Yepyeni zayıflama trendi SDM Diyeti nedir: Şipşak kilo verdiren SDM Diyeti

Amerika ve Avrupa ülkelerinde uzun yıllardır fazla kilolardan kurtulmak için yararlanılan SDM Diyeti, son dönemlerde ülkemizde de yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Zayıflama, geçiş ve yaşam boyu sağlıklı beslenme dönemi şeklinde üç aşamadan oluşan kalıcı zayıflatan SDM Diyeti nedir? Karbonhidrat tüketimine kısıtlamalar getiren ve yeterli ölçüde sağlıklı yağlar ve proteinlerle beslenme esasına dayanan, gözle görülür derecede beden incelten etkili kilo verdiren SDM Diyeti nasıl yapılır?

Yepyeni zayıflama trendi SDM Diyeti nedir: Şipşak kilo verdiren SDM Diyeti
Yepyeni zayıflama trendi SDM Diyeti nedir: Şipşak kilo verdiren SDM Diyeti
GİRİŞ 07.09.2019 20:15 GÜNCELLEME 04.10.2019 11:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SDM Diyeti, normal rejim programlarına nazaran daha fazla yağ yakan, hem kolesterol hem de insülin düzeyini düşürmeye ciddi ölçüde yardımcı olmaktadır ve verilen kiloların uzun vadede geri alınmaması için gerekli alt yapıyı oluşturmaktadır. Bilimsel temelli bir zayıflama yöntemi olarak diğer diyet listelerinden ayrılmasının yanı sıra, batıda uzun yıllardır uzman hekimlerin de obezite (aşırı şişmanlık) hastalığına yakalanan kişiler için yararlandığı SDM Diyeti, hızlı kilo vermeye de olanak sağlamaktadır. 1 hafta boyunca düzenli bir biçimde uygulandığı ve programdaki tüm kurallara uygun olarak hareket edildiği takdirde 1,5 ila 3 kiloya kadar verdiren, kişilerin cinsiyetine, kilosuna ve boyuna göre beslenme düzeni oluşturulan SDM Diyeti nedir? Proteinden zengin gıdalarla beslenmeyi esas alan ve karbonhidrat miktarını minimum düzeye indirmesinin dışında bölgesel yağlanmanın önüne geçmesiyle beraber etkili kilo verdiren ve kalıcı zayıflatan SDM Diyeti nasıl yapılır?

EN POPÜLER ALKALİ DİYETİNİN NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

SDM DİYETİ NEDİR?

En etkili kilo verdiren SDM Diyeti, İtalyan bir endokrinolog tarafından geliştirilen ve gün içerisinde belirli bir miktarda sdm ürünleri porsiyonu tüketilerek gerçekleştirilen bir zayıflama programıdır. Sdm diyeti esasına bakıldığında ülkemize her ne kadar son dönemlerde gelmiş olsa bile uzun senelerdir Avrupa ve Amerika’da obezite (aşırı şişmalık) tedavisi için düşük yağ, düşük karbonhidrat, yüksek protein ile beslenme programıyla yapılan bir kilo verme metodudur. 

SDM Diyetinin başlanmasının dördüncü gününden itibaren vücut, kullanılan enerjiyi yağlardan sağlamaya başlayarak yağ depolarının etkin bir şekilde yakılması görevini üslenir ve bu sayede kilo verme süreci de başlamış olur. SDM diyetinde amaç, vücutta depolanan fazla yağların yakılmasıdır, vücut karbonhidratları acil durum için saklar ve yağ yakımına başlar.

SDM diyetinde karbonhidrat ve yağ tüketimi en aza indirilir. Vücudun sadece günlük ihtiyacı kadar karbonhidrat ve yağ tüketilmesi gereklidir. SDM diyet listesinde az çeşit bulunur ama protein açısından oldukça yüksek yiyecekler tüketilir. SDM diyeti için öncelikle kişinin boy ve kilo oranının hesaplanması ve ona göre bir diyet listesi çıkarılması gerekir. Bunun için bir uzman yardımı almanız en doğrusudur.

SDM DİYETİ NASIL YAPILIR?

Kişilerin boylarına göre olmaları gereken ideal ağırlığı hesap ederek günlük tüketilmesi gereken porsiyon sayısı belirleniyor ve bir menü oluşturuluyor. Bu menüye ek olarak izin verilen sebzelerin içinden tercih edilenlerin tüketilmesi de bir zorunluluktur. Sadece diyetisyen veya doktor kontrolünde uygulanmasına izin verilen bu ürünler, uzmanın reçetesi doğrultusunda firma tarafından kargoyla diyeti yapan kişinin ev veya ofisine gönderiliyor.

SDM DİYETİNDE NASIL BİR BESLENME PROGRAMI OLUŞTURULUR?

SDM diyetini gerçekleştirirken protein dengesini sağlayabilmek adına kişinin boy aralığı doğrultusunda gün içerisinde tüketmesi lazım gelen sdm besini sayısı belirlenmektedir. Beslenme uzmanı ile beraber planlanan bu programda sdm makarnası, krakeri, çorbası, portakallı kurabiyesi, çikolatası gibi protein ve lif içeriği yüksek besinler bulunmaktadır.

