Uzmanlar uyardı! İri gözler tiroit hastalığının habercisi...

Toplumda iri gözler her zaman güzel olarak adlandırılır. Ancak uzmanlar iri gözlerin büyüklüklerinin altında tiroit hastalıklarının olabileceğini vurguluyor. Erkeklere göre kadınlarda daha fazla görülme olasılığı vardır.

Uzmanlar uyardı! İri gözler tiroit hastalığının habercisi...
Uzmanlar uyardı! İri gözler tiroit hastalığının habercisi...
GİRİŞ 30.07.2019 14:25 GÜNCELLEME 30.07.2019 14:26

Kızarıklık, şişlik, kanlanma gibi belirtiler tiroit hastalıklarına bağlı göz rahatsızlıkların başlangıcı olabilir. Bu olasılıkta en fazla iri gözlerde bulunmaktadır. Ciddi hastalıklara zemin hazırlayan bur durum konusunda Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müslime Akbaba uyarılarda bulundu.

 

 

göz sağlığı

Göz kapaklarındaki nedensiz tümörlerin sebepleri arasında tiriot hastalığı olduğunu belirten Akbaba, her yaşta olmanın yanı sıra en sık ileri yaşlarda yaşandığının altını çiziyor. Akbaba, "Gözün iri görünmesinin yanında göz kapaklarında şişlik, kızarıklık, gözde kanlanma, ağrı, itilme hissi, çift görme, görme bozukluğu başlıca belirtilerini oluşturur. Sabahları belirtiler daha belirgindir. Bu belirtilerden biri ya da birkaçı olan hastaların en kısa zamanda göz doktoruna gitmesi gerekir. Tiroit hastalığı tetiklediği için de hasta endokrin uzmanı ile birlikte takip edilmelidir" sözleri ile kişilerin belirtiler karşısında hemen bir uzmana başvurması gerektiğini açıklıyor.

 

 

göz sağlığı tiroit ilişkisi

"RAHATSIZLIĞI TEK BAŞINA TEDAVİ ETMEK YETMEZ!"

Aynı zamanda Akbaba, bu hastalığın altında tirotin yanı sıra bazı sorunlarında olabileceğinden dolayı tedavinin tek başına yetersiz olduğunu söyledi. Erken müdahale ile hastaları rahatsız eden şekil ve görme bozukluklarını düzeltmek mümkündür. Tedavi sürecinde tiroit oranlarınında kontrol altında olması büyük önem taşıdığını, ancak gözün iyileşmesi için bunun tek başına yeterli olmadığını uzman doktor "Hastalarımız bize başvurduklarında öncelikle hastalığın aktivite ve şiddetini belirliyoruz. Bunun için göz muayenesi yeterli olmaktadır. Yardımcı bazı tanı yöntemleri tedavi şekline karar vermemizi kolaylaştırıyor. Belirlenmiş protokoller çerçevesinde medikal ya da cerrahi tedavisini yapıyoruz. Tedavide endokrin uzmanı ve göz hekiminin ortak çalışması tedavinin daha başarılı olmasını sağlar" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mağarada keşfedildi! Türkiye'de bir ilk oldu
Esed'ın milyon dolarlık deposu ortaya çıktı! Yola çıkmak üzereymiş