Hızlı kilo verdiren kefir diyeti listesi - 1 hafta kefir içerek zayıflama

Uygulanması gereken iki haftalık diyet listesini içerisinde barındıran ve o süre zarfında da birtakım yiyeceklerin tüketiminden kaçınılan kefir diyeti nasıl yapılır? Sabah saatlerinde kahvaltı masasına oturmadan evvel iki bardak kefir tüketilmesi esasına dayanan kefir gerçekten zayıflatır mı, faydaları nelerdir? İşte, son dönemlerde oldukça revaçta olan ve gösterdiği etkili sonuçları sayesinde de hızla yayılmaya devam eden sağlıklı ve etkili diyet listesi hakkında ayrıntılar!

Hızlı kilo verdiren kefir diyeti listesi - 1 hafta kefir içerek zayıflama
Hızlı kilo verdiren kefir diyeti listesi - 1 hafta kefir içerek zayıflama
GİRİŞ 08.08.2019 15:17 GÜNCELLEME 08.08.2019 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kefir diyetinde protein içeren gıdalarla beslenmeye özellikle dikkat edileceği ve buradaki ağırlık merkezi yine proteinden ibaret olacağı için hızlı ve etkili biçimde zayıflama kapılarını da açacaktır. Kefirin yararlarına bakıldığında da vücuttaki hem sindirim hem de bağırsak faaliyetlerini sağlıklı şekilde kontrol altına alıp çalışma hızını da artırmasıyla beraber yağın fazlasını söküp atarak bedeninizin ideal bir forma kavuşmasına da yardımcı olacaktır. Peki, artık giyilen kıyafetlerin bedeninde çok daha güzel durmasını ve alışverişe çıktıklarında da denemiş oldukları kıyafetlerin sorunsuz bir şekilde vücuduna yakışmasını isteyenler için kefir diyeti nasıl yapılır? Kalori oranının son derece az olmasıyla ve sağlık bakımından birbirinden çeşitli marifetleriyle kendini cazip kılan Kefir gerçekten zayıflatır mı, yararları nelerdir?

 

 

HIZLI, ETKİLİ VE SAĞLIKLI KİLO VERDİREN YULAF DİYETİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA!

KEFİR DİYETİ NASIL YAPILIR?

 

 

Kefir diyeti listesindeki kuralları doğru ve eksiksiz şekilde yerine getirirken diğer yandan da kilo verme ve zayıflama konusundaki en önemli adımlardan bir tanesi olan gün boyunca 8-10 bardak arasında su tüketimini yer vererek bunu her gün düzenli olarak aksatmadan uygulamalısınız. Ve tabi ki iki hafta boyunca uygulanması gereken kefir diyetinin olmazsa olmaz bir parçası olan, gün boyunca yarım litre tüketimine gerekli özeni göstermeniz gerekmektedir.

Bununla birlikte kefir diyetini yapmaya başladığınız ilk hafta ishal gibi sağlık problemleri yaşayabilme ihtimaliniz bulunmaktadır. Fakat, bu sizin kaygı duymanıza neden olmasın. Çünkü bu sorunlar kilo vermek - zayıflamak için uyguladığınız kefir diyetinin işe yaradığının bir göstergesidir. Tüm bunların dışında şayet kefir diyetinden yağ yakımı noktasında çok daha etkili sonuçlar görmek istiyorsanız meyve ve sebzelerle destekleyin.

kefir diyeti nasıl yapılır

KEFİR DİYETİNDE NELER TÜKETİLMEMELİDİR? 

Kefir diyetini yapacağınız 2 haftalık zaman dilimi süresince birtakım gıdaları/besinleri asla tüketmemeniz gerekmektedir. İşte, kefir diyetinde yasaklı yiyecekler listesi...

->Şeker, Bezelye, Tarhana, Tüm Unlu Gıdalar, Patates, Tatlılar, Kavun, Ekmek, Karpuz, Muz, Mercimek

KEFİR DİYETİ 1.HAFTA:

Kefir diyeti için sabah uyanır uyanmaz kahvaltı öğüne geçmeden önce iki bardak kefir içmeniz gerekmektedir. Gerek kahvaltınızda gerekse öğle ve akşam yemeklerinizde yiyip içilmemesi lazım gelen besin/yiyecekler dışında her şey ölçülü-dengeli olmak suretiyle tüketilebilmektedir. Akşam saat 20:00'dan itibaren hiçbir gıdanın yiyip içilmesi yasaktır, aynı şekilde kefir diyetini uygularken hem meyve suyu hem de asitli içeceklerin kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir. Aynı zamanda akşam öğününüzde protein ağırlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz; örnek verilecek olursa bir gün kırmızı et tüketiyorsanız ertesi gün balık ve bir sonraki gün ise tavuk tüketebilirsiniz. 

kefir diyetinde neler tüketilmemelidir

KEFİR DİYETİ 2.HAFTA:

Kefir diyetinin birinci haftasında olduğu gibi ikinci haftasında da sabah vakitlerinde uyandığınız gibi iki bardak kefir tüketmelisiniz. Aynı zamanda kahvaltı masanızda ''tüketilmemesi gereken besin listesi'' dışında her şeyle beslenebilirsiniz ancak bunu yaparken yine dengeli-ölçülü olmayı elden bırakmamalısınız. Kefir diyetinin ikinci haftasında ise hem öğle hem de akşam yemeği yemeden yaklaşık yarım saat öncesinde bir bardak kefir içmeniz gerekmektedir. Akşam beslenme menünüzde bol yeşillikli bir salatayla beraber et, tavuk veya balık gibi protein ağırlıklı hayvansal gıdalara yönelerek diyetinizin başarıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

KEFİRİN FAYDALARI VE YARARLARI NELERDİR?