Aynı zamanda bu programın içerisine serbest olan kabak, ıspanak, pazı, brokoli, karnabahar, lahana, mantar gibi sebzelerle de öğün oluşturabilecek şekilde yemekler ilave edilmektedir. Öte yandan sdm besinlerinin içerisindeki protein kaynakları; yumurtadan bile daha yüksek biyo yararlılığa sahip whey protein, bezelye proteini, buğday proteini ve yumurta proteini olmaktadır.

SDM DİYETİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

SDM diyetinin en önemli özelliği ketojenik bir diyet olmasıdır. Yani bu diyet protein ağırlıklı bir diyettir. Diyetin içeriği protein ağırlıklıdır, karbonhidrat ve yağ oranları azaltılmış protein bakımından zengin yiyeceklerden oluşmaktadır. Avrupa da ve ABD’de uzun yıllardır obezite tedavisinde kullanılan bu diyet sonunda Türkiye piyasasına da girmiştir.

Düşük karbonhidrat ve düşük yağ içeren bir süreç ile başlayan SDM diyeti ilerleyen zamanla yüksek kaliteli protein indeksli bir şekilde ilerliyor. Ayrıca mikro beslenme için önerilen günlük miktara ilave olarak uygun vitaminler ve mineraller de alınmış oluyor.

SDM DİYETİ TOPLAMDA KAÇ AŞAMADAN OLUŞMAKTADIR?

*Zayıflama dönemi: Diyetin başlangıç aşamasıdır. Hedeflenen kilo kaybı için düşük karbonhidrat, düşük yağ içeren düşük kalorili bir beslenme düzeni planlanır. Uygulandığı ilk 10 günlük sürede 1 beden incelmek mümkündür.

*Geçiş dönemi: Diyetin ikinci aşamasıdır ve verilen kilonun ardından ulaşılan ideal kilonun sabitlenmesine yöneliktir. İlk aşamada verilen kiloların geri alınmasını engellemek için yeniden beslenme programı oluşturulur.

*Yaşam boyu sağlıklı beslenme: Diyetin son aşamasıdır. Akdeniz tipi beslenme temelinde bir dengeli beslenme listesi ile kişiye uygun fiziksel aktivite düzeni hazırlanır. Böylece ömür boyu ideal kilonun korunması hedeflenir.

SDM DİYETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

1 haftada 1 bedene kadar bölgesel yağ kaybı ile incelme imkanı sunan SDM Diyeti, açlık hissinin yaşanmamasını sağlamaktadır. Hem bölgesel yağlanmalara hem de selülitlere karşı oldukça etkili bir diyet programı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kas dokularının ve deri gerginliğinin korunması da bu diyetteki diğer önemli özelliklerden biridir. Bir araştırmaya göre SDM diyetinde normal diyetlere oranla 2 kat daha fazla kilo kaybı, yağ kaybı, kolesterol ve insülin seviyelerinde düşüklük gibi sonuçlar alınmıştır.

SDM DİYETİNİ KİMLER YAPMAMALIDIR?

Düşük karbonhidrat ve yüksek yağ tüketimine dayalı SDM diyeti, herkes için uygun bir beslenme tarzı olmayabilir. Özellikle;

-Tip-1 şeker hastaları,

-Karaciğer yetmezliği olanlar,

-Böbrek yetmezliği olanlar,

-Ciddi kalp rahatsızlığı olanlar,

-Üç ay içerisinde felç geçirmiş hastalar,

-Yeme bozukluğu olanlar,

-Hamileler ve emziren anneler SDM diyetini uygulamamalıdır.

SDM DİYETİNİ KİMLER YAPMALIDIR?

SDM diyeti özellikle yüksek kilo problemi olan obezite rahatsızlığı olan kişiler için uygundur. Bunun yanında astım, tip 2 diyabet, metabolik sendrom gibi komorbid rahatsızlıklara sahip kişiler için uygun bir diyet olarak anılmaktadır. Genellikle ameliyat olacak hastalar için uygun olan bu diyet, ameliyattan önce hızlı şekilde birkaç kilo vermesi gereken kişilere tavsiye edilmektedir. Bununla beraber menopoz dönemine giren ve kilo almaya başlayan kadınlar için de bu diyetin önerildiği görülmektedir.

SDM DİYETİNİN DİĞER DİYETLERDEN FARKI NEDİR?

Bu diyet günümüzde uygulanan diğer pek çok diyet listelerinden farklı olduğu alışılagelmişin dışındadır. SDM diyetinde, peynir altı suyu, yumurta, bezelye gibi doğal kaynaklardan elde edilen yüksek kaliteli protein ve whey proteinleri yer almaktadır. Bu proteinleri çorba, makarna, çörek, kurabiye, pasta, kraker, çikolata barı, puding gibi birçok ürüne karıştırarak kalorisi yüksek olan bu ürünlerin, düşük kalorili hale gelmesini sağlamıştır. Bu sayede protein ağırlıklı diyetlerin aksine karbonhidrat ve tatlı tüketimi de karşılamaktadır.

YORUMLAR 1
  • Zeliha Genç 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok ünlü bu diyet ile zayıflıyor sanırım, hepsi hızlıca kilo verip gövde gösterisi yapıyor maşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kartalkaya'da 76 kişiye mezar olan otelden ilk açıklama!
THY'nin acı günü: Bolu'daki yangında aynı aileden 14 kişi hayatını kaybetti