Zencefilin faydaları: Toz & taze zencefil nasıl kullanılır? Çay tarifi!

Zencefil, çok uzun senelerdir pek çok farklı kültürde yaygın biçimde kullanılmasının yanı sıra çeşitli hastalıkların şifa kaynağı bir besin olarak anılmaktadır. Peki, vücudun bağışıklık sistemini düşüren enfeksiyonlara karşı savaş açan zencefilin faydaları nelerdir? İçerisinde yüksek miktarda vitamin olması sayesinde vücut direncini bir hayli kuvvetlendiren Zencefil zayıflamaya / kilo vermeye yardımcı olur mu?

Zencefilin faydaları: Toz & taze zencefil nasıl kullanılır? Çay tarifi!
Zencefilin faydaları: Toz & taze zencefil nasıl kullanılır? Çay tarifi!
GİRİŞ 11.12.2019 09:49 GÜNCELLEME 11.12.2019 09:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Zencefil, birtakım hastalıkların baş göstermesini tetikleyen virüs, bakteri gibi enfeksiyonları tamamen yok etmek için yararlanılmasının dışında kurutulmuş, taze yahut toz formunda kullanım seçeneklerine sahiptir. Sindirim sorunlarıyla etkin bir şekilde başa çıkan zencefil, vücuttaki kolesterol düzeyinin dengede tutulmasını sağlayan ve ağız - diş problemlerinin üstesinden gelen mucizevi bir besin olma özelliği göstermektedir. Hem bedensel hem de zihinsel açıdan yaşanan yorgunlukla mücadele eden, soğuk algınlığı ya da grip gibi bilhassa kış aylarında sık karşılaşılan sağlık problemlerine son derece iyi gelen Zencefilin faydaları nelerdir? Vücuttan bütün toksinlerin atılmasında etki edeni mide & bağırsak şikayetlerini ortadan kaldırmasıyla beraber eklemlerde oluşan iltihabın söktürülmesi gibi görevler üstlenen Zencefil zayıflamaya / kilo vermeye yardımcı olur mu?

 

 

ZENCEFİLİN FAYDALARI - YARARLARI NELERDİR?

-Enflamasyon ve oksidatif stres yaşlanmayı hızlandıran faktörlerdir. Zencefil, enflamasyonla mücadele eder ve bir antioksidan işlevi görerek yaşlandıkça sağlıklı bilişsel işlevleri sürdürmenize yardımcı olur.

 

 

-Zencefilin; iştah açıcı, antiseptik, midevi, gaz söktürücü, sindirimi düzenleyici, solunum yollarını açıcı ve toksin atıcı etkileri de bulunmaktadır.

-İnsanlar üzerinde yapılan çok sayıda çalışma zencefilin hamilelik, hareket hastalığı ve kemoterapiden kaynaklanan mide bulantısı ve kusmaya iyi geldiğini göstermiştir.

-Kan şekerini düzenlemede görevi olduğundan, gün içerisinde tokluk hissi sağlayacaktır. Böylece daha az besin tüketerek zayıflamanızı daha da kolay bir hale getirecektir.

-Zencefil, astımını hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Allerjik hava yolu inflamasyonunun büyük ölçüde Th2 baskınlığından kaynaklandığını ve zencefilin bunu baskılayabildiğini göstermektedir.

-Zencefil, içinde bulundurduğu antioksidanlar ve biyoaktif bileşenler sayesinde beyinde oluşacak inflamasyonları minimuma indirdiği ve böylece alzheimer gibi sorunların oluşumunu azalttığı araştırmalar ile ortaya çıkarılmıştır.

-Zencefil kan şekerini düşürmekte ve kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. Tip 2 diyabetli 41 kişi ile yapılan (2015) bir çalışmada günde 2 gram zencefil tozu alanlarda açlık kan şekerinin %12 azaldığı görülmüştür.

-Solunum yollarının sağlığı için çok faydalı olan zencefil, tam anlamıyla öksürük düşmanı ve boğaz enfeksiyonu ilacıdır.

-Düzenli olarak günde bir miktar zencefil tüketmek, arterlerde meydana gelen yağlanmaları engeller ve felç riskini düşürür.

-Zencefil saç, tırnak ve cilt hücrelerinin onarımında önem taşıyan sülfür açısından zengindir. Ayrıca, düzenli kullanıldığında saç diplerinde kan dolaşımını hızlandırarak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesine ve uzamasına yardımcı olur.

-Yapılan bir araştırmada, zencefilin orta yaş grubundaki kadınların hafızasını güçlendirdiği ve bilişsel işlevlerini çoğalttığı konusunda önemli bulgular elde edilmiştir.