Kefirin faydaları arasında ilk olarak sindirim ve mide dostu olarak karşımıza çıkmaktadır;  sindirimle alakalı yaşanabilecek (hazımsızlık, şişkinlik, veya kabızlık gibi) mevcut veya olabilecek problemlerin önüne geçmektedir.

Kefirin yararları içerisinde bağırsakların sağlıklı şekilde çalışması için gerekli alt yapıyı oluşturmakta ve bağışıklık sistemine de etki ederek çeşitli faktörlerden ötürü zayıflamasına engel olarak daha güçlü bir hale gelmesini amaçlamaktadır.

Kefirin faydaları, cildin güzelleşmesini ve gençleşmesini sağlamakta ve ciltte oluşabilecek kırışıklık problemini minimum seviyeye indirgemeye yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte depresyon, stres ve gerginlik sorunlar için tedavi edici özelliğe sahip olan kefir, migren hastalarının da yaşadıkları problemleri en aza düşürmeyi amaçlamaktadır.

Kefirin faydaları; bileşiminde yüksek miktarda magnezyum ve kalsiyum gibi besin öğelerinin olması sayesinde kemik sağlığının gelişmesi ve güçlenmesine de büyük katkılar sağlayarak ileride meydana gelebilecek kemik erimesinin de önüne geçen mucizevi bir besin olma özelliği göstermektedir.

Kefirin yararları; Kolesterol seviyesinin dengede tutulmasını hedeflemekte ve kötü kolesterolün de düşürülmesine önemli ölçüde destek olmaktadır ve vücutta depolanan fazla tuzun uzaklaştırılmasına da yardımcı olmaktadır. Vücudun bağışıklık sistemini düşürerek çeşitli hastalıklara davetiye çıkaran kötü bakterilerden de koruyan kefir, son dönemlerde yaygın görülmeye başlayan kolon kanserini de önleyici özelliğe sahiptir.

Kefirin faydaları; vücuttan zararlı maddelerin dışarı atılmasını, beyin faaliyetlerine güç kazandırıp geliştirmesini sağlamakta ve karaciğer bölgesinde oluşum gösteren enfeksiyonlara da şifa olmaktadır. Bununla birlikte ülser, sedef, egzama ve mantar gibi sağlık sorunlarına da son derece iyi geldiği bilinen kefir, safra kesesinde veya böbrekte oluşan taşların dökülmesine yardımcı olmaktadır.

kefirin faydaları ve yararları

EVDE KEFİR NASIL YAPILIR?

Dilerseniz kefir diyetini yaparken günlük tüketmeniz gereken kefiri evde kendiniz sağlıklı ve güvenilir koşullar altında hazırlayabilirsiniz. Esasına bakıldığında uzmanlar tarafından evde yapılan kefirle beslenilmesi önerilmektedir. İşte, kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz evde kefir yapımı için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir:

*30 gr kefir tanesi (1 yemek kaşığı),

*Tahta kaşık.

*Cam kavanoz,

*1 litre süt,

*Plastik süzgeç.

evde kefir nasıl yapılır

EVDE KEFİR YAPILIŞI – HAZIRLANIŞI:

Öncelikli olarak kefir yapımı için lazım gelen 1 litre sütü kaynatmakla işe başlamanız gerekmektedir. Sonrasında ise kaynatmış olduğunuz sütün üzerinde meydana gelen kaymağı kaşık yardımıyla almalısınız. Bir sonraki aşamada ise metal olmayacak bir kabın içerisine oda sıcaklığına getirilen sütün içerisine kefir tanelerini eklemeniz gerekmektedir. Sonrasında tahta kaşık yardımıyla karışımı homojen hale getirin ve kabın üstünü temiz bezle kapatın.

Size vereceğimiz bir püf noktası ise hem süte hem de kefire kesinlikle metal bir kaşık sokmayın, özellikle tahta olmasına dikkat edin. Akabinde 20 ila 25 derecede kalacak şekilde (oda sıcaklığında) karanlık bir yerde sütünüzü bekletmeye alın. Aradan 48 saat zaman geçmesiyle beraber sütünüz pıhtılaşacaktır. Mayalamış olduğunuz sütü tülbent veya plastik bir süzgeç yardımıyla geçirerek ev yapımı kefirinizi tüketmeye hazır hale getirin. Buzdolabınızın içerisinde saklamanız gereken kefiri en geç iki gün içerisinde içmelisiniz.

YORUMLAR 1
  • Esma Kozalak 4 yıl önce Şikayet Et
    Kefirin burada yazan faydalarının birçoğu iyi bir probiyotik kaynağı olmasından geliyor. Tadını beğenmiyorum ama. Lıkır lıkır kefir içine kadar probiyotik takviyesi kullanırım daha iyi. Probiyotik takviyelerinin içinde de başka zararlı maddeler olabiliyor diyeceksiniz ama Migros'larda Bactolac diye bir içecek var mesela. Hem koruyucu kimyasal içermiyor hem de bitkisel.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kartalkaya'da ölenlerle ilgili infiale neden olan skandal sözler!
DEM Parti heyeti İmralı'da: Görüşme başladı