları nelerdir? İşte, içerisinde doğal şekerler barındırması sayesinde tatlı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz en sağlıklı alternatifler arasında yer alan keçiboynuzu zararları...

Tarçının faydaları, suyu ne işe yarar: Çubuk ve toz tarçın hangi hastalıklara iyi gelir?

DOĞAL KEÇİBOYNUZUNUN FAYDALARI NELERDİR?

-Kalsiyum deposu olarak bilinen Keçiboynuzu, vücudun gereksinim duyduğu kalsiyum miktarının toplamda yüzde yetmişini karşılaması nedeniyle yaş grubu fark etmeksizin herkesin yaşamları boyunca sağlığını koruyabilmek için tüketmesi gereken bir gıdadır. 

*Keçiboynuzunun faydaları; kalp ve damar hastalıklarına karşı birebir etki göstermesinin dışında balgamın sökülmesi ve öksürüğün kesilmesini de sağlaması nedeniyle grip ve soğuk algınlığı geçiren kişilerin yararlanabileceği en etkili seçenekler arasında yer almaktadır.

keçiboynuzunun faydaları

ORGANİK KEÇİBOYNUZU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

-Keçiboynuzu yararları; Vücutta kolesterol düzeyinin dengelenmesine yardımcı olarak kötü kolesterolün düşürülmesine önemli ölçüde katkı sağlamanın yanı sıra vücutta kan yapımını desteklemesi sayesinde kansızlık problemi yakınanların tüketebileceği mucizevi bir besin kaynağıdır.

*Bilhassa akciğer, karaciğer ve bağırsaklarda oluşabilecek hastalıklardan koruması açısından tıp dünyasında da uzmanların her fırsatta önerdiği bir gıda olan keçiboynuzu, gerek kemiklerin güç kazanmasını hem de beyin gelişimine ve sağlığına katkıda bulunarak zekayı kuvvetlendiren özellikleri sahiptir.

-Keçiboynuzu faydaları; Bileşiminde zengin miktarda polifenol ve antioksidan içermesi sayesinde kanser düşmanı bir besin olarak karşımıza çıkan keçiboynuzu, serbest radikallere karşı savaş açmasıyla birlikte çağımızın hastalığı haline gelen kanserin meydana gelmesine engel olmaktadır.

*Keçiboynuzu yararları; Hem cilt hem de göz sağlığının korunması ve güçlendirilmesi açısından biçilmiş bir kaftan olmasının dışında, vücuttaki kanı temizleme görevini başarıyla üstlenmekte ve sindirim-bağırsak sisteminden ötürü kaynaklanabilecek problemlerin de ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

-Keçiboynuzunun faydaları; Vücuttaki tüm bakterileri ortadan kaldırmasıyla meşhur olan Keçiboynuzu çeşitli etkenlerden dolayı oluşum gösterebilecek iltihap / enfeksiyonun ve yaraların çok kısa bir süre içerisinde iyileşmesine ortam hazırlamaktadır.

*Keçiboynuzunun faydaları; Hem ağız hem de diş sağlığına iyi gelmesi nedeniyle diş hekimlerinin de tüketilmesini önerdiği bir besin olmasının yanı sıra, günümüzde neredeyse yaşamımızın her noktasında tehdit unsuru oluşturan radyasyonun da vücuttan dışarı gönderilmesine katkıda bulunmaktadır.

keçiboynuzu zararları

KEÇİBOYNUZUNUN ZARARLARI NELERDİR?

-Keçiboynuzunun zararlarına göz atıldığında, aşırı oranda tüketildiği takdirde baş dönmesi yahut mide bulantısı gibi şikayetler meydana gelebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra içerisinde yüksek miktarda doğal şeker barındırması sayesinde şeker hastalığına (diyabet) sahip kişilerin uzman hekimin önerdiği ölçüde tüketmesi lazım gelmektedir.

*Keçiboynuzu yağlı ve şekerli bir gıda olmasından ötürü, tüketiminde de aşırıya kaçılması halinde vücutta sivilce oluşumu yahut kaşıntı-kabarıklık gibi birtakım alerjik semptomlara ortam oluşturabilmektedir.

-Aynı zamanda keçiboynuzunun içerisinde yüksek miktarda lif bulunması nedeniyle çok fazla tüketmeniz durumunda ishal olmanıza sebebiyet verebilmektedir. Öte yandan çeşitli rahatsızlıklardan ötürü kan inceltici ilaç kullanan kimselerin de keçiboynuzu tüketmeden evvel hekimlerinden onay almaları gerekmektedir.

KEÇİBOYNUZU NASIL TÜKETİLİR? KEÇİBOYNUZU KULLANIMI...

*Keçiboynuzu dilerseniz pekmez ya da toz halinde tüketebileceğiniz gibi, arzu ederseniz de kür veya nektar halinde de gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

*Şayet almış olduğunuz keçiboynuzun yapısı aşırı sertse ve tazeliğini de yitirmişse ılık-temiz su içerisinde belirli bir süre boyunca bekleterek de kullanabilirsiniz.

*Keçiboynuzunun devamlı olarak doğal şekliyle tüketimi çok fazla önerilmemektedir. Çok daha kolay ve rahat kullanabilmeniz açısından pekmez biçiminde düzenli biçimde tüketebilirsiniz.

KEÇİBOYNUZU ÖZÜ KÜRÜ NASIL YAPILIR? TARİFİ...

*Keçiboynuzu, herkesin sıklıkla tüketmesi gereken bir besindir. Dr. Feridun Kunak, keçiboynuzunun kansızlık için birebir olduğunu, demir eksikliğini düzelttiğini söyledi. Kunak, bir çorba kaşığı keçiboynuzunun içerisine bir tatlı kaşığı limon suyu veya portakal suyu koyup karıştırdıktan sonra düzenli olarak yenmesini tavsiye etti...

keçiboynuzu nasıl tüketilir kullanım alanları

YORUMLAR 6
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Akciğer tansiyonu ve alerjik astıma tek şifadır
    Cevapla
  • hayret 4 yıl önce Şikayet Et
    kaynak kim diyecektim ferudun Kunak show mus.
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanseri yenmek değilde..Asıl kanser tedavisi olan kemoterapi ve ışın tedavisinden sonra destekleyici bir bitki olarak kullanılabilir.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Stokları tüketmmek istiyorlar kansere iyi geliyor diye artık reklam yemiyor terli Allahın izniyle beslenmesini biliyoruz
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Koronadan sonra fiyatını artık 10 mı katlarlar 100 mi katlarlar Allah bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yenidoğan çetesi lideri hakim karşısında! 'Her şeyi anlatmak istiyorum'
UCM kararı Filistin'e umut olur mu?