-Zencefil çok güçlü bir gaz gidericidir. Küçük bir parça zencefil çiğneme, gazı sağlıklı bir şekilde dışarı atmaya yardımcı olabilir ve ayrıca gazın tekrar birikmesini önler.

-Kortizol hormonunun seviyesini dengeleyerek bel çevrenizdeki fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olmaktadır.

-Zencefil, içerdiği gingerol maddesiyle kanserle savaşır. En önemli etkisini kolon kanserinde gösteren zencefil, ayrıca pankreas, meme ve yumurtalık kanserinde etkili olduğu anlaşılmıştır.

ZENCEFİLİN BESİN DEĞERİ NEDİR?

-100 gram çiğ zencefil yaklaşık olarak aşağıdaki besin değerini içermektedir:

*80 kalori
*17.8 gram karbonhidrat
*1.8 gram protein
*0.7 gram yağ
*2 gram diyet lifi
*415 miligram potasyum
*0,2 miligram bakır
*0,2 miligram manganez
*43 miligram magnezyum
*5 miligram C vitamini
*0,2 miligram B6 vitamini
*0.7 miligram niasin
*34 miligram fosfor
*0.6 miligram demir

KİLO VERMEYE / ZAYIFLAMAYA YARDIMCI ZENCEFİL ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Taze zencefil dilimleri, kabuğu soyulduktan sonra 1 bardak için yaklaşık 3-4 gram gelecek şekilde dilimlenir. Dilimlenen zencefiller çaydanlıkta ortalama 10 dakika boyunca kaynatılır. Kaynadıktan sonra demlenmeye bırakılan zencefiller bir miktar dinlendirildikten sonra isteğe bağlı olarak içerisine bal ve limon eklenerek tüketilebilir. Düzenli şekilde sabah vakitleri kahvaltı yapmadan önce 1 bardak tüketilmesi yağ yakmak isteyenler için önerilmektedir.

ZENCEFİL NASIL KULLANILIR?

İçeceklerinizin içine zencefili bal ile karıştırarak ilave edebilirsiniz. Taze zencefili sütlü tatlılarda rendeleyerek yararlanabilirsiniz. Tadını daha baskın hale getirmek istediğiniz soslara da aynı şekilde taze zencefili rendeleyerek yahut toz zencefili direkt olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte tavuk, balık ve et yemeklerinde taze zencefili rendeleyerek faydalanabilirsiniz.

YORUMLAR 4
  • zabit 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi ki tuketiyorum. Allah kız kardesimden razı olsun. O sevdirdi. Her sabah akşam birer çay kaşığı yiyorum. Ama maalesef onunda hilesini yapmaya başladılar.
    Cevapla
  • bozan 5 yıl önce Şikayet Et
    çok hastasınız ya da biliyorsunuz ki sabah bademcikler şiş berbat bir halde kalkacaksınız... 1 TL büyüklüğünde ama kalınlığı bir TL'nin yarısı kadar zencefili yiyip yatın, sabaha bu kardeşinize dua edin. Zencefilin kararı, verdiğim ölçüdür. Çocuklara zar kadar ince bir şekilde 1TL'nin yarısı kadar verilebilir.. çok hastaysanız ölçüyü yarım miktar artırabilirsiniz. gece sabaha kadar terler, sabah sağlam çıkarsınız Allah'ın izniyle. Antibiyotik vb. de bir daha kullanmazsınız.. bir de aman dikkat tadı acıdır, dili ağzı yakar ama o acılık bademciğe değdiğinde bir süre sonra bademcik ağrısını alır. Çayın demlik kısmına belirttiğim ölçünün ik iüç katı kesilip atılırsa o da etkili olur.
    Cevapla
  • Caban El-Kürdi 5 yıl önce Şikayet Et
    وَيُسْقَوْنَ ف۪يهَا كَأْسًا كَانَ مِزَاجُهَا زَنْجَب۪يلًاۚ Orada kendilerine, katkısı zencefil olan içecekle dolu bir kâseden içirilir. (İnsan Suresi 17. Ayet)
    Cevapla
  • Anonüm 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ilk defa duydum zencefilin Kuran da geçtiğini zeytini inciri biliyordum ama Rabbimin verdiği her nimetin bir hikmeti var inşaallah yediğimiz içtiğimiz şifa olsun yüzbinlerce şükür hangi birine şükretsek az çok şükreden kullarından eyle yarabimmm bizleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal Kudüs adımı! Trump'ın adını verecekler
Sinan Ateş suikastı soruşturmasında sıcak gelişme!